Η BMW στο 89ο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης

By  |  0 Comments

Το περίπτερο της BMW στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης εστιάζει στη συνεχιζόμενη επέλαση μοντέλων της εταιρίας στην πολυτελή κατηγορία και στην επέκταση της γκάμας οχημάτων με ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παγκόσμια αποκάλυψή της, η νέα, πολυτελής BMW Σειρά 7 sedan κάνει το εκθεσιακό ντεμπούτο της. Επιπλέον, ο κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζει την 4η γενιά των Plug-In Υβριδικών συστημάτων κίνησης, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα αυτής της τεχνολογίας πέρα από τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα:

BMW  745 e , BMW 745 Le , BMW 745 Le xDrive 
Σύστημα ισχύος: 290 kW/394 hp, 0-100km/h: 5,3-5,1 δευτ. 
ηλεκτρική αυτονομία: 50-58 km, κατανάλωση καυσίμου: 2,6–2,1 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 16,3–15,1 kWh/100 km, εκπομπές CO2 από τον κινητήρα καύσης: 52–48 g/km

BMW  330 e Sedan 
Σύστημα ισχύος: 185 kW/252 hp, 0-100km/h: 6,0 δευτ., ηλεκτρική αυτονομία: 60 km, κατανάλωση καυσίμου: 1,7 l/100 km, εκπομπές CO2 από τον κινητήρα καύσης: 39 g/km

BMW X 5  xDrive 45 e 
Σύστημα ισχύος: 290 kW/394 hp; 0-100 km/h: 5,6 δευτ., ηλεκτρική αυτονομία: 80 km, κατανάλωση καυσίμου: 2,1 l/100 km, κατανάλωση καυσίμου: 23,0 kWh/100 km, εκπομπές CO2 από τον κινητήρα καύσης: 49 g/km

Μαζί με τη νέα γενιά Plug-In Υβριδικών μοντέλων, η BMW Energy Services προσφέρει πιλοτικά πακέτα δωρεάν πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας – ένα βασικό στοιχείο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το μέλλον.

Τέλος, η BMW Individual M 850 i Night Sky αποτελεί μία ακόμα μοναδική παρουσία στο περίπτερο με τα εκθέματα της μάρκας στη Γενεύη.

__________________________


Την έμφαση της μάρκας BMW στην πολυτελή κατηγορία ενσαρκώνει η νέα έκδοση της BMW Σειράς 7 που παρουσιάζεται στη Γενεύη. Ένα ειδικά σχεδιασμένο λογότυπο και το όνομα “Bayerische Motoren Werke” γραμμένο πλήρως εκφράζει μία παράδοση ποιότητας, καινοτόμας δύναμης και αποκλειστικότητας. Από απόψεως αισθητικής, λειτουργικότητας και εξοπλισμού, το πολυτελές sedan συγκεντρώνει όλα τα προσόντα για να προσφέρει ακόμα και στους πιο απαιτητικούς πελάτες μία δυνατή και ιδιαίτερα συναισθηματική οδηγική εμπειρία. Η ενίσχυση της παρουσίας του στην πολυτελή κατηγορία αποτελεί μέρος της στρατηγικής του BMW Group προκειμένου να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη στις παγκόσμιες αγορές.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT, η εταιρία έχει ορίσει την ηλεκτροκίνηση ως έναν από τους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζει το μέλλον – ACES (Αυτόνομη Οδήγηση, Συνδεσιμότητα, Ηλεκτροκίνηση και Υπηρεσίες Κοινοχρησίας). Το 2018 ήταν μία χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα του BMW Group, με περισσότερες από 140.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο – που σημαίνει ότι η εταιρία παραμένει ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής ηλεκτροκίνητων μοντέλων στην Ευρώπη. Μέσω της δέσμευσής της στην επέκταση της προϊοντικής γκάμας του, το BMW Group στοχεύει να έχει πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα (ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά) στους δρόμους σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη του 2019.

Εκθεσιακή πρεμιέρα στη Γενεύη: η νέα BMW Σειρά 7. 
Η BMW αναβαθμίζει το προφίλ των κορυφαίων μοντέλων της στην πολυτελή κατηγορία, με μία εκτεταμένη ανανέωση, πιο προηγμένη γκάμα κινητήρων και καινοτόμες τεχνολογίες ελέγχου/λειτουργίας, υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας. Η ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση της νέας BMW Σειράς 7 τονίζει την αυτοπεποίθηση του αυτοκινήτου και την εκλεπτυσμένη κομψότητα. Μέσα στην καμπίνα, τα νέα στοιχεία εξοπλισμού, η βελτιωμένη ακουστική άνεση και η τελευταία γενιά του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου, όλα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του παράγοντα ‘ευεξίας’.

