Οι 10 διεκδικητές του επίζηλου τίτλου

By  |  0 Comments

Την 1η Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή των 10 αυτοκινήτων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου του 2019. Θα διεκδικήσουν, τα περισσότερα με ιδιαίτερες αξιώσεις, τον επίζηλο τίτλο σε μία διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. 

Στη σχετική ψηφοφορία πήραν μέρος 26 δημοσιογράφοι- μέλη του θεσμού (μεταξύ αυτών και ο Διονύσης Λιβέρης), οι οποίοι επέλεξαν τα 10 αυτοκίνητα μεταξύ των συνολικά 23 νέων μοντέλων που άρχισαν να διατίθενται στην ελληνική αγορά τους τελευταίους 12 μήνες. Αναμφισβήτητα η επιλογή δεν ήταν εύκολη, αφού είναι πολλά τα μοντέλα εκείνα που μπορούσαν να περάσουν στην τελική φάση. Και φυσικά δένουν όμορφα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του Έλληνα υποψήφιου αγοραστή.

Τα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης, με αλφαβητική σειρά, είναι τα εξής:

CITROEN C3 AIRCROSS

DACIA DUSTER

FORD FOCUS

HYUNDAI KONA

KIA CEED

MERCEDES A-CLASS

SEAT ARONA

SKODA KAROQ

VOLVO XC40

VW T-ROC

Η εκδήλωση για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2019 για την Ελλάδα» θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου.

Θα πρέπει εδώ να αναφερθεί, ότι η ψηφοφορία δεν είναι πλέον (από πέρυσι) μυστική, αλλά κάθε μέλος ανακοινώνει δημόσια τις επιλογές του, υπογράφοντας το ψηφοδέλτιο στο οποίο κατανέμει τους αναλογούντες βαθμούς στα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης.

  • Κάθε μέλος κατανέμει υποχρεωτικά ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 υποψήφια αυτοκίνητα.
  • Κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να βαθμολογηθεί με λιγότερους από 5 βαθμούς και κανένα με περισσότερους από 20.
  • Τα ψηφοδέλτια στα οποία δεν υπάρχει βαθμολογία έστω και για ένα αυτοκίνητο ή το άθροισμα των βαθμών όλων των αυτοκινήτων δεν είναι 100, θεωρούνται άκυρα.
  • Επίσης, δεν επιτρέπεται η βαθμολόγηση περισσότερων του ενός αυτοκινήτων με το μέγιστο αριθμό βαθμών που δίνει το κάθε μέλος (20 ή και λιγότερους).
  • Ο τίτλος του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» απονέμεται στο αυτοκίνητο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών.
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους (20 ή και λιγότερους).
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας και με αυτό το κριτήριο, κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους κλπ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.