Η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

By  |  0 Comments

Το stand της BMW στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης  (IAA) 2019 επικεντρώνεται στην οδηγική απόλαυση του μέλλοντος. Παράλληλα με τα νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προϊοντικής της επέλασης, η BMW παρουσιάζει επίσης συναρπαστικά πρωτότυπα και πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα επηρεάσουν σημαντικά τη μελλοντική ατομική μετακίνηση.

Τα νέα προϊόντα αντανακλούν αφενός την τρομερή ποικιλία των μοντέλων αφετέρου την καινοτόμα δύναμη της μάρκας σε δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT και είναι γνωστές από το αρκτικόλεξο D+ACES (Design, Automated driving, Connectivity, Electrification & Services – Σχεδίαση, Αυτοματοποιημένη οδήγηση, Συνδεσιμότητα, Εξηλεκτρισμός & Υπηρεσίες).

Αποτέλεσμα της μεγαλύτερης προϊοντικής επέλασης στην ιστορία της εταιρίας ήταν ότι το BMW Group πούλησε το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019 σε όλο τον κόσμο περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ, για πρώτο εξάμηνο οικονομικού έτους. Το BMW Group εξακολουθεί να είναι ο πιο επιτυχημένος προμηθευτής πολυτελών αυτοκινήτων και μπορεί να προσφέρει σε πελάτες σε περισσότερες από 160 χώρες τη σωστή γκάμα μοντέλων, που πληρούν κάθε είδους νομικούς όρους, τεχνικές απαιτήσεις και ατομικές προτιμήσεις. Εκτός από μία ευέλικτη στρατηγική μάρκετινγκ και ένα ποικίλο προϊοντικό portfolio, κάτι τέτοιο απαιτεί και μεγάλο εύρος τεχνολογιών κίνησης με πολύ αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και plug-in υβριδικά συστήματα. Το BMW Group έχει αποκτήσει σαφές πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, χρησιμοποιώντας ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων που θα επιτρέπουν σε οποιοδήποτε μοντέλο να κατασκευάζεται γρήγορα με διαφορετικές τεχνολογίες κίνησης, ανάλογα με τη ζήτηση. Αυτή η υψηλού επιπέδου πελατοκεντρική ευελιξία αποτυπώνεται εντυπωσιακά στο παγκοσμίως επιτυχημένο BMW X3 Sports Activity Vehicle, το οποίο θα διατίθεται με συμβατικούς κινητήρες, ένα plug-in υβριδικό σύστημα ή αμιγή ηλεκτροκίνηση από του χρόνου. Η εξαιρετική ικανότητα του BMW Group σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση εξαιρετικά περίπλοκων αλλά πλήρως εναρμονισμένων ολοκληρωμένων συστημάτων υπογραμμίζει τη ισχυρή θέση της εταιρίας, καθώς ανταγωνίζεται αναγνωρισμένους αλλά και νέους παίκτες στο χώρο της αγοράς αυτοκινήτου.

Το BMW Group ηγέτης της αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Αφού προηγήθηκε μία προϊοντική επέλαση που αύξησε την ποικιλία επιλογών και του χάρισε το πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, το BMW Group έχει αναδειχτεί επίσης ηγετική δύναμη στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η εταιρία κατατάσσεται ηγέτης της Γερμανικής αγοράς στις ταξινομήσεις καινούργιων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης και η πιο επιτυχημένη, καθιερωμένη πολυτελής μάρκα σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο (Πηγή: IHSMarkit Report 8/2019). Το λανσάρισμα της τελευταίας τεχνολογίας κυψελών μπαταριών στις plug-in υβριδικές εκδόσεις των BMW Σειράς 2, BMW Σειράς 3, BMW Σειράς 5, BMW Σειράς 7, BMW X5 και MINI Countryman και στα μοντέλα BMW i αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία και διευκολύνει τη φόρτιση. Έτσι, η ηλεκτρική οδήγηση γίνεται μία ρεαλιστική εναλλακτική λύση για όλο και περισσότερες κατηγορίες πελατών. Αυξάνοντας την αναλογία ηλεκτροκίνησης και εφαρμόζοντας νέες ψηφιακές υπηρεσίες όπως η λειτουργία BMW eDrive Zones για αυτόματη ανίχνευση πράσινων ζωνών, τα νέα plug-in υβριδικά μοντέλα που θα εκτίθενται στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης 2019 θα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 στις αστικές περιοχές.

