H Arrow Racers στους τελικούς του “F1 in Schools 2019”

By  |  0 Comments

Η ομάδα Arrow Racers είναι η μία από τις τρεις σχολικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του διαγωνισμού “F1 in Schools” που θα διεξαχθεί 22 – 27 Nοεμβρίου 2019 στο Άμπου Ντάμπι, την ίδια εβδομάδα με το Grand Prix της Formula 1.

Τι είναι το “F1 in Schools”;

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.

Κάθε ομάδα καλείται να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα αεροδυναμικό αμαξίδιο–μινιατούρα από πολυουρεθάνη, το οποίο κινείται με την πυροδότηση μιας αμπούλας πεπιεσμένου αέρα που προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του. Το αμαξίδιο συναγωνίζεται σε αγώνες ταχύτητας με τα αμαξίδια των άλλων ομάδων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Επιπλέον, κάθε ομάδα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύνθετο επιχειρησιακό πλάνο με συγκεκριμένες ενέργειες, προθεσμίες και κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της, για την εύρεση των απαιτούμενων πόρων μέσω χορηγιών, την προβολή της ομάδας στο διαδίκτυο, την κατασκευή εκθεσιακού περιπτερού για τον διαγωνισμό και άλλα.

Ποιοι είμαστε;

Η ομάδα μας Arrow Racers έχοντας διακριθεί στους Εθνικούς Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools, αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικούς συμμετέχοντες του παγκόσμιου διαγωνισμού, με γερά θεμέλια και στόχους αντάξιους των ικανοτήτων των μελών της, έχοντας ως μοναδικό σκοπό να ξεχωρίσει και να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Η ομάδα μας κατάφερε να διακριθεί μετά από 8 μήνες προετοιμασίας και μια σπουδαία εμφάνιση στους Εθνικούς Τελικούς, κατακτώντας την 3η θέση και 4 πολύ σημαντικά βραβεία. Η Arrow Racers αποτελείται από 9 μαθητές του σχολείου της “Εκπαιδευτικής Αναγέννησης” και 5 μαθητές του “1ου ΓΕΛ Πανοράματος”, που αυτήν την περίοδο προετοιμάζονται πυρετωδώς για να πετύχουν την καλύτερη δυνατή διάκριση στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Ποιοί μας στηρίζουν: Wind, KIA, AutoValue, ΜΕΓΑ, ABEC357, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Classter, θες3D, Simtec, Noesis, Ford Βροχίδης – Χατζής

Ταυτότητα ομάδας: Arrow Racers

Σχολεία: “Εκπαιδευτική Αναγέννηση” & “1ο ΓΕΛ Πανοράματος”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Δημήτρης Μωραΐτης, Γιάννης Τούντας

Υπεύθυνος προπονητής: Στέλιος Αγορόπουλος

Μέλη: Αποστόλης Κανέλλης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Αντώνης Ιωάννου–Σκέντερ, Ηλίας Ευσταθίου, Συμεών Ευσταθίου, Δημήτρης Καλπακίδης, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Τσάδαρης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κυριάκογλου, Μυρσίνη Μακρή, Άγγελος Μετρίδης, Αλέξανδρος Κοντοκοστόπουλος, Βάγια Χατζησυμεών

Instagram: @arrowracers

Facebook: Arrow Racers

Site: arrowracers.com

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.