Η Alfa Romeo ανανεώνει την υποστήριξη στο “1000 Miglia”

By  |  0 Comments
  • H Alfa Romeo, ανανέωσε τη συνεργασία της με «τον πιο όμορφο αγώνα αυτοκινήτου στον κόσμο» και θα συνεχίσει να αποτελεί χορηγό της εκδήλωσης για τα επόμενα 3 χρόνια.
  • Η εταιρεία θα προσφέρει στην διοργάνωση ένα στόλο 30 οχημάτων (Giulia και Stelvio), τα οποία θα αποτελούν τα επίσημα αυτοκίνητα του “1000 Miglia”.
  • Η σύνδεση της Alfa Romeo με τον αγώνα πηγαίνει πίσω στο 1928 όταν η μάρκα κατέκτησε τη νίκη στη δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης.
  • Στα πρώτα 30 χρόνια της διοργάνωσης (1927-1957) η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που δεν ξεπεράστηκε ποτέ.
  • Οι αγώνες εξακολουθούν να αποτελούν βασικό στοιχείο της μάρκας, τόσο μέσω των μοντέλων παραγωγής, όσο και μέσω της εμπλοκής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 με την Alfa Romeo Racing.
  • Οι ειδικές εκδόσεις “Alfa Romeo Racing” των Giulia και Stelvio Quadrifoglio που θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, αποτελούν φόρο τιμής στην ιστορία της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

H 37η αναβίωση του αγώνα που ο Enzo Ferrari συνήθιζε να χαρακτηρίζει ως «τον πιο όμορφο αγώνα του κόσμου» θα πραγματοποιηθεί στην κλασσική διαδρομή Μπρέσια-Ρώμη-Μπρέσια την περίοδο 15-18 Μαΐου. Το “1000 Miglia” αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός και η Alfa Romeo για ακόμα μία φορά θα υποστηρίξει την διοργάνωση, όντας χορηγός για τα επόμενα 3 χρόνια. Όπως πάντα, μια σειρά ιστορικών μοντέλων της Alfa Romeo που διατηρούνται στο Μουσείο της μάρκας στο Αρέζε (Museo Storico Alfa Romeo – La macchina del tempo) σε συνεργασία με την FCA Heritage, θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Δίπλα τους θα βρεθούν 30 Giulia και Stelvio που θα αποτελέσουν τα επίσημα αυτοκίνητα του “1000 Miglia”.

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί για περισσότερα από 90 χρόνια την απόλυτη έκφραση του πάθος για την αυτοκίνηση. Δημιουργήθηκε το 1927 και με αφετηρία την Μπρέσια η διαδρομή έφτανε στη Ρώμη, ενώ στη συνέχεια οδηγούσε πίσω στην αφετηρία καλύπτοντας 1.600χλμ. ή 1.000 μίλια (“1000 Miglia”). Το 1928, στη 2η χρονιά της διοργάνωσης, η Alfa Romeo κατέκτησε τόσο τον τίτλο των οδηγών, όσο και εκείνο των κατασκευαστών, με συνολικά 8 αυτοκίνητα της να ολοκληρώνουν την εξοντωτική διαδρομή. Μέχρι το 1957 που διατηρήθηκε η αρχική μορφή του αγώνα, η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που δεν ξεπεράστηκε ποτέ.

Οι νίκες στο “1000 Miglia” αποτελούν μόνο ένα τμήμα της αγωνιστικής κληρονομιάς της Alfa Romeo, η οποία είναι γεμάτη από διακρίσεις και σε άλλες διοργανώσεις, όπως το DTΜ, το Targa Florio και βέβαια τη Formula 1, όπου η εταιρεία κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα του θεσμού το 1950 και το 1951. Φέτος η ομάδα συμμετέχει στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ονομασία Alfa Romeo Racing και κινητήρες από την Ferrari.

Η στενή σύνδεση των αυτοκινήτων παραγωγής με τους αγώνες θα επαληθευτεί και στην έκθεση της Γενεύης με την ειδική έκδοση των Giulia και Stelvio Quadrifoglio, “Alfa Romeo Racing”. Αξιοποιώντας την εμπειρία από τους αγώνες, η Alfa Romeo περνά την τεχνογνωσία που αποκτά και στα αυτοκίνητα παραγωγής, όπως συνέβη στην περίπτωση της Giulia, αλλά και της Stelvio, η οποία αποτελεί το πρώτο SUV της μάρκας και συνδυάζει ιδανικά τη χρηστικότητα με το δυναμικό στιλ και την κορυφαία οδηγική απόλαυση.

Η χρησιμοποίηση των Giulia και Stelvio ως συνοδευτικών οχημάτων του αγώνα, φέρνει κοντά με ιδανικό τρόπο την ιστορία και τους αγώνες με τις αξίες και το πάθος της Alfa Romeo.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.