Η διαδικασία βάσει ΚΥΑ

By  |  0 Comments

Λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα του κόστους των νέων εγγράφων που απαιτεί η νέα ΚΥΑ, η ΕΟΦΙΛΠΑ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την διαδικασία που απαιτείται για την έκδοση τόσο της Βεβαίωσης όσο και του Πιστοποιητικού για να μην υπάρχει καμία παρανόηση ή απορία.


1. Για την έκδοση της Βεβαίωσης απαιτείται η έκδοση του εντύπου της Αίτησης, ο έλεγχος των στοιχείων που συμπλήρωσε το μέλος στην Αίτηση, εισαγωγή των στοιχείων στο λογισμικό σύστημα της ΦΙΛΠΑ (PRISMA), διασταύρωση των στοιχείων ιδιοκτήτη και οχήματος και έκδοση της Βεβαίωσης σε ειδικό έντυπο. Το κόστος υλικών, εκτυπωτικών και εργασίας είναι 20 ευρώ (για τις μοτοσικλέτες 15 ευρώ) . Αυτό το ποσό είναι άπαξ για την ζωή του οχήματος. 
2. Για την έκδοση του Πιστοποιητικού, εφόσον ο ιδιοκτήτης επιλέξει την Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ, απαιτείται η έκδοση της αρχικής αίτησης, διεξοδικός έλεγχος των στοιχείων του οχήματος που αναφέρονται στην Αίτηση, εισαγωγή των στοιχείων στο σύστημα, διασταύρωση των στοιχείων ιδιοκτήτη και οχήματος και έκδοση του Πιστοποιητικού σε ειδικό έντυπο που θα περιέχει και φωτογραφία του οχήματος καθώς και δύο αυτοκόλλητα με τον αλφαριθμητικό κωδικό για το μπροστινό και πίσω ανεμοθώρακα. Το κόστος υλικών, εκτυπωτικών και εργασίας είναι 40 ευρώ ( για τις μοτοσικλέτες 35 ευρώ). Το Πιστοποιητικό εκδίδεται κάθε δύο χρόνια Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης εκδώσει και την Βεβαίωση και το Πιστοποιητικό στην Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ παρέχεται έκπτωση 10 ευρώ. Δηλαδή το τελικό κόστος για την έκδοση Βεβαίωσης και Πιστοποιητικού από την Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ μαζί 50 ευρώ, λόγω σύμπτυξης ελέγχου και εργασίας.
3. Στην περίπτωση που απαιτείται και έκδοση κάρτας FIVA έχει γίνει περαιτέρω προσπάθεια μείωσης του κόστους από 150 ευρώ σε 130 ευρώ συνολικά ( κανονικό κόστος έκδοση κάρτας FIVA 100 ευρώ + Βεβαίωση 30 ευρώ + πιστοποιητικό 20 ευρώ).
Οι ώρες εργασίας που έχουν υπολογιστεί για την έκδοση των απαραίτητων από την ΚΥΑ Βεβαιώσεων και Πιστοποιητικών είναι οι ελάχιστες απαραίτητες για τον έλεγχο των στοιχείων και την διασταύρωση τους απο πιστοποιημένα άτομα που χειρίζονται το αρχείο της ΦΙΛΠΑ .
Έχουν σταλεί στις λέσχες την Αίτηση για την Βεβαίωση και το Πιστοποιητικό καταχώρησης και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί τους για να επιλέξετε την έκδοση μόνο της Βεβαίωσης η και του Πιστοποιητικού μαζί.
Τέλος και δεδομένης της παραφιλολογίας που παρατηρείται από μερικούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Ε.Ο ΦΙΛΠΑ, οφείλει για μια ακόμη φορά να τονίσει ότι ουδέποτε θέλησε ή με οποιοδήποτε τρόπο επιδίωξε, έστω και στο ελάχιστο, την έκδοση της ΚΥΑ με το περιεχόμενο αυτό. Ουδέποτε και με οποιοδήποτε τρόπο δεν επιδίωξε η Ομοσπονδία την αύξηση του κόστους στους ιδιοκτήτες Ιστορικών Οχημάτων. Αντίθετα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία και με τα σωματεία – μέλη της, στην ανατροπή ή έστω στην κατά το δυνατόν βελτίωση, σε πρώτο χρόνο, της ΚΥΑ και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως αδιάφορο ως προς το Ιστορικό Όχημα, αν όχι εχθρικό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.