Οργάνωση και αγώνας

By  |  0 Comments

Συναντήθηκαν χτες εκπρόσωποι των σωματείων μελών της ΕΟ.ΦΙΛΠΑ με σκοπό την ανάλυση των περιεχομένων της νέας ΚΥΑ και την κατάστρωση ενός κοινού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτήν.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων συμφώνησαν στις παρακάτω ενέργειες:  

1.   Άμεση οργάνωση μίας συνέντευξης τύπου όπου η ΕΟΦΙΛΠΑ θα εκθέσει τα προβλήματα που προκύπτουν απο τη νέα ΚΥΑ. Σκοπός της συνέντευξης τύπου είναι η κινητοποίηση όσων περισσότερων μέσων ενημέρωσης και η άναδειξη του παραλόγου αυτής της ΚΥΑ.

2.   Σύνταξη μίας συγκεκριμένης ατζέντας, βάσει της οποίας θα διαμορφωθεί η επερχόμενη συνάντηση του προέδρου της ΕΟΦΙΛΠΑ με το Υπουργείο Μεταφορών.

3.   Απεμπλοκή όλων των οχημάτων με πινακίδες υπουργείου από την υποχρεωτική χορήγηση ενάριθμου χαρακτηριστικού γνωρίσματος. Ο κώδικας εκδηλώσεων της FIVA (άρθρο 6.5) ορίζει σαφώς πως για εθνικές εκδηλώσεις δεν απαιτείται πιστοποίηση, παρά μόνο για διεθνείς.

4.   Άμεση αποστολή επιστολής απο την ΕΟΦΙΛΠΑ προς το υπουργείο μεταφορών και αίτημα άμεσης χορήγησης των 2 πρώτων ψηφίων για τα δύο ενάριθμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που οφείλουν να χορηγηθούν απο τις ομοσπονδίες βάσει νέας ΚΥΑ. Συμπληρωματικά προτάθηκε να αποστείλει η ΕΟΦΙΛΠΑ προς το υπουργείο τα ονόματα του εκπροσώπου της και του αναπληρωτή του, που θα αναλάβουν τον επανέλεγχο των οχημάτων μετά το 1970, με παράλληλο αίτημα τη γνωστοποίηση εκ μέρους του υπουργείου για το πότε θα ξεκινήσει η επιτροπή το έργο της και ποιά θα είναι τα κριτήρια του επανελέγχου.

5.   Σύσταση επιτροπής με σκοπό α) την κατάρτιση ενός νέου νομοσχεδίου που θα προωθηθεί για να αντικαταστήσει αυτήν την ΚΥΑ, β) τον ορισμό συγκεκριμένων θέσεων που να εκφράζουν μία ενιαία στρατηγική της ομοσπονδίας και γ) την αναζήτηση κατάλληλων επαφών ώστε να προωθηθούν οι θέσεις & τα δίκαια αιτήματα .

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.