Δύο «σκορπιοί» στην Κορσική

By  |  0 Comments
  • Οι Ιταλοί Enrico Brazzoli (Πρωταθλητής WRC3 για το 2018) – Manuel Fenoli θα υπερασπιστούν την 1ηθέση που διατηρούν στο FIAR-GTCup.
  • Οι Ιταλοί Alberto Sassi και Fabio Cangini θα κάνουν το ντεμπούτο τους με το 124 rally.
  • Το 124 rally κατέκτησε τις 4 πρώτες θέσεις στην κατηγορία R-GT στο συγκεκριμένο αγώνα του 2018.
  • Το Ράλι της Κορσικής είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο απαιτητικούς αγώνες του θεσμού.

Έχοντας κατακτήσει το μέγιστο αριθμό βαθμών στην κατηγορία τους, με την νίκη στο Rally Monte Carlo, οι Brazzoli και Fenoli θα υπερασπιστούν την πρωτοπορία τους στο FIA R-GT Cup, στο Ράλι της Κορσικής που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές τριήμερο (29-31 Μαρτίου). Ο αγώνας έχει και ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την Abarth, αφού η ημέρα του τερματισμού συμπίπτει με την ημερομηνία που ο Carlo Abarth δημιούργησε την εταιρεία πριν από 70 ακριβώς χρόνια.

Οι επίσης Ιταλοί Alberto Sassi και Fabio Cangini θα οδηγούν το δεύτερο Abarth 124 rally της Bernini Rally Team και θα κάνουν το ντεμπούτο τους με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Το Ράλι της Κορσικής , αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, με τις γεμάτες στροφές και μεγάλες σε διάρκεια ειδικές διαδρομές να αποτελούν μια πραγματική πρόκληση. Όπως απέδειξε και στον περσινό αγώνα, το 124 rally ανταποκρίθηκε άψογα στις τεχνικές διαδρομές, όπου το οδόστρωμα αλλάζει συχνά επίπεδο πρόσφυσης και απαιτεί ευελιξία και κορυφαία ισορροπία.

Οι Raphael Astier και Frédéric Vauclare κέρδισαν το 2018 την κατηγορία R-GT του αγώνα με το 124 rally, κατακτώντας παράλληλα την 17η θέση γενικής.

Φέτος, με τον τερματισμό τους στο Calvi, την Κυριακή 31 Μαρτίου, τα πληρώματα θα έχουν καλύψει 1.194 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 347 σε ειδικές διαδρομές.  

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.