Το BMW Group θα λανσάρει ακόμα περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα το 2020, μεταξύ των οποίων οι plug-in υβριδικές εκδόσεις των BMW X3, BMW X1 και BMW Σειρά 3 Touring και το νέο, πλήρως ηλεκτρικό MINI Cooper SE, το οποίο ετοιμάζεται για την εκθεσιακή πρεμιέρα του στη Φρανκφούρτη. Αυτό, εμπεριέχει για μία ακόμα φορά την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας στον τομέα των συστημάτων ηλεκτροκίνησης, η οποία έχει αποκτηθεί κατά την εξέλιξη των μοντέλων BMW i για μεταφορά της τεχνολογίας στις μάρκες BMW και MINI. Μέχρι το 2023, ο συνολικός αριθμός μοντέλων με ηλεκτροκίνηση που θα προσφέρουν οι μάρκες του BMW Group αναμένεται να αυξηθεί σε 25.


‘Πολυσυλλεκτική’ οδηγική απόλαυση: οι πρεμιέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου.

Η παγκοσμίως δημοφιλής οικογένεια μοντέλων BMW X ενισχύεται με τον ερχομό του τελευταίου Sports Activity Coupe: η νέα BMW X6 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, σηματοδοτώντας την άφιξη της τρίτης γενιάς του μοντέλου BMW το οποίο δημιούργησε ένα νέο είδος οχήματος. Όσοι επισκεφθούν το Hall 11 στην κεντρική είσοδο των εκθεσιακών εγκαταστάσεων της Φρανκφούρτης, 12 – 22 Σεπτεμβρίου 2019 θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εξέλιξη της οδηγικής απόλαυσης BMW, τώρα και στο μέλλον, με μία ευρεία γκάμα πρωτοτύπων που έλκουν την καταγωγή τους από διαφορετικές κατηγορίες. Η τρίτη γενιά της compact BMW Σειράς 1 γιορτάζει την εκθεσιακή πρεμιέρα της, όπως και το τετράθυρο, πολυτελές σπορ μοντέλο, BMW Σειρά 8 Gran Coupe, η σπορτίφ και ευέλικτη νέα BMW Σειρά 3 Touring και η νέα έκδοση της BMW X1. Η νέα Θωρακισμένη BMW X5 Protection VR6 που κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη Φρανκφούρτη συνδυάζει δύναμη και ικανότητες παντός εδάφους με υψηλά επίπεδα προσωπικής προστασίας.

Η παρουσίαση του μοντέλου BMW Vision M NEXT, από την άλλη, δίνει μία πρώτη γεύση από το μέλλον της αυτοκίνησης στην πιο σπορ εκδοχή της. Το προηγμένο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο προσφέρει ένα συναρπαστικό μίγμα γοητευτικής σχεδίασης και πρωτοποριακής τεχνολογίας κίνησης.

____________________

Παγκόσμια πρεμιέρα: η νέα BMW X 6 – σπορ ικανότητες και ανυπέρβλητη αίσθηση με επιβλητική εμφάνιση.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2007, η BMW αποκάλυψε για πρώτη φορά στο κοινό την BMW Concept X6 μέσα από την οποία γεννήθηκε ένα νέο είδος οχήματος – το Sports Activity Coupe. Τώρα, δώδεκα χρόνια μετά, η τρίτη γενιά της έκδοσης παραγωγής κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην ίδια διοργάνωση. Η νέα BMW X6 συνδυάζει με ακαταμάχητο τρόπο την ευελιξία και προσαρμοστικότητα μιας BMW X με την ελκυστική εμφάνιση ενός coupe της μάρκας. Καθαρές γραμμές, έντονα ανάγλυφες επιφάνειες και αναλογίες που έχουν γίνει ακόμα πιο δυναμικές για να προσδώσουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μία αθλητική, επιβλητική και γεμάτη κύρος εμφάνιση. Το προαιρετικό BMW Laserlight προσθέτει μία ελκυστική πινελιά στη σχεδίαση του εμπρός τμήματος, όπως και η φωτιζόμενη μάσκα BMW που υπάρχει επίσης στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού.

