Διπλός τίτλος για Skoda

By  |  0 Comments
  • Η SKODA Motorsport εξασφάλισε για μία ακόμα χρονιά το double στο WRC, στην κατηγορία WRC 2 Pro, κερδίζοντας τον τίτλο τόσο στο Πρωτάθλημα Οδηγών όσο και των Κατασκευαστών
  • Στρατηγική οδήγηση και από τα δύο πληρώματα της ομάδας στο Ράλι Καταλονίας
  • Ο επικεφαλής της SKODA Motorsport, Michal Hrabánek, έκανε λόγο για «απόλυτη επίτευξη των στόχων του 2019»
  • Οι Jan Kopecky – Jan Hlousek και Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen ανέβηκαν στη 2η και 3η θέση του βάθρου αντίστοιχα, αμφότερα πληρώματα με SKODA Fabia R5 evo
  • Η εντυπωσιακή συγκομιδή μέχρι τώρα της SKODA Motorsport, τρείς διπλές νίκες (Πορτογαλία, Σαρδηνία, και Ουαλία), δύο επιπλέον νίκες (Φινλανδία και Γερμανία) και δύο δεύτερες θέσεις (Τουρκία και Ισπανία)

Η στρατηγική της συμμετοχής της SKODA Motorsport στο Ράλι Καταλονίας, τον Ισπανικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που διεξάγεται σε μικτές συνθήκες, μία ημέρα σε χωμάτινες διαδρομές και δύο ημέρες σε ασφάλτινες, ήταν να μαζέψει το μάξιμουμ των βαθμών από τα πληρώματά της, ώστε να εξασφαλίσει τον τίτλο των Κατασκευαστών στην κατηγορία WRC 2 Pro. Οδηγώντας συνετά αλλά και γρήγορα τις άψογα προετοιμασμένες SKODA Fabia R5 evo, οι Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen και Jan KopeckyJan Hlousek, πέτυχαν το στόχο τους 100%.

Έχοντας πετύχει τους δύο πρώτους χρόνους στο Shakedown, τα πληρώματα της SKODA Motorsport στο πρώτο, χωμάτινο σκέλος, απέφυγαν οποιαδήποτε υπερβολή και διατήρησαν τη δεύτερη (Rovanperä – Halttunen) και τρίτη (Kopecky – Hlousek) θέση αντίστοιχα και επέστρεψαν στην βάση του αγώνα, στο Σαλού, όπου δράση ανέλαβαν οι μηχανικοί για να αλλάξουν αναρτήσεις και διαφορικά αλλά και ρυθμίσεις, ενόψει των δύο επόμενων, ασφάλτινων ημερών.

Το Σάββατο, η επίθεση των Rovanperä και Kopecky ήταν ολοκληρωτική, σημειώνοντας πρώτους χρόνους και ειδικά ο πρωταθλητής WRC 2 Pro, Kalle Rovanperä, έφτασε να διεκδικεί την πρώτη θέση. Όμως, στην υπερειδική πριν την ολοκλήρωση της ημέρας, ο 18-χρονος Φινλανδός έκανε ένα τετ-α-κε, έσπασε την ζάντα του χάνοντας πολύτιμο χρόνο, για να βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τους Ostberg και Kopecky.

Την τελευταία ημέρα του αγώνα, παρά την προσεκτική οδήγηση, οι Kopecky και Rovanperä σημείωσαν κορυφαίους χρόνους, με το νεαρό Φινλανδό να δίνει μία πινελιά της διάθεσής του, κάνοντας έναν επιπλέον γύρο στο roundabout της κατακλυσμένης από χιλιάδες θεατές φημισμένης Ειδικής Διαδρομής Riudecanyes!

Ο τερματισμός του αγώνα βρήκε τα δύο πληρώματα των εργοστασιακών SKODA Fabia R5 evo στις δύο θέσεις του βάθρου και τη SKODA Motorsport, πρωταθλήτρια στην WRC 2 Pro, όντας νταμπλούχος ομάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Επόμενος αγώνας, το Ράλι Αυστραλίας που θα διεξαχθεί από 14-17 Νοεμβρίου.

Τελικά αποτελέσματα Rally RACC Catalunya – Rally de Espana (WRC 2 Pro)

  1. Ostberg/Eriksen (NOR/NOR), Citroen C3 R5, 3:16:04.2
  2. Kopecky/Hlousek (CZR/CZR), SKODA FABIA R5 evo, +54.7 sec
  3. Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), SKODA FABIA R5 evo, +1:29.1 h
  4. Greensmith/Edmonson (GBR/GBR), Ford Fiesta R5 ΜκII, +3:19.5 sec.

Βαθμολογία Οδηγών WRC 2 Pro (μετά από 13/14 αγώνες)  

  1. Kalle Rovanperä (FIN), SKODA, 176 points (πρωταθλητής)
  2. Mads Østberg (NOR), Citroën, 145 points
  3. Gus Greensmith (GBR), Ford, 137 points
  4. Jan Kopecky (CZR), SKODA, 115 points
  5.  Lukasz Pieniazek (POL), Ford, 74 points
  6. Eric Camilli (FRA), Ford, 36 points

Βαθμολογία Κατασκευαστών WRC 2 Pro (μετά από 13/14 αγώνες)

  1. SKODA, 333 points (πρωταθλήτρια)
  2. Ford, 259 points
  3. Citroën, 145 points

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.