Το κύρος του πολυτελούς sedan αναδεικνύεται μέσα από ένα ιδιαίτερα δυναμικό εμπρός τμήμα, που τώρα είναι 50 mm ψηλότερο και περιλαμβάνει την κλασική μάσκα BMW μεγαλύτερη κατά 40%, και λεπτότερους προβολείς. Το καπό και η εμπρός ποδιά υιοθετούν επίσης μία νέα εμφάνιση. Τα πλευρικά τμήματα αποπνέουν μία εικόνα ακρίβειας, χάρη στη νέα κάθετη θέση των Air Breathers και τις διακοσμητικές λωρίδες που εκτείνονται μέχρι πίσω. Η σχεδιαστική αναβάθμιση ολοκληρώνεται με μία νέα πίσω ποδιά και μία πιο λεπτή φωτεινή λωρίδα κάτω από τη χρωμιωμένη μπάρα που ενώνει τα πίσω φώτα, τα οποία επίσης είναι πιο λεπτά από πριν. Η αποκλειστική δερμάτινη επένδυση Nappa με εκτεταμένα καπιτονέ μοτίβα  (νέα στη λίστα επιλογών) και οι νέες διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού χαρίζουν στην καμπίνα έναν αέρα αποκλειστικότητας. Επιπλέον, οι διακόπτες στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών έχουν νέα διάταξη και ο ασύρματος φορτιστής για smartphones βρίσκεται σε νέα θέση, ενώ το προαιρετικό Ambient έχει νέο φινίρισμα. Το cockpit περιλαμβάνει πίνακα οργάνων και Control Display με το λογισμικό BMW Operating System 7.0, όπως και η μονάδα ελέγχου BMW Touch Command για τους πίσω επιβάτες. Η πληθώρα λειτουργιών που παρέχουν τα στάνταρ και προαιρετικά συστήματα υποστήριξης οδηγού για τη νέα BMW Σειρά 7 περιλαμβάνει τώρα το Reversing Assistant.

Η περαιτέρω εξελιγμένη γκάμα κινητήρων για τη BMW Σειρά 7 περιλαμβάνει έναν V12 με φίλτρο σωματιδίων βενζίνης, ένα νέο οκτακύλινδρο βενζινοκινητήρα και τρεις εξακύλινδρους σε σειρά diesel. Τα τρία plug-in υβριδικά μοντέλα της νέας οικογένειας BMW Σειράς 7 προσφέρουν αυξημένη ιπποδύναμη και μεγαλύτερη αυτονομία. Όλες οι εκδόσεις πληρούν το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.

Ντεμπούτο για τη δεύτερη γενιά των plug  in υβριδικών εκδόσεων για την BMW Σειρά 7, την BMW X 5 και την BMW Σειρά 3 Sedan . 
Οι νέες Plug-in Υβριδικές εκδόσεις της BMW Σειράς 7 συνδυάζουν τις σπορ ικανότητες, τις ανέσεις των επιβατών και την ασυναγώνιστη ‘ευεξία’ που προσφέρει η καμπίνα του πολυτελούς sedan με την σχεδόν αθόρυβη λειτουργία και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ένας εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας και ένας ηλεκτροκινητήρας παρέχουν ισχύ και στα τρία μοντέλα. Μαζί παράγουν άφθονη ισχύ 290 kW/394 hp με το διακόπτη Driving Experience Control στο SPORT mode. Η χωρητικότητα της μπαταρίας υψηλής τάσης έχει επίσης αυξηθεί, επεκτείνοντας την ηλεκτρική αυτονομία από 54 σε 58 km για την BMW 745e, από 52 σε 55 km για την BMW 745Le και από 50 σε 54 km για την BMW 745Le xDrive.

Η δεύτερη γενιά της BMW X5 με σύστημα ηλεκτροκίνησης υιοθετεί έναν straight-six βενζινοκινητήρα ειδικά τροποποιημένο για την περίσταση. Αυτός συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και αποδίδουν μαζί 290 kW/394 hp. Διαθέσιμη από το Αύγουστο του 2019, η BMW X5 xDrive45e έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα (προκαταρτικές τιμές). Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive υπόσχεται σπορ οδηγική απόλαυση στο δρόμο και εξαιρετικές επιδόσεις εκτός δρόμου κατανέμοντας την ισχύ των δύο κινητήρων και στους τέσσερις τροχούς. Η νέα BMW X5 xDrive45e δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την τελευταία τεχνολογία μπαταριών. Με ηλεκτρική αυτονομία 80 km, οι περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις μπορούν να γίνονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η νέα BMW X5 xDrive45e έχει επίσης όλα τα διαπιστευτήρια για πολύ πιο μακρινά ταξίδια, χάρη στο ρεζερβουάρ καυσίμου των 69 L και σε έναν ευέλικτο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα από 500 έως 1.716 L.

