Εξηλεκτρισμός στο ΥΠΕΝ

By  |  0 Comments

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εισάγει την Ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα του δημοσίου τομέα, μέσω της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτρικών ποδηλάτων για υπηρεσιακές μετακινήσεις.  

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΙΧ

To ΥΠΕΝ απέκτησε τρία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα:

-1 BMW, μοντέλο i3

-1 NISSAN LEAF

-1 Volkswagen e-Golf

Η αυτονομία των 3 ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι 260 χλμ. περίπου.

Οι 3 εσωτερικοί φορτιστές και ο ένας εξωτερικός φορτιστής στην είσοδο του Υπουργείου μπορούν να φορτίσουν πλήρως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 4 ώρες.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Με ένα πιλοτικό σύστημα 14 «έξυπνων» ηλεκτρικών ποδηλάτων  με GPS/GPRS, μοιρασμένα στα δύο κτίρια του Υπουργείου (στις οδούς Μεσογείων 119 και Αμαλιάδος 17 αντίστοιχα) και μέσω μιας εφαρμογής για smartphones με την ονομασία YPENeBikeShare, ο εργαζόμενος μπορεί να μετακινηθεί γρήγορα και με μηδενικούς ρύπους. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα από 8:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ. στην είσοδο των κτιρίων.

Σε αυτούς που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τους χορηγείται κωδικός, κατόπιν αίτησης για να εγκαταστήσουν την σχετική εφαρμογή στο έξυπνο κινητό τους.

Η διαδικασία παραλαβής και επιστροφής ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου λειτουργεί ως εξής:

-Οι χρήστες του συστήματος κατεβάζουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή YPENeBikeShare.

-Μόλις ανοίξουν την εφαρμογή στο τηλέφωνό τους, είναι έτοιμοι να παραλάβουν ένα ποδήλατο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.