Opel Corsa-e: Χωρίς άγχος (video)

By  |  0 Comments

*Μέχρι 330 χλμ. αυτονομίας στον κύκλο μέτρησης WLTP
*Δρομέας μεγάλων αποστάσεων: Πρόγραμμα Eco για πρόσθετη αυτονομία
* Επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου: 0 – 50 km/h σε 2,8 δεύτερα
*Οικιακή πρίζα ή ταχεία φόρτιση: υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης


Πρακτικό, ευέλικτο και άκρως απολαυστικό. Διαθέτοντας σύστημα ηλεκτροκίνησης και ποικίλες επιλογές φόρτισης, το νέο Corsa-e αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Εξαιτίας της ισχύος των 50 kWh της μπαταρίας, η αυτονομία των 330 χλμ. (WLTP) μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση του Eco mode, ενώ σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% της χωρητικότητάς της σε 30 λεπτά.
Ο συνδυασμός πρακτικότητας και απόλαυσης κάνουν την έκτη γενιά Corsa ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων ηλεκτρικών οχημάτων. Με ισχύ 100kW (136hp) και ροπή 260 Nm από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Corsa-e επιταχύνει από 0 στα 50 km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω του ακόμα και σπορ αυτοκίνητα. Το Corsa-e
επιταχύνει στα 100 km/h σε 8,1 δεύτερα.
Τρία προγράμματα οδήγησης: πιο σπορ συμπεριφορά ή υψηλότερη απόδοση. Οι οδηγοί του Corsa-e μπορούν να επιλέξουν από τρία προγράμματα οδήγησης – “Normal”, “Eco” και “Sport”. Σε “Normal” mode, η μπαταρία των 50 kWh προσφέρει αυτονομία έως 330 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Η επιλογή “Sport” μεταβάλλει την απόκριση και διασφαλίζει ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά, με ήπια επιβάρυνση της αυτονομίας. Στην επιλογή “Eco”, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Όλα
τα συστήματα του αυτοκινήτου και η ηλεκτροκίνηση προσαρμόζονται για μέγιστη ενεργειακή απόδοση, χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην άνεση.
Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Corsa-e διαθέτει σύστημα ανατροφοδοτικής πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση. Αυτή η πλεονάζουσα κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και είτε χρησιμοποιείται άμεσα είτε αποθηκεύεται στη μπαταρία για την παροχή πρόσθετης αυτονομίας.


Ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW επιτρέπει την ταχεία φόρτιση.
Το Corsa-e είναι εύκολο στη φόρτιση όπως και στην οδήγηση. Καλώδιο φόρτισης από μία οικιακή πρίζα, επιτοίχιος πίνακας (wallbox) ή ταχεία φόρτιση – το νέο Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης (και η μπαταρία έχει εγγύηση οκτώ ετών). Στη Γερμανία, το Corsa-e εφοδιάζεται από την έκδοση First Edition με έναν τριφασικό φορτιστή 11 kW. Σε
χώρες όπου το τριφασικό ρεύμα είναι λιγότερο διαδεδομένο απ’ ότι στη Γερμανία, διατίθεται εναλλακτικά ένας μονοφασικός φορτιστής 7,4 kW. Το Corsa-e επιδέχεται ταχεία φόρτιση από το εργοστάσιο.
Η προσφορά καλωδίων και επιτοίχιων λύσεων ποικίλει ανάλογα με τις ενεργειακές υποδομές της κάθε αγοράς. Επιτρέπουν την ταχύτερη δυνατή φόρτιση, ενώ συγχρόνως διασφαλίζουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ένα καλώδιο φόρτισης “mode 2”, που είναι βασική προϋπόθεση στην ηλεκτροκίνηση, συνδέεται με μία στάνταρ, οικιακή πρίζα. Αυτή η
επιλογή εξασφαλίζει ότι οι πελάτες μπορούν να κάνουν χρήση ενός σταθμού φόρτισης οπουδήποτε και να μην βρεθούν ποτέ «αποκλεισμένοι» από τη δυνατότητα να φορτίσουν το όχημά τους. κατάλληλος σταθμός φόρτισης. Ο επιτοίχιος πίνακας είναι ισχυρότερη λύση για φόρτιση στο σπίτι. Το Corsa-e φορτίζεται πλήρως σε μόλις 5 ώρες. Στο ταξίδι είναι
ιδανικό ένα καλώδιο τύπου ”mode 3” που επιτρέπει τη φόρτιση σε έναν συμβατικό φορτιστή AC (εναλλασσόμενο ρεύμα). Αυτή είναι μία συνηθισμένη επιλογή φόρτισης κυρίως σε πόλεις, που επιτρέπει αυτονομία 100 επιπλέον χιλιομέτρων σε κάτι παραπάνω από μία ώρα.
Οι σταθμοί φόρτισης DC (συνεχές ρεύμα) είναι ακόμη ταχύτεροι. Συνήθως είναι εγκατεστημένοι κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων. Το Corsa-e μπορεί να φορτίζεται σ’αυτούς μέχρι τα 100 kW που επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Φορτιστής “Universal”: ο Ελβετικός σουγιάς των επιλογών φόρτισης
Η Opel προσφέρει το φορτιστή “Universal ” για πελάτες που ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, ή που επιθυμούν να φορτίζουν γρήγορα σε οικιακή πρίζα χωρίς wallbox. Όπως ένας Ελβετικός σουγιάς, οι διάφοροι αντάπτορες επιτρέπουν ένα ταξίδι από τη Μόσχα μέχρι τη Λισαβώνα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.