Καλά κρυμμένη

By  |  0 Comments

Έχει την ηλικία μου, είναι όμως σαφώς πιο όμορφη! Και εξαιρετικά σπάνια, ίσως για τον λόγο αυτό ήταν καλά κρυμμένη! Κάποιοι λένε, δεν το υιοθετώ, ότι είναι ίσως η πιο όμορφη Alfa Romeo όλων των εποχών. Η Giulietta SZ του 1962 είναι μια από τις συνολικά 217  που κατασκευάστηκαν και βρέθηκε ξεχασμένη σε ένα υπόγειο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η ιστορία της Alfa Romeo Giulietta SZ βαμμένης στο Blu Chiaro Metallizato είναι πως ανήκε σε έναν μηχανικό ο οποίος την πάρκαρε στο υπόγειο αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να την βγάλει καθώς χάλασε ο ανελκυστήρας. Η Alfa Romeo έμεινε στο υπόγειο για 35 χρόνια μέχρι που ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο  του 2018 μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη. Ο πλειστηριασμός έγινε από την ιταλική κυβέρνηση στην οποία και απέφερε 547.000 ευρώ.

Για την ιστορία να πούμε πως η Giulietta SZ (Sprint Zagato) είναι φτιαγμένη από αλουμίνιο, με πιο κοντό σασί από την Giulietta Spider, τζάμια από Perspex και απογυμνωμένο εσωτερικό για την απώλεια βάρους. Χάρη στο μαγικό χέρι του Zagato η ζυγαριά έδειχνε μόλις 785 κιλά που σε συνδυασμό με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1300 κ. εκ. απόδοσης 100 ίππων η  Giulietta SZ έφτανε τα 200 χλμ./ώρα. Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης το 1960 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι τα τέλη του 1962.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.