Το MINI σέρνει Boeing (video)

By  |  0 Comments

Αθόρυβο αλλά πολύ ισχυρό όχημα μηδενικών ρύπων: το MINI Electric σύντομα θα δώσει μία νέα διάσταση στην εμπειρία μετακίνησης μηδενικών ρύπων με την προσθήκη της μοναδικής διασκεδαστικής οδήγησης και της εξατομίκευσης που υπόσχεται η Βρετανική premium μάρκα. Το πρόσφατο “πρόγραμμα δοκιμών” για το πρώτο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο MINI ήταν εξίσου αντισυμβατικό: σε μία αιφνίδια εισβολή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής του νέου μοντέλου απέδειξε τι μπορεί να κάνει ένα ηλεκτροκίνητο MINI.

Το MINI Cooper SE έκανε χρέη ρυμουλκού αεροσκάφους, ρυμουλκώντας ένα εμπορευματικό Boeing 777F βάρους 150 τόνων μέχρι το σημείο φόρτωσης. Αυτή η πρωτοφανής στα χρονικά ρυμούλκηση καταγράφηκε σε ένα video clip. Προϊόν συνεργασίας του BMW Group και της Lufthansa Cargo, το διαφημιστικό σποτ διάρκειας 45 δλ. παρουσιάζει το MINI Cooper SE ως “muscle car” που έλκει το σημαντικά μεγαλύτερο και βαρύτερο φορτηγό αεροσκάφος στην πίστα του αεροδρομίου. Το clip σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς βίντεο στα social media που απεικονίζουν το MINI Cooper SE με συναρπαστικές και διασκεδαστικές στιγμές. Τα βίντεο, που θα κυκλοφορήσουν πριν το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην αγορά, θα συνδέσουν και θα αναδείξουν διάφορα θέματα του BMW Group.

Το MINI Cooper SE θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο Βρετανικό εργοστάσιο της Οξφόρδης από το Νοέμβριο του 2019. Βασίζεται στο 3θυρο MINI και συνδυάζει σύστημα κίνησης μηδενικών ρύπων με τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart της μάρκας, premium ποιότητα και εκφραστική σχεδίαση. Μέσα από αυτό το συνδυασμό, το MINI Electric προσφέρει ένα νέο είδος βιώσιμης μετακίνησης, που προσδιορίζεται από τη διασκεδαστική οδήγηση και την εξατομίκευση και αντανακλά τη συνεπή υλοποίηση της στρατηγικής εξηλεκτρισμού του BMW Group. Μετά το BMW i3, είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο στο portfolio premium οχημάτων της εταιρίας. Έχοντας συνδέσει το όνομά της με την απόλυτη εμπειρία οδήγησης σε περιβάλλον πόλης επί 60 χρόνια, η μάρκα MINI, στο μέλλον, θα προσφέρει ‘καθαρές’ αστικές μετακινήσεις δίνοντας έμφαση στο συναίσθημα. Κατά συνέπεια, το MINI Electric θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη για μελλοντικές τεχνολογίες αυτοκίνησης.

Μεταμορφώνοντας το MINI Cooper SE σε ‘muscle car’, τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του ηλεκτροκινητήρα συνδυάζουν άμεση απόκριση με πλούσια ροπή, διαθέσιμη από τη φάση εκκίνησης. Η συνεχής επέκταση της γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε όλες τις μάρκες και κατηγορίες είναι από τους πρωταρχικούς στόχους του BMW Group για τη διαμόρφωση της μετακίνησης του μέλλοντος, στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT.

Με τη θεαματική επίδειξη δύναμης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πρωτότυπο MINI Cooper SE συνδέθηκε με ένα αεροπλάνο που ήδη είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση καινοτόμων αυτοκινητιστικών και τεχνολογιών φιλοσοφιών του BMW Group πριν από μερικούς μήνες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το εμπορευματικό αεροπλάνο μεγάλων αποστάσεων, αποτέλεσε μία ασυνήθιστη σκηνή που φιλοξένησε το project BMW Vision iNEXT World Flight. Σε διάστημα πέντε ημερών, οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να δουν το τελευταίο οραματικό όχημα του BMW Group σε τέσσερα σημεία του πλανήτη: Μόναχο, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Πεκίνο. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ομάδα τεχνικών, εξειδικευμένων στην κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων της Lufthansa Cargo και του BMW Group μετέτρεψαν το πιο αποδοτικό cargo αεροσκάφος της κατηγορίας του σε μία αποκλειστική, αξιόπλοη πλατφόρμα παρουσίασης του BMW Vision iNEXT. Αυτό το οραματικό όχημα αποτελεί κοιτίδα μελλοντικών τεχνολογικών και καινοτομιών του BMW Group για όλες τις μάρκες της εταιρίας. Το όχημα παραγωγής που θα βασίζεται στο πρωτότυπο θα αρχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing από το 2021 ως η τελευταία τεχνολογική ναυαρχίδα του Group, με πληθώρα καινοτομιών σχεδιασμένων με γνώμονα τις απαιτήσεις του μέλλοντος – D-ACES (Design – Automated Driving, Connectivity, Electrification and Services).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.