Pirelli για άλλα 4 χρόνια

By  |  0 Comments

Η Pirelli παραμένει παγκόσμιος συνεργάτης ελαστικών (Global Tyre Partner) του FIA Formula 1, Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για άλλα 4 χρόνια καθώς ανανέωσε το υπάρχον συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2019, από το 2020 έως το 2023.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Η FOM και η Pirelli συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που αφορούν στο σπορ και επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους να δουλέψουν μαζί για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2021, οι οποίοι εκτός άλλων, προβλέπουν ελαστικά 18 ιντσών.

Chase Carey, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Formula 1: “Η Pirelli είναι σημαντικός και αξιόλογος συνεργάτης της Formula 1® από το 2011. Είναι ηγέτες στην καινοτόμο τεχνολογία, πρόκειται για μια μάρκα κύρους, παγκόσμιο ηγέτη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η συνέχιση της συνεργασίας μας αποτελεί απόδειξη της επιθυμίας μας να εξελίξουμε τη F1 περαιτέρω, με τους καλύτερους που υπάρχουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κυρώσαμε αυτή τη συμφωνία η οποία εγγυάται ένα σταθερό μέλλον για ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα, της Formula 1®”.

Jean Todt, πρόεδρος FIA: “Είμαι χαρούμενος που η Pirelli επιλέχθηκε ακόμη μια φορά ως επίσημος προμηθευτής ελαστικών στο FIA Formula 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό επιτρέπει σε όλους μας ν’ αξιοποιήσουμε τη γνώση που κερδίσαμε από το 2011. Ξέρουμε πόσο δύσκολος και κρίσιμος είναι ο ρόλος του προμηθευτή ελαστικών ειδικά στη Formula 1”.

Marco Tronchetti Provera, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Pirelli: “Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για την Pirelli που παρατείνει τη συνεργασία της με τη Formula 1 έως το 2023. Μ’ αυτή τη νέα συμφωνία επιμηκύνουμε την παρουσία μας για συνολικά 13 χρόνια στη σύγχρονη εποχή. Η Pirelli ήταν παρούσα και το 1950, όταν πρωτοξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Formula 1 είναι και θα παραμείνει κορωνίδα του μηχανοκίνητου ανταγωνισμού: Αυτό είναι το τέλειο περιβάλλον για την Pirelli, που πάντα θεωρούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως πεδίο για την καλύτερη τεχνολογική έρευνα και εργαστηριακή βελτίωση. Η Formula 1 αποτελεί το καλύτερο πεδίο για την εξέλιξη των ελαστικών παραγωγής Ultra High Performance που τοποθετούνται στα πιο ποθητά και ακριβά οχήματα του κόσμου εγγυώμενα τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, σταθερότητας και ασφάλειας.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.