Φιλανθρωπική Επίσκεψη με Ιστορικά

By  |  0 Comments

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Ιστορικών Οχημάτων Ελλάδος (ΣΙΣΟΕ), μια νεοϊδρυθείσα Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με στόχο της την εκπροσώπηση των συμφερόντων των χιλιάδων ιδιοκτητών Ι.Ο. της χώρας, αλλά και την ανάδειξη των κλασικών οχημάτων ως αντικειμένων πολιτιστικής και βιομηχανικής κληρονομιάς, έδειξε το Σάββατο 7-12-19 την ανθρώπινη ευαισθησία της, επισκεπτόμενη τις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο, για μια μοναδική εμπειρία γεμάτη από χαμόγελα χαράς τόσο για τα παιδιά και το προσωπικό, όσο και για τους επισκέπτες ‘δωρητές΄- μέλη του ΣΙΣΟΕ.

Μια ομάδα με περισσότερα από 50 Ιστορικά αυτοκίνητα συγκεντρωθήκαν από τις 10:00 μέχρι τις 11:30 στο Ζάππειο, παρουσία εκπροσώπων τόσο από τον Υφυπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Α. Κεφαλογιάννη, με την Διδα. Κωνσταντίνα Μπλατσίου, όσο και από την πλευρά του Προέδρου του Χ.τ.Π. κ. Κώστα Γιαννόπουλου, με την κα. Ασημίνα Τσαούση, επικεφαλής του Τμήματος Εξευρεσης Πόρων. Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό μας η Δις. Μπλατσίου παρέλαβε για λογαριασμό του κ. Κεφαλογιάννη ένα ωραίο, με σκαλισμένο στο χέρι το λογότυπο του #ΣΙΣΟΕ (μια ευγενική χορηγία της εταιρείας SP TABLEWARE), ενώ σε αμφότερες τις εκπροσώπους προσφέρθηκαν αναμνηστικά του Σωματείου όπως καπελάκια Jokey, σημαιάκια, αυτοκόλλητα και αφίσες της εκδήλωσης.

Στη φωτογραφία : Στην εκπρόσωπο του Υφυπουργού Μεταφορών Δεσποινίδα Κωνσταντίνα Μπλατσίου, ο Πρόεδρος του #ΣΙΣΟΕ απονέμει αναμνηστικό βάζο.

Από αυτό το Volkswagen Beetle του 1962, το οποίο αγόρασε από το Χ.τ.Π. πριν αρκετά χρόνια ο Βύρωνας Ρηγινός και αποκατέστησε πλήρως, ξεκίνησε η σχέση με το #Hamogelo
Φθάνοντας στην Αρχαία Κόρινθο, με μια ηλιόλουστη φθινοπωρινή ημέρα, καθώς τα 30 οχήματα που έκαναν τη διαδρομή τοποθετούνταν εντός του προαύλιου χώρου του Σπιτιού, περί τα 25 παιδάκια όλα με το χαμόγελο αποτυπωμένο στα προσωπάκια τους, έσπευσαν να προϋπαντησουν με τα διερευνητικά βλέμματα τους.

Οι πρώτες στιγμές συναντήσεων με τα παιδιά ήταν συγκινητικές για όλους.
Στη συνέχεια αφού έγινε η εκφόρτωση των δώρων από το υπέρ φορτωμένο βαν που ευγενικά διέθεσε το Ιδρυτικό Μέλος Νίκος Φαλιέρος της Iraklis-METAFORIKI, ξεκίνησε ο διαγωνισμός βράβευσης της καλύτερης ζωγραφιάς με θέμα ένα από τα αυτοκίνητα από τα παιδιά, που είχαν μόνο περί τα 15-20 λεπτά για να ολοκληρώσουν τα έργα τους.


Από τα 12+ έργα η Κριτική επιτροπή επέλεξε τη ζωγραφιά του Volkswagen T1 Ασθενοφόρου του Κωσταντίνου Λέκκα που ήρθε από την Πάτρα στην Αθήνα για την εκκίνηση.


Το Ιδρυτικό Μέλος Μάνος Τζιάκης στον πετυχημένο ρόλο του Άγιου Βασίλη, προσέφερε ακόμα περισσότερα χαμόγελα ενώ εισέπραξε συγκίνηση και βαθιά ικανοποίηση κατά την ατομική διανομή των δώρων (ρούχα και παπούτσια βάσει λίστας), αλλά και παιχνίδια, άλλα είδη ρουχισμού, γλυκά Panettone (μια ακόμα ευγενική προσφορά του ζαχαροπλαστείου Ta Gioulia.gr ) την διεύθυνση του οποίου ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση!


Οι συμμετέχοντες γνώρισαν από κοντά τα 26 φιλοξενούμενα παιδιά και το ευαισθητοποιημένο προσωπικό που ζει μαζί τους. Αντάμειψαν με το χαμόγελο και τα γέλια τους, τη χαρά και τα παιχνίδια που παίξαμε μαζί τους. Συγχρόνως το Δ.Σ. του ΣΙΣΟΕ εκφράζει την ικανοποίηση του για την:

Ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και του Υφυπουργού κ. Γιάννη Α. Κεφαλογιάννη.
Την σημαντική ανταπόκριση αρκετών Μελών στο κάλεσμα για να «γεμίσει ο Κουμπαράς του Χ.τ.Π.».
Την ευρεία συμμετοχή Μελών & Φίλων του ΣΙΣΟΕ που με χαρά κίνησαν τα Ιστορικά τους Οχήματα «Για τον Καλό Σκοπό»
Τις ευγενικές Χορηγίες των:
SP TABLEWARES και του Προέδρου & Ιδρυτικού Μέλους Λυμπέρη Παπάζογλου.
Νίκο Φαλιέρο για την διάθεση του φορτηγού που μετέφερε από την Αθήνα ΟΛΑ τα δώρα στη Κόρινθο.
Ζαχαροπλαστείο ΤΑ ΓΙΟΥΛΙΑ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.