Το εσωτερικό της νέας BMW X6 δημιουργεί ένα αποκλειστικό περιβάλλον που ταυτόχρονα εκπέμπει μία σπορ αύρα. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει το BMW Live Cockpit Professional με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και Control Display, το καθένα από τα οποία διαθέτουν οθόνη 12,3”. Βασικό στοιχείο της λειτουργικής φιλοσοφίας είναι το BMW Intelligent Personal Assistant, το οποίο ελέγχεται με απλές φωνητικές εντολές. Από πλευράς προαιρετικού εξοπλισμού, αξιοσημείωτα στοιχεία είναι οι θερμοηλεκτρικές ποτηροθήκες, η χρήση κρυστάλλου σε επίλεκτα χειριστήρια, η Πανοραμική κρυστάλλινη οροφή Sky Lounge, το πακέτο Ambient Air για αρωματισμό του εσωτερικού και Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround Sound System. Η νέα BMW X6 θα λανσαριστεί το Νοέμβριο του 2019 με δυνατότητα επιλογής από τέσσερις κινητήρες. Επικεφαλής της γκάμας θα είναι δύο μοντέλα M με εξαιρετικά ισχυρές μονάδες V8 βενζίνης και straight-six diesel.

Εκθεσιακή πρεμιέρα: η νέα BMW Σειρά 1  – προηγμένη οδηγική απόλαυση στην compact κατηγορία.

Η νέα BMW Σειρά 1 προτίθεται να συνεχίσει την επιτυχία της μάρκας στην πολυτελή compact κατηγορία με ανανεωμένη σχεδίαση και τεχνολογία κίνησης που έχει αναθεωρηθεί εκτενώς. Η νέα έκδοση χρησιμοποιεί την προηγμένη πλατφόρμα εμπρόσθιας κίνησης (FWD) της BMW για πρώτη φορά. Αυτό αυξάνει σημαντικά τον προσφερόμενο εσωτερικό χώρο και παράλληλα διασφαλίζει ότι η τρίτη γενιά της BMW Σειράς 1 εξακολουθεί να γοητεύει τους οδηγούς με την απαράμιλλη ευελιξία και τις δυναμικές της ικανότητες. Επιπλέον, το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive intelligent θα διατίθεται με το λανσάρισμα του μοντέλου, το Σεπτέμβριο του 2019 – στην κορυφαία έκδοση BMW M135i xDrive (225 kW/306 hp) (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7.1 – 6.8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 162 – 155 g/km) και τη BMW 120d xDrive (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4.7 – 4.5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 124 – 117 g/km) με απόδοση ισχύος 140 kW/190 hp.

Αυτό το νέο είδος οδηγικής απόλαυσης για το οποίο φημίζεται η BMW οφείλεται πρωτίστως στην τεχνολογία αιχμής που υιοθετούν τα συστήματα πλαισίου και ελέγχου. Αξιοσημείωτη είναι η τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης ARB (near-actuator wheel slip limitation), που επιτρέπει στο σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) να παρεμβαίνει πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ευαισθησία. Η BMW M135i xDrive επιπρόσθετα, εφοδιάζεται με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα, ενώ Προσαρμοζόμενη Ανάρτηση (Adaptive) διατίθεται προαιρετικά για όλες τις εκδόσεις του μοντέλου. Υπάρχουν και άλλα νέα χαρακτηριστικά, όπως η προηγμένη φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργίας, το σύστημα BMW Head-Up Display που προσφέρεται για πρώτη φορά σε αυτό το μοντέλο, και η εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης και ψηφιακών υπηρεσιών των BMW Connected και BMW ConnectedDrive, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου προσωπικού βοηθού, BMW Intelligent Personal Assistant.

Εκθεσιακή πρεμιέρα: η νέα BMW  Σειρά 8  Gran Coupe – πολυτελές σπορ αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες.

H κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων BMW συνεχίζει αποφασιστικά την προϊοντική της επέλαση στην πολυτελή κατηγορία, προσθέτοντας μία τρίτη έκδοση μοντέλου στην οικογένεια της νέας BMW Σειράς 8. Η νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupe συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις με εντυπωσιακή σχεδίαση και την ευρυχωρία που προσφέρει ένα τετράθυρο, πολυτελές, σπορ αυτοκίνητο. Το πρόσθετο μήκος 201 mm του μεταξονίου συγκριτικά με αυτό της BMW Σειράς 8 Coupe βελτιώνει την οδηγική άνεση, ενώ και το παραμικρό χιλιοστό έχει αξιοποιηθεί για αύξηση του χώρου στο πίσω τμήμα, όπου δύο επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν γνήσια αίσθηση σπορ αυτοκινήτου. Υπάρχει επίσης ένα τρίτο πίσω κάθισμα, κατάλληλο για χρήση σε σύντομες διαδρομές.

Το τετράθυρο σπορ μοντέλο προήλθε απευθείας από τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe. Εκτός από τις χαρακτηριστικές αναλογίες της νέας BMW Σειράς 8 Gran Coupe, η σχεδίαση των πλευρών και του πίσω τμήματος την διαφοροποιεί από την Coupe έκδοση. Η αίσθηση πολυτέλειας στη καμπίνα οφείλεται κυρίως στον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, που περιλαμβάνει δερμάτινη επένδυση Vernasca, πίνακα οργάνων και πλήρως δερμάτινη επένδυση στους ‘ώμους’ των θυρών, κρυφό φωτισμό και BMW Live Cockpit Professional. Μία εκτενής λίστα προαιρετικού εξοπλισμού διατίθεται αποκλειστικά για την τετράθυρη έκδοση της νέας BMW Σειράς 8. Μία πανοραμική, κρυστάλλινη ηλιοροφή, ένα αυτόματο σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών και ηλεκτρικά σκιάδια για τα πίσω πλαϊνά  παράθυρα και το πίσω παρμπρίζ. Οι τρεις κινητήρες που θα διατίθενται με το λανσάρισμα το Σεπτέμβριο του 2019 αποδίδουν από 235 kW/320 hp έως 390 kW/530 hp και συνδυάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και σύστημα BMW xDrive all-wheel drive. Επίσης, διατίθεται η BMW 840i Gran Coupe (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7.5 – 7.4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 170 – 168 g/km) με πίσω κίνηση.

Εκθεσιακή πρεμιέρα: η νέα BMW M 8  Coupe και η νέα BMW M 8  Cabrio – σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων για την πολυτελή κατηγορία.

Η BMW M GmbH επιταχύνει την τρέχουσα προϊοντική της επέλαση και εισβάλλει στην πολυτελή κατηγορία με νέα, σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Οι ανυπέρβλητες δυνατότητες επιδόσεων οφείλονται κυρίως σε ένα κινητήρα V8 με τεχνολογία M TwinPower Turbo και υψηλόστροφη φιλοσοφία, που αποδίδει 441 kW/600 hp στη νέα BMW M8 Coupe (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10.6 – 10.5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 242 – 238 g/km) και στη νέα BMW M8 Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10.8 – 10.6 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 246 – 241 g/km) και ακόμα μεγαλύτερη ισχύ 460 kW/625 hp στη νέα BMW M8 Competition Coupe (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10.6 – 10.5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 242 – 238 g/km) και τη νέα BMW M8 Competition Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 10.8 – 10.6 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 246 – 241 g/km). Το υψηλών επιδόσεων μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic, ενώ το σύστημα τετρακίνησης M xDrive και το Active M Differential φροντίζουν για τη σταθερή μεταφορά της ισχύος στο δρόμο.

