H Alfa Romeo θριαμβεύει

By  |  0 Comments
  • Για 4η φορά στη σειρά η νέα Giulia κατακτά τον τίτλο “Future Classic”.
  • H Alfa Romeo 33 Stradale κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία “Milestones of Design”

Διπλή νίκη για την Alfa Romeo στο “Motor Klassik Awards 2019”. Η νέα Alfa Romeo Giulia κατέκτησε για 4η φορά τον τίτλο του “Future Classic”, με το κοινό να θεωρεί ότι το Ιταλικό μοντέλο σε μερικές δεκαετίες θα αποτελεί ένα κλασσικό αυτοκίνητο μεγάλης αξίας, όπως ακριβώς ισχύει σήμερα για τον πρόγονο του που παρουσιάστηκε το 1962. Παράλληλα η Alfa Romeo Tipo 33 Stradale κυριάρχησε στην κατηγορία “Milestone of Design”. Το ξεχωριστό σπορ αυτοκίνητο του 1968 που κατασκευάστηκε σε μόλις 18 αντίτυπα, θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν δημιουργηθεί στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Στα βραβεία “Motor Klassik Awards 2019” ψήφισαν συνολικά 16.000 άτομα, με την Giulia να ανακηρύσσεται “Future Classic” με το 33,4% επί των συνολικών ψήφων, ενώ αντίστοιχα η Alfa Romeo Tipo 33 Stradale, επικράτησε με 37,3% στην κατηγορία “Milestone of Design”.

Το βραβείο “Motor Klassik Award” για την Alfa Romeo Tipo 33 Stradale παρέλαβε ο κ. Roberto Giolito, επικεφαλής της FCA Heritage, ο οποίος δήλωσε: «Η ιστορία της Alfa Romeo είναι γεμάτη με αυτοκίνητα που αποτελούν σημείο αναφοράς για το σχεδιασμό τους. Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε μόνο ένα, τότε αυτό θα ήταν η Tipo 33. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το βραβείο και παράλληλα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα που εκπροσωπώ την ομάδα που δημιούργησε αυτό το μοναδικό coupé το 1968».

Η Alfa Romeo 33 Stradale αποτελεί ένα αριστούργημα που δημιούργησε ο θρυλικός σχεδιαστής Franco Scaglione. Το συνολικό ύψος του αυτοκινήτου είναι μόλις 99εκ., ενώ οι πόρτες του ανοίγουν κάθετα. Σχεδιάστηκε ώστε να είναι νόμιμη η χρήση του σε δημόσιους δρόμους (το όνομα “Stradale” κυριολεκτικά σημαίνει δρόμος ή οδός), σε τεχνικό επίπεδο όμως βασίζεται στην αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Ο V8 κινητήρας των 2 λίτρων είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει 230 ίππους, επιτρέποντας στο αεροδυναμικό μοντέλο να επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα, μια εντυπωσιακή επίδοση για εκείνη την εποχή. 

Η Alfa Romeo Giulia, αποτελεί ένα άριστο δείγμα του Ιταλικού design και παράλληλα της υψηλής τεχνολογίας, όπως ήταν άλλωστε στην εποχή του και ο πρόγονος της. Η κορυφαία έκδοση Quadrifoglio εφοδιάζεται με έναν κατασκευασμένο από αλουμίνιο V6 Bi-Turbo βενζινοκινητήρα 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππους και 600 Nm ροπής. Το ενεργό σύστημα διαχείρισης ροπής στους πίσω τροχούς (Active Torque Vectoring) και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων προσφέρουν κορυφαία πρόσφυση, ασφάλεια και οδηγική απόλαυση. Η οροφή και το κάλυμμα του κινητήρα της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ όλες οι εκδόσεις του μοντέλου διαθέτουν άξονα μετάδοσης από το ίδιο υλικό που είναι εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.