Το Bandini Trophy στον Giovinazzi

By  |  0 Comments
  • Από το 1992 το βαρύτιμο βραβείο “Bandini Trophy” απονέμεται στη μνήμη του Ιταλού οδηγού αγώνων Lorenzo Bandini, σε όσους πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
  • Αυτή τη χρονιά ο Antonio Giovinazzi, οδηγός της Alfa Romeo Racing Formula 1 Team, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου στη Formula 1.
  • Ο Ιταλός οδηγός ενθουσίασε το κοινό οδηγώντας το μονοθέσιο C38 στη διαδρομή Faenza-Brisighella, συνοδευόμενος από μία GiuliaQuadrifoglio της ειδικής σειράς “AlfaRomeoRacing”.

Η 26η εκδήλωση του Lorenzo Bandini Trophy πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η διοργάνωση συγκέντρωσε περισσότερους από 15.000 φίλους των αγώνων, με τον Antonio Giovinazzi να κατακτά το βραβείο για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό στη Formula 1. Ο Ιταλός οδηγός της Alfa Romeo Racing πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα νικητών που περιλαμβάνει θρυλικά ονόματα όπως εκείνα των Kimi Räikkönen, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Jenson Button, Jacques Villeneuve, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton και Nico Rosberg.

Ο Giovinazzi και η Alfa Romeo ενθουσίασαν το κοινό στη διάρκεια της διαδρομής από τη Faenza στη Brisighella. Ο Ιταλός οδηγός οδήγησε για περίπου 15 χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους το μονοθέσιο C38, ενώ στο «πλευρό» του βρέθηκε μία Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio από τη συλλεκτική σειρά “Alfa Romeo Racing”. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει μια σειρά αναβαθμίσεων που ενισχύουν την αεροδυναμική απόδοση, αλλά και την ισχύ του κινητήρα.

Ο Lorenzo Bandini, στη μνήμη του οποίου δίνεται το βραβείο, ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 το 1961. Κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Μονακό του 1967 και καθώς βρισκόταν στην 2η θέση έχασε τον έλεγχο της Ferrari 312/67 με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και τελικά να καταλήξει τρεις ημέρες αργότερα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.