Ένα τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, ένας ηλεκτροκινητήρας και μία μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς αποτελούν τη βάση του plug-in υβριδικού συστήματος της νέας BMW 330e Sedan. Το σύστημα αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 185 kW/252 hp, που μπορεί να αυξηθεί για λίγο κατά 30 kW/41 hp χάρη στη στάνταρ λειτουργία XtraBoost. Αυτή μπορεί να επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 100 km/h από στάση, σε 6,0 δεύτερα (προκαταρτική τιμή). Η BMW 330e Sedan που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2019 δεν προσφέρει απλά άφθονη σπορ απόλαυση αλλά υπερέχει και σε τιμές κατανάλωσης. Η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου είναι 60 km – περίπου 50% μεγαλύτερη από της προκατόχου της.

Η BMW Energy Services προσφέρει δοκιμαστικά πακέτα δωρεάν πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. 
Παράλληλα με την επέκταση της γκάμας των μοντέλων, το BMW Group – ως πάροχος συστημάτων ηλεκτροκίνησης – επιδιώκει επίσης να παρέχει δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για πελάτες της BMW και της ΜΙΝΙ. Μετά τις πρώτες δοκιμαστικές παροχές σε Ελβετία και Γαλλία, από τον Απρίλιο του 2019 θα ακολουθήσει η Γερμανία με εκτεταμένα δωρεάν πακέτα πράσινης ενέργειας για χρήση στο σπίτι και στο ταξίδι. Αντίστοιχα, όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να τροφοδοτούν με ενέργεια το ηλεκτρικό δίκτυο. Με την BMW Energy Services δεν θα ωφελούνται μόνον οι χρήστες των οχημάτων από νέες ευκαιρίες που προκύπτουν από το ‘πάντρεμα’ της ενεργειακής επανάστασης με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και οι διαχειριστές στόλων, οι πάροχοι ενέργειας και οι κάτοχοι ιδιοκτησιών.  

Μοναδική στο είδος της: BMW Individual M 850 i Night Sky . 
Όσοι επισκεφθούν το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική στο είδος της έκδοση BMW Individual της νέας, πολυτελούς, σπορ BMW Σειράς 8. Η BMW Individual M850i Night Sky (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 9,8 – 9,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 224 – 221 g/km) συνδυάζει έξοχες δυνατότητες επιδόσεων με στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού κυριολεκτικά από έναν άλλο κόσμο. Το εργοστάσιο εξατομίκευσης της BMW Individual Manufaktur χρησιμοποίησε διαστημική πέτρα (από μετεωρίτη) για τη διακόσμηση της κεντρικής κονσόλας, του διακόπτη start/stop του V8 κινητήρα, του επιλογέα του οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic, του Touch Controller του  συστήματος iDrive και στα διακοσμητικά των κατωφλίων θυρών. Η επένδυση οροφής, η κεντρική κονσόλα, τα δισκόφρενα, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών και πολλά ακόμα στοιχεία του εξωτερικού υιοθετούν σχεδίαση εξωγήινης προέλευσης, με την αυστηρά γεωμετρική δομή Widmanstätten (Βιντμανστάτεν) που χαρακτηρίζει το υλικό του μετεωρίτη να έχει ενσωματωθεί έξυπνα στα αντίστοιχα φινιρίσματα επιφανειών.

Επομένως, οι ειδικοί της BMW Individual Manufaktur αξιοποίησαν τη δημιουργικότητα, την τεχνογνωσία και την ικανότητά τους στις καινοτομίες για να  φέρουν το νυχτερινό ουρανό μέσα στο αυτοκίνητο. Η BMW Individual M850i Night Sky έχει ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό και αυτό είναι οι αλουμινένιες δαγκάνες φρένων με βιονική σχεδίαση. Προϊόν εξέλιξης της BMW Motorsport, είναι ομοίως μοναδικές και κατασκευάζονται με τεχνικές τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η BMW Individual έχει οδηγήσει την έννοια της αποκλειστικότητας και της πολυτέλειας σε μία εντελώς νέα διάσταση με την αστρική σχεδίαση αυτού του μοναδικού μοντέλου και τις μεθόδους και διαδικασίες παραγωγής που υιοθετήθηκαν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.