Υπηρεσίες φόρτισης στο σπίτι και στο δρόμο

By  |  0 Comments
  • Το οικοσύστημα Ford Charging Solutions που περιλαμβάνει την εφαρμογή FordPass επιτρέπει στους πελάτες να εντοπίζουν εύκολα, να καθοδηγούνται, να πληρώνουν και να παρακολουθούν τη διαδικασία φόρτισης του αυτοκινήτου τους χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο φόρτισης σε όλη την Ευρώπη  
  • Ο επιτοίχιος φορτιστής Ford Connected Wallbox είναι ένα ασφαλές, πανίσχυρο σύστημα φόρτισης για το σπίτι, συνδυάζοντας επιπρόσθετα και τα προνομιακά τιμολόγια φόρτισης FordPass
  • Με φόρτιση έως 150 kW σε σταθμό της κοινοπραξίας IONITY, το νέο, πλήρως ηλεκτρικό και εμπνευσμένο από τη Mustang SUV μοντέλο της Ford, θα φορτίζεται για αυτονομία μέχρι 93 km μέσα σε 10 λεπτά
  • Η κοινοπραξία IONITY, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι η Ford, στοχεύει στη δημιουργία 400 σταθμών ταχείας φόρτισης στην Ευρώπη μέχρι το 2020, που θα υποστηρίζουν τους οδηγούς σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων

Με ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λύσεων φόρτισης (Ford Charging Solutions) που θα προσφέρει απρόσκοπτη και ενιαία πρόσβαση σε συστήματα φόρτισης τόσο στο σπίτι όσο και στο δρόμο σε όλη την Ευρώπη, η Ford βάζει τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, που φυσικά δεν είναι άλλη από το πώς και που θα τα φορτίζουν γρήγορα και άνετα.

Όταν η εταιρεία ξεκινήσει τις παραδόσεις των νέων, πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων της από τη νέα χρονιά, οι πελάτες της Ford θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass για να εντοπίζουν εύκολα, να καθοδηγούνται, να πληρώνουν και να παρακολουθούν τη διαδικασία φόρτισης των οχημάτων τους σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης FordPass σε 21 χώρες.

Επιπλέον, ο επιτοίχιος φορτιστής (Connected Wallbox) της Ford θα προσφέρει απλούστερη, ταχύτερη και πιο οικονομική διαδικασία φόρτισης των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της εταιρείας στο σπίτι.

To νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων της Ford, εμπνευσμένο από τη Mustang αναμένεται το 2020, με στόχο να εξασφαλίζει αυτονομία κίνησης με μία φόρτιση άνω των 600 km σύμφωνα με το πρότυπο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

«Δύο από τους σημαντικότερους ανασταλτικούς παράγοντες για τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο φόβος ότι θα ξεμείνουν από ηλεκτρική ενέργεια και η ανεπάρκεια υποδομών φόρτισης» δήλωσε ο Ted Cannis, director of global electrification της Ford. «Προσφέροντας τις καλύτερες δυνατότητες φόρτισης, μεταξύ των οποίων και το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, καταρρίπτουμε αυτά τα εμπόδια, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους αγοραστές να απολαμβάνουν τα οφέλη της απόκτησης ενός ηλεκτρικού οχήματος.»

Βάσει σχετικής έρευνας που αποκαλύπτει ότι οι δυνητικοί αγοραστές θέλουν να γνωρίζουν ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη φόρτιση πριν προχωρήσουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, η στρατηγική της Ford στον τομέα της φόρτισης είναι διττή.

Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι, όπου οι περισσότεροι ιδιοκτήτες συνήθως φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα. Κάθε plug-in ηλεκτρικό όχημα της Ford θα διατίθεται στο βασικό του εξοπλισμό με ένα καλώδιο Ford Home Charge Cable, που υποστηρίζει τη φόρτιση ανεξάρτητα από την ισχύ της οικιακής παροχής ρεύματος.

Με τον τρόπο αυτό η φόρτιση στο σπίτι καθίσταται εύκολη όσο η αντίστοιχη ενός κινητού τηλεφώνου. Τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα της Ford μπορούν να φορτίζονται μέσω μιας οικιακής ηλεκτρικής πρίζας ή ενός επιτοίχιου φορτιστή Ford Connected Wallbox, που προσφέρει μέχρι και πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης συγκριτικά με μία στάνταρ οικιακή ηλεκτρική παροχή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες έχουν δυνατότητα να φορτίζουν πλήρως το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε συνεργασία με τη NewMotion και μέσω της συνδεσιμότητα που προσφέρει το ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η εφαρμογή FordPass θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες πρόσβαση στο μεγαλύτερο – και ραγδαία αναπτυσσόμενο – δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης στην Ευρώπη. Έτσι, οι αγοραστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν εύκολα τα σημεία φόρτισης σε διάφορες περιοχές και να πληρώνουν για τις υπηρεσίες φόρτισης μέσα από ένα λογαριασμό, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει την εμπειρία ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Την ίδια στιγμή, η Ford αποτελεί ιδρυτικό μέλος και μέτοχος της κοινοπραξίας IONITY που έχει στόχο τη δημιουργία 400 σταθμών ταχείας φόρτισης σε βασικές Ευρωπαϊκές περιοχές μέχρι το 2020. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους φόρτισης των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων συγκριτικά με τα υπάρχοντα συστήματα.

Με ισχύ φόρτισης έως 150 kW σε σταθμό της κοινοπραξίας IONITY, το νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV της Ford, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από τη Mustang, θα ανακτά ενέργεια για την κάλυψη μιας απόστασης μήκους μέχρι και 93 km με 10 λεπτά φόρτισης.

Η FordPass mobile app επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν από απόσταση την κατάσταση φόρτισης του αυτοκινήτου τους. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της εφαρμογής FordPass είναι το FordPass Power My Trip. Πρόκειται για έναν προγραμματιστή ταξιδιού (trip planner) που λαμβάνει υπόψιν την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης του οχήματος έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίζει τα κατάλληλα σημεία φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής, προς όφελος της απόδοσης. Η εφαρμογή FordPass αναγνωρίζει επίσης σημεία ενδιαφέροντος (POI), όπως εστιατόρια και εμπορικά κέντρα, ώστε να αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ο χρόνος του ιδιοκτήτη ενός ηλεκτρικού οχήματος, όσο διαρκεί η φόρτιση του αυτοκινήτου του.

Επιπλέον, η λειτουργία συνδεδεμένης πλοήγησης που προσφέρει το FordPass Connect θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Ford σε όλη την Ευρώπη να προωθούν ασύρματα (over-the-air) τις προγραμματισμένες διαδρομές τους από τα κινητά τηλέφωνα ή τα tablet τους απευθείας στα ηλεκτρικά τους οχήματα. Έτσι, τα ταξίδια που έχουν σχεδιαστεί στο σπίτι, στο γραφείο ή χαλαρά σε ένα καφέ, θα μπορούν να αποστέλλονται στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί απλά θα κάθονται πίσω από το τιμόνι και θα ενεργοποιούν την επιλεγμένη διαδρομή.

Για να το θέσουμε απλά: Η Ford έχει μεριμνήσει εκ των προτέρων. Οι πελάτες θα μπορούν να φορτίζουν στο σπίτι και να ξεκινούν το ταξίδι με όλη τους την άνεση, χάρη την εφαρμογή FordPass.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.