Συμμαχία Ford – Volkswagen

By  |  0 Comments

Ιστορική σύναψη παγκόσμιας συνεργασίας ανάμεσα στις Volkswagen και Ford ανακοινώθηκε σήμερα. Συγκεκριμένα:

·         Η παγκόσμια συνεργασία αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των δύο κατασκευαστών αυτοκινήτων με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της εξυπηρέτησης πελατών 

·         Η συνεργασία δεν προβλέπει ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών  

·         Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες αρχικά θα προσφέρουν μεσαία επαγγελματικά οχήματα pickup για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022, και προτίθενται να συνεχίσουν με επαγγελματικά οχήματα van για την Ευρώπη

·         Η  συμφωνία για van και pickup στοχεύει στην επίτευξη οικονομίας κλίμακας για κάθε εταιρεία, αρχής γενομένης από το 2023

·         Οι Volkswagen και Ford δεσμεύονται επίσης να διερευνήσουν ενδεχόμενη συνεργασία όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης.

«Δεν είναι μυστικό ότι η βιομηχανία μας υφίσταται θεμελιώδεις αλλαγές, που προκύπτουν από την ευρεία ηλεκτροδότηση, την αυστηρότερη ρύθμιση των εκπομπών, την ψηφιοποίηση, τη στροφή προς την αυτόνομη οδήγηση και, κυρίως, τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των πελατών», δήλωσε ο επικεφαλής της Volkswagen, Herbert Diess, σε δημοσιογράφους και αναλυτές.

Σύμφωνα με τον CEO της Ford, Jim Hackett, «Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συμμαχία θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να δημιουργήσουν αξίες και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών και της κοινωνίας».

Όπως είπε, η συμμαχία αφενός θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δύο εταιρειών και αφετέρου θα θέσει τις βάσεις συνεργασίας για τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας στο mobility.

Και οι δύο εταιρείες εκτιμούν ότι η εμπορική τους συνεργασία θα τους αποφέρει βελτιωμένα προ φόρων ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία θα αρχίσουν να φαίνονται ήδη από το 2023.

Επιπλέον, προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με στόχο να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας στα αυτόνομα οχήματα, τις υπηρεσίες κινητικότητας (mobility) και των ηλεκτρικών οχημάτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού όμως θα ανακοινωθούν τους προσεχείς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συμμαχία θα διοικείται από μια κοινή επιτροπή, της οποίας θα ηγούνται οι CEOs των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ θα συμμετέχουν και ανώτερα στελέχη των δύο εταιρειών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.