Χωρίς την Ανάβαση

By  |  0 Comments

Με νικητές το ζεύγος Παλαβίδη, ολοκληρώθηκε το Χειμερινό Ράλλυ 2019 που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην προέδρου Λεωνίδα Ζεκάκου, και διοργανώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της όμορφης Εύβοιας.
Η εκκίνηση ήταν στα McDonalds στο 36ο χλμ της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας όπου συγκεντρώθηκαν τα 40 περίπου πληρώματα με πολύ καλό καιρό και πολύ κέφι. Το πρώτο αυτοκίνητο ξεκίνησε στις 10.15 και οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς την Χαλκίδα. Λίγο μετά την Αρτάκη ξεκινούσε η πρώτη Ειδική Διαδρομή. Τα πληρώματα ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος στη Στενή Ευβοίας όπου σταμάτησαν για μεσημεριανό στη ταβέρνα «Καταρράκτης». Η εκκίνηση του 2ου σκέλους στις 3.00 περίπου οδήγησε τους συμμετέχοντες μέσα από πανέμορφες διαδρομές και απαιτητικές ειδικές δοκιμασίες, στη Κύμη όπου ολοκληρώθηκε το ράλλυ που προσμετρούσε στο πρωτάθλημα ΦΙΛΠΑ 2019. Νικητές στην κατηγορία Super Trophy αναδείχθηκαν οι Μάνος και Μαρία Παλαβίδη με Renault 5 GT Turbo του 1985, δεύτεροι οι Λεωνίδας Νασόπουλος και Μιχάλης Καουτσκής με Peugeot 504 του 1977 και τρίτοι οι Νίκος και Στέλιος Χρυσανθόπουλος με SEAT 127 του 1979. Στην κατηγορία Classic Trophy νικητές αναδείχθηκαν οι Ευστάθιος Φίλης και Τρύφωνας Ξηρός με Porsche 356 του 1961, δεύτεροι οι Ηλίας Λαλούσης και Κωνσταντίνος Ραπατζίκος με Porsche 912 του 1966 που είχαν τους ίδιους βαθμούς αλλά νεότερο σε ηλικία αυτοκίνητο και τρίτοι οι Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Αχιλλέας Μαρινόπουλος με Morgan Plus 4 του 1968. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο www.philpa.gr.
Την Κυριακή το πρωί τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν για την εκκίνηση της θρυλικής ανάβασης Κύμης στη παραλία της Κύμης. Ενώ αρχικά ο καιρός φάνηκε ότι θα ήταν κατάλληλος για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, ξαφνικά και αφού η διαδρομή είχε κλείσει από την τροχαία και τα πρώτα 5 αυτοκίνητα είχαν πάρει θέση κάτω από την αψίδα για την εκκίνηση, οι ουρανοί άνοιξαν και ξεκίνησε μια δυνατή καταιγίδα που τα κατάστρεψε όλα! Μετά από σύσταση της τροχαίας Κύμης ο αλυτάρχης αποφάσισε ότι ο δρόμος δεν ήταν ασφαλής και ακύρωσε την ανάβαση. Η ΦΙΛΠΑ δεν κάνει εκπτώσεις στην ασφάλεια των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις της και φυσικά η ανάβαση δεν έγινε ποτέ…
Το γεύμα gala απονομής έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Kymi-Palace. O πρόεδρος της εκδήλωσης Νίκος Κοζανίτης ευχαρίστησε τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου που ήταν ο Χορηγός της εκδήλωσης, τους υποστηρικτές Kymi-Palace, την Ένωση Εμπόρων Κύμης, τα Oropos Ferries, την ταβέρνα Αιγαίο, την Voyager Rent a Car και τους Χορηγούς Επικοινωνίας που πάντα προβάλουν τις εκδηλώσεις. Η εκδήλωση αυτή ήταν και η τελευταία που προσμετρά στο Κύπελλο ΦΙΛΠΑ 2019 και σύντομα θα ανακοινωθούν οι νικητές του πρωταθλήματος.
Επόμενη εκδήλωση η Χειμερινή Εκδρομή στις 6/12/2019. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.