Πάει για το εκατομμύριο!

By  |  0 Comments

Το BMW Group επικεντρώνεται τώρα στο επόμενο ορόσημο ηλεκτροκίνησης: «Μέχρι τα τέλη του 2021, στοχεύουμε να έχουμε συνολικά ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA). «Ήδη βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της ηλεκτροκίνησης. Κανείς κατασκευαστής δεν έχει παραδώσει τόσα ηλεκτροκίνητα οχήματα σε πελάτες στη Γερμανία από την αρχή της χρονιάς, όσα το BMW Group. Στη Νορβηγία, τα τρία στα τέσσερα νέα οχήματα επί των πωλήσεων του BMW Group έχουν σύστημα ηλεκτροκίνησης».

Προσβλέποντας στην επόμενη δεκαετία, ο Zipse εκτιμά ότι η ηλεκτροκίνηση θα εξελιχθεί με διαφορετικούς ρυθμούς σε κάθε αγορά – λόγω διαφορών στην υποδομή, στα οδηγικά προφίλ των πελατών και στα ρυθμιστικά πλαίσια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του BMW Group, η ζήτηση των πελατών πρέπει να διασφαλίζει ότι πάνω από το 50% των ταξινομήσεων νέων οχημάτων στην πολυτελή κατηγορία της Κίνας θα αφορά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) το 2030. Η αντίστοιχη αυτή τιμή για την Ευρώπη υπολογίζεται περίπου στο 25% ενώ στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων σε όλο τον κόσμο, το ποσοστό θα κυμαίνεται στα επίπεδα του Ευρωπαϊκού.

«Το BMW Group είναι μία παγκόσμια εταιρία. Θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας όλες τις σχετικές τεχνολογίες κίνησης: τους συμβατικούς κινητήρες μας με εξαιρετική απόδοση, συστήματα ηλεκτροκίνησης με μπαταρία, plug-in υβριδικά και, στο μέλλον, οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου», συνέχισε ο Zipse. «Αυτό μας τοποθετεί σε μία πολύ ισχυρή στρατηγική θέση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της μελλοντικής μετακίνησης και της κλιματικής αλλαγής».

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να αποτελέσει μία ρεαλιστική λύση, κυρίως για μεγάλες αποστάσεις. Το BMW Group εκτιμά ότι η ζήτηση για τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα αυξηθεί το δεύτερο μισό της επόμενης δεκαετίας και ένας δοκιμαστικός στόλος οχημάτων με κυψέλες καυσίμου θα λανσαριστεί το 2022. Η εταιρία παρουσιάζει το πρωτότυπο BMW i Hydrogen NEXT στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ο Zipse επιβεβαίωσε το σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο για σημαντική επιτάχυνση της επέκτασης της ηλεκτροκίνησης: Τα 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα που είχαν ανακοινωθεί για το 2025 θα διατίθενται τώρα δύο χρόνια νωρίτερα, το 2023. Πάνω από τα μισά από αυτά τα 25 μοντέλα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Τη βάση γι’ αυτό παρέχουν ευέλικτες αρχιτεκτονικές για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, plug-in υβριδικά και μοντέλα με κινητήρες καύσης, καθώς και ένα πολύ ευέλικτο σύστημα παραγωγής. Ως αποτέλεσμα, η εταιρία μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα στη ζήτηση των αγορών.

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του κλίματος. Το BMW Group πιστεύει ότι θα παίξει αποφασιστικό ρόλο σε αυτό – επειδή η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει απτά αποτελέσματα μόνο εάν οι πελάτες την αποδεχτούν και τη χρησιμοποιούν.

«Στοχεύουμε να μειώσουμε σημαντικά τις εκπομπές ρύπων. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει να επικεντρωθούμε σε τομείς που μπορούν να έχουν τη μέγιστη συμβολή. Επομένως, εστιάζουμε στο ερώτημα: Ποια συστήματα κίνησης, ποιες τεχνολογίες και υπηρεσίες θα θέλουν οι πελάτες μας στο μέλλον; Και πώς μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την προστασία του κλίματος; Ένα είναι σίγουρο. Έχουμε δεσμευτεί στη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή».  

Η βιωσιμότητα ξεκινά για το BMW Group στην αρχή της αξιακής αλυσίδας. Ένα καλό παράδειγμα είναι το BMW iX3, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά με σύστημα ηλεκτροκίνησης (e-drive) πέμπτης γενιάς το 2020: Το e-drive κατασκευάζεται χωρίς σπάνιες γαίες, και το κοβάλτιο για τις κυψέλες των μπαταριών προέρχεται απευθείας από ορυχεία που βρίσκονται στην Αυστραλία και το Μαρόκο. Επιπλέον, η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή καλύπτεται ως επί το πλείστον από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.