Σχεδιασμένη με γνώμονα τις ειδικές απαιτήσεις της χρήσης σε αγωνιστική πίστα, η ειδική τεχνολογία πλαισίου περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα πέδησης, με δυνατότητα επιλογής από δύο διαφορετικές ρυθμίσεις πεντάλ, που μπορούν να επιλέγονται μέσω ενός διακόπτη. Η οδηγική εμπειρία μπορεί να εξατομικευθεί περαιτέρω μέσω του μπουτόν Setup, ένα ακόμα στοιχείο που παρέχει άμεση πρόσβαση για τις ρυθμίσεις του κινητήρα, των αποσβεστήρων, του συστήματος διεύθυνσης, του M xDrive και του συστήματος πέδησης για να διαμορφώνονται ατομικά σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και την τρέχουσα οδηγική κατάσταση. Το μπουτόν M Mode στην κεντρική κονσόλα που επίσης κάνει το ντεμπούτο του, μπορεί να χρησιμοποιείται για να μεταβάλλει τόσο τη λειτουργικότητα των συστημάτων υποβοήθησης όσο και τις πληροφορίες που προβάλλονται στον πίνακα οργάνων και το Head-Up Display. Οι δυναμικές ικανότητες των νέων σπορ μοντέλων απεικονίζονται και στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά Μ που υποστηρίζουν λειτουργικές απαιτήσεις και το ιδιαίτερο στυλ της καμπίνας. Εδώ, ένα cockpit σχεδιασμένο για να προσφέρει μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία συνδυάζεται με αποκλειστικές νότες πολυτέλειας.

Εκθεσιακή πρεμιέρα: η νέα BMW Σειρά 3  Touring – αυξημένοι χώροι και σπορ κομψότητα.

Ένα ξεχωριστό σπορ στυλ και η ευέλικτη λειτουργικότητα είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ταυτότητα της νέας BMW Σειράς 3 Touring, η οποία κάνει το εκθεσιακό ντεμπούτο της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και αναμένεται στις εκθέσεις των εμπόρων επίσης το Σεπτέμβριο του 2019. Εφοδιασμένη με την τελευταία γενιά κινητήρων και προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, η έκτη γενιά του μοντέλου Touring για μία ακόμα φορά γίνεται πρότυπο ευελιξίας και δυναμικών επιδόσεων στην πολυτελή, μεσαία κατηγορία. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η νέα BMW M340i xDrive Touring (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7.5 – 7.1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 170 – 162 g/km) με εξακύλινδρο, σε σειρά βενζινοκινητήρα 275 kW/374 hp. Μία plug-in υβριδική έκδοση της BMW Σειράς 3  Touring θα προσφέρεται για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2020.

Μία σειρά ευφυών λύσεων αναβαθμίζουν την προηγμένη λειτουργικότητα του Touring μοντέλου, μεταξύ των οποίων οι αντιολισθητικές ράγες στο δάπεδο του χώρου αποσκευών και το ανεξάρτητα ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 500 μέχρι 1.510 λίτρα, το μέγιστο. Η πολυτέλεια εσωτερικού, ο κορυφαίος στάνταρ εξοπλισμός, η προηγμένη φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχου – που μπορεί να αναβαθμιστεί με έλεγχο μέσω χειρονομιών (gesture control) και το BMW Intelligent Personal Assistant – και οι τελευταίες ψηφιακές υπηρεσίες των BMW Connected και BMW ConnectedDrive συνδυάζονται και υπόσχονται εντυπωσιακά επίπεδα οδηγικής απόλαυσης και άνεσης των επιβατών.

Εκθεσιακή πρεμιέρα: η νέα BMW X 1 – compact Sports Activity Vehicle με άποψη.

Οι επισκέπτες του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα βρουν τη νέα BMW X1 πιο γοητευτική από ποτέ. Το πολύ επιτυχημένο Sports Activity Vehicle της πολυτελούς compact κατηγορίας εντυπωσιάζει με μία προσεκτικά ανανεωμένη σχεδίαση, πιο προηγμένη τεχνολογία κίνησης και κορυφαία συστήματα ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας. Χάρη στη μεγαλύτερη μάσκα BMW και τους νέους προβολείς και πίσω φώτα LED, το αυτοκίνητο αποπνέει μία αίσθηση κύρους και μοναδικότητας. Το υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητας και η πολυτέλεια της καμπίνας έρχονται να προστεθούν στην προηγμένη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου. Πέραν τούτου, η νέα BMW X1 διατίθεται προαιρετικά με ένα πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα με Control Display με οθόνη έως 10,25”, πληθώρα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης και μία εκτενή γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών BMW ConnectedDrive.

