Ρεκόρ Αυγούστου για Seat

By  |  0 Comments

/ 383.900 πωλήσεις SEAT από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο, 21,9% περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο του 2017

/ Επίσπευση των παραδόσεων τον Αύγουστο λόγω της εφαρμογής του νέου κανονισμού WLTP

/ Παγκόσμια παρουσίαση του νέου SEAT Tarraco (φωτογραφία) στις 18 Σεπτεμβρίου

Οι συνολικές πωλήσεις της SEAT αυξήθηκαν κατά 38,9% τον Αύγουστο, με συνολικά 41.200 αυτοκίνητα (2017: 29.700). Η εφαρμογή του νέου Κανονισμού WLTP από την 1η Σεπτεμβρίου σε συνδυασμό με την εξαιρετική δυναμική των νέων μοντέλων, επίσπευσε περαιτέρω τις παραδόσεις. Η SEAT πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα Αυγούστου στην ιστορία της και έσπασε το ρεκόρ των 32.900 οχημάτων του 2000.

Μέχρι στιγμής η SEAT έχει σημειώσει συνολικά 383.900 πωλήσεις, 21,9% περισσότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο (315.100). Επιπλέον, η Ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων 8μήνου στην ιστορία της. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί το 2000 (357.300 οχήματα).

Ο SEAT Vice-president Marketing and Sales Wayne Griffiths τόνισε ότι «οι συνολικές πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη τον Αύγουστο σαφώς επηρεάστηκαν από την εφαρμογή του νέου Κανονισμού WLTP. Δώσαμε ισχυρή ώθηση στις πωλήσεις Ιουλίου και Αυγούστου, γεγονός που σίγουρα θα επηρεάσει τα αποτελέσματα Σεπτεμβρίου. Οι επόμενοι μήνες θα αποτελέσουν πρόκληση για όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Για το υπόλοιπο του έτους, οι επιπτώσεις της εφαρμογής του Κανονισμού WLTP θα έχουν αντίκτυπο στον όγκο των ταξινομήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη».

Οι παγκόσμιες πωλήσεις SEAT ενισχύθηκαν χάρη στην ανάπτυξη των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, η Γερμανία (83,100 πωλήσεις, +27.6%), η Ισπανία (79,100 πωλήσεις, +18.2%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (45,200 πωλήσεις, +26.2%) ήταν οι τρείς κορυφαίες αγορές της SEAT. Στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η SEAT πέτυχε τον Αύγουστο το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων στην ιστορία της, ενώ στην Ισπανία είναι η best-selling μάρκα, με το Leon και Ibiza τα πιο ευρέως ταξινομηθέντα αυτοκίνητα.

Η SEAT ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο στη Γαλλία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 31,1%, με 21,600 αυτοκίνητα. Η Αυστρία αποτελεί την 5η μεγαλύτερη αγορά SEAT με 26,3% αύξηση, καθιστώντας παράλληλα την Αυστρία τη χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς μετά την Ισπανία.

Για την SEAT στην Ελλάδα ο Αύγουστος με 142 συνολικά ταξινομήσεις, κατέγραψε αύξηση 42% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς, συνεχίζοντας έτσι την σημαντική ανάπτυξη των μεγεθών που καταγράφει η Ισπανική μάρκα και στην χώρα μας το 2018. Συνολικά στο πρώτο 8μηνο της χρονιάς καταγράφονται 2.299 ταξινομήσεις και 2.9% μερίδιο αγοράς, αύξηση που αντιστοιχεί σε 59% σε σχέση με τις 1.445 ταξινομήσεις της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Στις ταξινομήσεις λιανικής η ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού από 641 ταξινομήσεις και 2.4% μερίδιο αγοράς το 8μηνο του 2017, φέτος καταγράφονται 1.126 ταξινομήσεις και 3.2% αντίστοιχα μερίδιο αγοράς λιανικής (+76%).

Το νέο Tarraco ολοκληρώνει τη γκάμα SUV

Στις 18 Σεπτεμβρίου η SEAT θα παρουσίασει το Tarraco, το οποίο θα ολοκληρώσει  τη γκάμα SUV μαζί με το Arona και το Ateca. To Tarraco, η λατινική ονομασία της πόλης Tarragona, θα αποκαλυφθεί στην ομώνυμη πόλη ενώ στην Ελλάδα το αναμένουμε στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης, τις επόμενες εβδομάδες η SEAT θα προσθέσει στη γκάμα της το CUPRA Ateca, καθώς και το Arona TGI, το πρώτο SUV στην αγορά που τροφοδοτείται από συμπιεσμένο φυσικό άεριο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.