Με δυνατά ονόματα

By  |  0 Comments
  • Με δύο αυτοκίνητα συμμετέχει η αγωνιστική ομάδα ALL-INKL.COM Münnich Motorsport
  • Esteban Guerrieri και Nestor Girolami οι οδηγοί της Honda Racing στο FIA WTCR
  • Σίγουρη η συμμετοχή του Tiago Monteiro, αναμένεται θα ανακοινωθεί το όνομα της ομάδας με την οποία θα αγωνιστεί

Η Honda θα συνεχίσει να εκπροσωπείται στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού WTCR (FIA World Touring Car Cup) το 2019 με την ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, τη μία από τις δύο ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό με το Civic Type R TCR.

Ο Nestor Girolami – ο οποίος έχει κερδίσει αγώνες του ΤCR – και ο Esteban Guerrieri είναι οι οδηγοί της Honda Racing για φέτος.

Ο Esteban και ο Nestor συνθέτουν ένα Αργεντίνικο δίδυμο στη Γερμανική ομάδα ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, η οποία στοχεύει σε μία υψηλότερη θέση από την τρίτη που κατέκτησε στο Πρωτάθλημα Ομάδων του 2018.

Ο 34χρονος Esteban ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 3η θέση της κατάταξης οδηγών στο WTCR, χάρη στις εκπληκτικές νίκες του στο θρυλικό Nordschleife του Nürburgring και στο Μακάο, ενώ είχε έξι συνολικά τερματισμούς στο βάθρο.

Πριν ενταχθεί στην ομάδα της Honda και κερδίσει στους τρεις τελευταίους αγώνες του FIA World Touring Car Championship το 2017, ο Guerrieri είχε πάρει τον τίτλο στη Formula Renault Eurocup και είχε κατακτήσει νίκες στη Formula 3 Euro Series, στη Superleague Formula, στη Formula Renault 3.5 και Indy Lights, καθώς και στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα Τουρισμού της Αργεντινής Super TC2000.

Ο Nestor από την πλευρά του είναι το νέο μέλος της Honda Racing, όμως είναι ένας οδηγός με μεγάλη εμπειρία και επιτυχίες με αυτοκίνητα τουρισμού.

Ο 29χρονος ξεχώρισε αρχικά στο πρωτάθλημα Super TC2000, όπου κατέκτησε δύο συνεχόμενους τίτλους το 2014 και το 2015, και έκανε το ντεμπούτο του στο WTCC με Honda Civic WTCC το 2015 στο Slovakia Ring. Το 2017 ήταν χρονιά πλήρους εμπλοκής του στο WTCC, όπου κατέκτησε τη νίκη στο Ningbo της Κίνας και τερμάτισε τρεις φορές στο βάθρο πριν επιστρέψει και πάλι στο πρωτάθλημα Αργεντινής το 2018.

Οι δύο οδηγοί θα οδηγήσουν το τελευταίας γενιάς Honda Civic Type R TCR, το οποίο βασίζεται στο περίφημο Civic Type R road και κατέκτησε πέντε σημαντικούς τίτλους σε όλο τον κόσμο την πρώτη χρονιά συμμετοχής του το 2018.  Το 2018 ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής αγωνιστική σεζόν για την ομάδα ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, η οποία κατέκτησε τέσσερις νίκες και την 3η θέση στην τελική κατάταξη ομάδων. Επίσης, η γερμανική ομάδα πήρε την τρίτη συνολικά νίκη της στον αγώνα του Μακάο (Macau Guia Race).

Μετά τον τραυματισμό του στα μέσα του 2017, όταν μάλιστα προηγείτο στο WTCC, ο Tiago Monteiro επανέκαμψε και επέστρεψε στους αγώνες πέρυσι στον αγώνα της Suzuka.

Ο οδηγός είναι πλέον πανέτοιμος να ακολουθήσει όλο το πρωτάθλημα φέτος για όγδοη χρονιά ως οδηγός της Honda Racing. Το όνομα της ομάδας, καθώς  και ο δεύτερος οδηγός της θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η JAS Motorsport θα παρέχει τεχνική υποστήριξη σε όλες τις ιδιωτικές ομάδες Honda ώστε να κυνηγήσουν τον τίτλο, διαθέτοντας στοκ ανταλλακτικών και τεχνογνωσία σε κάθε αγώνα.

Το νέο Honda Civic TCR, το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται από την JAS, έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο του το 2018 για να κατακτήσει πέντε σημαντικούς τίτλους στην πρώτη του κιόλας χρονιά.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού WTCR ξεκινά από το Circuit Moulay el Hassan στο Μαρρακές στις 5-7 Απριλίου και περιλαμβάνει 10 αγώνες σε Αφρική, Ευρώπη και Ασία. Η αγωνιστική σεζόν θα ολοκληρωθεί στο Sepang της Μαλαισίας το Δεκέμβριο.