Η νέα BMW X1 διατίθεται με μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους που αποδίδουν από 103 kW/140 hp έως 170 kW/231 hp. Ανάλογα με την έκδοση, οι κινητήρες μπορούν να συνεργάζονται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, επτατάχυτο Steptronic διπλού συμπλέκτη ή οκτατάχυτο Steptronic και να συνδυάζονται με front-wheel drive ή BMW xDrive all-wheel drive. Μία plug-in υβριδική έκδοση θα προστεθεί στη νέα γκάμα μοντέλων BMW X1 την άνοιξη του 2020.

Εκθεσιακή πρεμιέρα: BMW Vision M NEXT – το μέλλον της σπορ αυτοκίνησης.

Το BMW Vision M NEXT ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες στην Εκδήλωση #NEXTGen που πραγματοποιήθηκε στο BMW Welt στο Μόναχο. Τώρα, οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να πάρουν μία γεύση από το ηλεκτροκίνητο μέλλον της BMW M. Όπως το BMW Vision i NEXT που επίσης εκτίθεται στη Φρανκφούρτη, το πρωτότυπο BMW Vision M NEXT ενσαρκώνει το μέλλον της οδηγικής εμπειρίας BMW. Το πλήρως ηλεκτρικό BMW Vision iNEXT ενσαρκώνει κυρίως μία εμπειρία βασισμένη στη φιλοσοφία EASE, αποτυπώνοντας πώς η αυτόνομη οδήγηση θα μεταμορφώσει τη ζωή στο αυτοκίνητο. Το BMW Vision M NEXT, από την άλλη, εστιάζει κυρίως στην απόλυτη, ενεργή οδηγική εμπειρία με τη συμβολή της φιλοσοφίας BOOST. Το Vision Vehicle έχει τη μορφή ενός προηγμένου, plug-in υβριδικού σπορ αυτοκινήτου με σχεδίαση που διεγείρει το συναίσθημα και ένα εσωτερικό επικεντρωμένο αυστηρά στον ενεργά εμπλεκόμενο οδηγό. Το σύστημα κίνησης Power PHEV ανοίγει νέους ορίζοντες στη σπορ οδήγηση, με δυνατότητα επιλογής μεταξύ ηλεκτρικής all-wheel drive οδήγησης και καθαρής πίσω κίνησης, είτε με αμιγή ηλεκτροκίνηση ή με την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούμενου, τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα. Αποδίδει ισχύ 441 kW/600 hp και επιταχύνει το όχημα από στάση στα 100 km/h σε μόλις τρία δευτερόλεπτα. Επίσης, υπάρχει το BOOST+ mode το οποίο αυξάνει στιγμιαία την ισχύ με το πάτημα ενός διακόπτη για ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία επιδόσεων. Το αυτοκίνητο προσφέρει αυτονομία έως 100 km στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα, ώστε οι περισσότερες διαδρομές να ολοκληρώνονται με μηδενικούς ρύπους, σε αστικές περιοχές και όχι μόνο.

Με μοναδικές σπορ αναλογίες, χαμηλωμένο αμάξωμα, σφηνοειδή σιλουέτα, πόρτες gullwing (φτερά γλάρου) και ‘εκλεπτυσμένο’ πίσω τμήμα, το BMW Vision M NEXT καταφέρνει να συνδυάσει κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία για δυναμικές επιδόσεις με βιώσιμη οδηγική απόλαυση. Μέσα στην καμπίνα, πρωτοποριακές τεχνολογίες επισύρουν την προσοχή του οδηγού στα όσα συμβαίνουν στο δρόμο. Η φιλοσοφία “focus logic” προάγει την ‘προσοχή’ του οδηγού BMW στο επόμενο επίπεδο, προσαρμόζοντας την απεικόνιση πληροφοριών στις μεταβαλλόμενες οδηγικές συνθήκες. Καθώς το όχημα επιταχύνει, οι ενδείξεις αλλάζουν γρήγορα στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού και προβάλλονται κυρίως σε πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.