Κόκκινες προκλήσεις

By  |  0 Comments

Μετά από έναν πετυχημένο αγώνα στη Σιγκαπούρη όπου οι Marcus Ericsson, Charles Leclerc είχαν δυνατή απόδοση, αγωνιζόμενοι για ψηλότερες θέσεις στο μέσο της κατάταξης,  η Alfa Romeo Sauber F1 Team οδεύει προς τη Ρωσία για το επόμενο Grand Prix. Το Αυτοκινητοδρόμιο του Σότσι θέτει ποικίλες προκλήσεις σε ομάδες και οδηγούς, όπως η χαμηλή πρόσφυση της ασφάλτου. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δημιουργεί θέματα, απαιτείται καλό σετάρισμα του μονοθεσίου και σωστή διαχείριση των ελαστικών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η ομάδα οδεύει προς τη Ρωσία με θετικά συναισθήματα και στόχος είναι καλά αποτελέσματα και με τα δυο μονοθέσια.

Όπως είναι προγραμματισμένο ο Antonio Giovinazzi θα οδηγήσει το μονοθέσιο του Marcus Ericsson για την Alfa Romeo Sauber F1 Team, στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του 2018 Formula 1 Ρωσικού Grand Prix.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9): “Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στη Ρωσία. Το Αυτοκινητοδρόμιο του Σότσι είναι μια σχετικά δύσκολη πίστα με χαμηλή πρόσφυση. Συνιστά πρόκληση να καταφέρεις να δουλέψουν καλά τα ελαστικά και το μονοθέσιο σε τέτοια επιφάνεια. Όσον αφορά στην οδήγηση το πιο περίπλοκο τμήμα της πίστας είναι το τελευταίο όντας αρκετά τεχνικό. Είναι σημαντικό να έχεις ένα καλό σετάρισμα στο μονοθέσιο και καλή ισορροπία ώστε να είσαι βέβαιος ότι θα πετύχεις καλό χρόνο γύρου. Μετά από το τελευταίο δυνατό Σαββατοκύριακο είναι ενδιαφέρον να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο επόμενο Grand Prix. Δε βλέπω την ώρα να μπω ξανά στο μονοθέσιο.”

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

“Έχει ενδιαφέρον για μένα να οδηγήσω στο Σότσι για πρώτη φορά. Είναι μια νέα πίστα για μένα, την έχω όμως οδηγήσει στον προσομοιωτή στο παρελθόν και είμαι εξοικειωμένος με τη χάραξή της. Όλες οι στροφές της πίστας έχουν συνάφεια, μοιάζουν μεταξύ τους. Για μένα είναι κρίσιμο να βρω το ρυθμό στην πίστα και ν’ αυξήσω την ταχύτητά μου όσο νωρίτερα γίνεται.”

Δεδομένα πίστας:

Το Αυτοκινητοδρόμιο του Σότσι διέρχεται από το πάρκο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014. Έχει δεχτεί μια μεγάλη προέκταση εντός των τειχών και η διαδρομή αποτελεί μίξη από δημόσιους δρόμους αλλά και πίστα. Η απόδοση στην ευθεία, η ελκτική πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα παίζουν κυρίαρχο ρόλο στο πρώτο και στο τελευταίο τμήμα. Το μεσαίο τμήμα είναι πιο τεχνικό και απαιτεί από τους οδηγούς να βρουν ρυθμό στην αλληλουχία στροφών.

Διαδρομή Αυτοκινητοδρόμιο Σότσι/ 5.848 km
Απόσταση αγώνα  53 γύροι / 309.745 km
Πρόγραμμα Κατατακτήριες δοκιμές 15:00 Ελλάδος (15:00 τοπική ώρα),

Αγώνας 14:10 Ελλάδος, (14:10 τοπική ώρα)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.