Δηλώσεις Esteban Guerrieri: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω με την οικογένεια της Honda Racing και με την ALLINKL.COM Münnich Motorsport και το 2019. Πέρυσι κάναμε κάποιους απίστευτα πράγματα, ανάμεσα στα οποία και οι νίκες που πέτυχα στους δύο δυσκολότερους αγώνες της χρονιάς στο Nürburgring και το Μακάο, για να ολοκληρώσουμε τη σεζόν πιο δυνατοί από κάθε άλλη ομάδα. Το να έχουμε τον ‘Bebu’ στην ομάδα μαζί μου είναι πολύ καλό. Είμαστε καλοί φίλοι και ανταγωνιστές εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένας εξαιρετικά γρήγορος οδηγός και ομαδικός παίκτης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη μάχη μας για το πρωτάθλημα»

Δηλώσεις Nestor Girolami: «Είμαι πολύ περήφανος που ανήκω πλέον στην οικογένεια της Honda Racing και νιώθω ευγνωμοσύνη για την ALL-INKL.COM Münnich Motorsport που μου εμπιστεύεται το Civic Type R TCR, ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα ικανό να πάρει τον τίτλο. Πέρυσι πέρασα όλο το σαββατοκύριακο στη Suzuka μαζί με την ομάδα και ήταν ξεκάθαρο ότι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν τους καθιστά υποψήφιους για τον τίτλο. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που έχω για teammate μου τον Esteban, μια και έχουμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Θα δώσω τα πάντα φέτος και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι δοκιμές».  

Δηλώσεις Rene Münnich, Επικεφαλής Ομάδας ALL-INKL.COM Münnich Motorsport: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε με το Honda Civic Type R TCR στο WTCR και το 2019. Από το 2013 που ξεκινήσαμε να τρέχουμε με αυτοκίνητα τουρισμού, κάθε χρόνο γινόμαστε και πιο ανταγωνιστικοί και το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά μας στο θεσμό με τέσσερις νίκες και με την τρίτη θέση στην κατάταξη οδηγών και ομάδων. Το Civic Type R TCR είναι ένα εξαιρετικά δυνατό αυτοκίνητο και πάνω σ’ αυτό έχουμε τη χαρά να στηρίζουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, ενώ οι δύο οδηγοί μας, ο Esteban και ο ‘Bebu’ είναι οδηγοί πρώτης γραμμής. Οπότε δεν βλέπουμε την ώρα να δώσουμε μάχη για τον τίτλο όπως είμαστε».

Δηλώσεις Masashi Yamamoto, Γενικός Διευθυντής Αγωνιστικού Τμήματος, Honda Motor Co.: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τρεις κορυφαίοι οδηγοί θα εκπροσωπήσουν φέτος τη Honda στο πρωτάθλημα WTCR στο τιμόνι του Civic Type R TCR. Ο Esteban και ο Nestor είναι δύο οδηγοί που έχουν δείξει την αξία τους σε ένα από τα σκληρότερα εθνικά πρωταθλήματα στον κόσμο, το Super TC2000, ενώ έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι οδηγοί πρώτης γραμμής και σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσο για την απόδοση και την αφοσίωση της ALL-INKL.COM Münnich Motorsport το 2018, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και είναι χαρά μας που επέλεξαν να τρέξουν και φέτος με το Civic Type R TCR. Όσο για τον Tiago, έχει δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα και αφοσίωση στο να επανακάμψει πλήρως από πλευράς φυσικής κατάστασης και ανυπομονούμε να μάθουμε από την ομάδα του το αγωνιστικό της πρόγραμμα αναλυτικά».

Δηλώσεις Alessandro Mariani, CEO της JAS Motorsport: «Μας προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση το ότι το Honda Civic TCR, το οποίο φτιάχνεται στις εγκαταστάσεις μας στο Μιλάνο, θα συμμετέχει για άλλη μία χρονιά στο WTCR με την ALL-INKL.COM Münnich Motorsport. Διατηρούμε πολύ καλή σχέση με εκείνους ενώ η συνεργασία μας με τη Honda κρατά από το 1998. Δεν βλέπουμε λοιπόν την ώρα να υποστηρίξουμε τις ομάδες της στο WTCR, στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις τέσσερις νίκες και την τρίτη θέση στην κατάταξη οδηγών και ομάδων το 2018. Από τον Οκτώβριο του 2017 που έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο του, το σημερινό Civic Type R TCR, έχει τρέξει σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας πέντε τίτλους και 34 νίκες σε Ασία, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι είναι άξιος διάδοχος του πρώτου μοντέλου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.