Στόχος οι βαθμοί

By  |  0 Comments

Είναι ώρα για ένα θεαματικό φινάλε, στη σεζόν, στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Έχοντας σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η Alfa Romeo Sauber F1 Team βρίσκεται στην 8η θέση του πρωταθλήματος Κατασκευαστών και πιστεύει στην δυναμική της. Έτσι στόχος είναι να κλείσει με ταιριαστό τρόπο τη σεζόν, προσθέτοντας και άλλους βαθμούς στη συγκομιδή.

Ένα από τα πιο λαμπερά event της χρονιάς, το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι φέρνει τις αγωνιστικές ομάδες σε μια πίστα με υψηλές τεχνικές απαιτήσεις. Επιπλέον ο αγώνας εκκινεί το σούρουπο όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει, αντίθετα με άλλους αγώνες. Αυτό θέτει μια επιπλέον πρόκληση για ομάδες και οδηγούς.

Στο FP1 θα οδηγήσει ο Antonio Giovinazzi στη θέση του Charles Leclerc.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9): “Φτάσαμε στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς, πρόκειται για τον τελευταίο μου αγώνα στη Formula 1, σ’ αυτή τη φάση.  Θα είναι ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο και σκοπεύω να το ολοκληρώσω με καλό αποτέλεσμα. Είχαμε μερικά θετικά αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες και η φόρμα μας είναι δυνατή. Το μονοθέσιο είναι ανταγωνιστικό και θα πιέσουμε για να πάρουμε μερικούς ακόμη βαθμούς. Ανυπομονώ για το φινάλε της σεζόν .”

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

“Αδημονώ να πάμε στο Άμπου Ντάμπι. Ξέρω την πίστα και μου αρέσει να αγωνίζομαι εκεί. Είναι ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς και έχει σπουδαία ατμόσφαιρα. Μου αρέσει πολύ η πόλη, πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους μου προορισμούς, στο ημερολόγιο. Η πίστα είναι τεχνική και ελπίζω να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί με τους προηγούμενους αγώνες.”

Δεδομένα πίστας:

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι είναι ένας μοναδικός αγώνας που εκκινεί στο σούρουπο και τελειώνει στο σκοτάδι. Διεξάγεται στην πίστα Γιας Μαρίνα. Η εγκατάσταση βρίσκεται στην έρημο και είναι εντυπωσιακή μ’ ένα εμβληματικό ξενοδοχείο να δεσπόζει στο κέντρο της πίστας. Ειδικά στις δοκιμές της Παρασκευής αλλά και στον αγώνα οι θερμοκρασίες αέρα και οδοστρώματος έχουν αντίθετη πορεία από τη συνήθη. Το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει μέσες στροφές και γρήγορες καμπές, στο δεύτερο παίζει ρόλο η τελική ταχύτητα, η ελκτική πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα ενώ στο τρίτο μέρος που μοιάζει με διαδρομή πόλης παίζουν ρόλο η πρόσφυση και η αεροδυναμική απόδοση.

Διαδρομή
Πίστα Γιας Μαρίνα / 5.554 km
Απόσταση αγώνα
55 γύροι / 305.355 km
Πρόγραμμα
Κατατακτήριες δοκιμές 15:00 Ελλάδος (17:00 τοπική ώρα),

Αγώνας 15:10 Ελλάδος, (17:10 τοπική ώρα)

Πληροφορίες οδηγών:

Marcus Ericsson
Charles Leclerc
Γεννήθηκε
02.09.1990 / Kumla (SE)
16.10.1997 / Monte Carlo (MC)
Ύψος / Βάρος
1,80 m / 70 kg
1,80 m / 67 kg
Πρώτο GP
Aυστραλία 2014
Aυστραλία 2018
Εκκινήσεις σε GP
96
20
Καλύτερο αποτέλεσμα σε αγώνα
8ος Australia (2015)
6ος Αζερμπαϊτζάν (2018)
Καλύτερο αποτέλεσμα σε κατατακτήριες δοκιμές
10ος Μεξικό (2018)
7ος Ρωσία (2018)
Βαθμοί 2018
9
33
Βαθμοί συνολικά
18
33

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.