Το ασφαλέστερο Pick-up

By  |  0 Comments

Το «Σκληροτράχηλο & Ανθεκτικό» L200 6ης γενιάς συνδυάζει αξιοπιστία, αναβαθμισμένες ικανότητες on- & off-road, σταθερότητα και δυναμισμό και γίνεται ο απόλυτος εκφραστής της τετρακίνησης (4WD) της Mitsubishi Motors.

Αυτό όμως που το διαφοροποιεί ακόμα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο Pick-up είναι η προηγμένη τεχνολογία σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Mια ευρεία σειρά συστημάτων ασφαλείας και αισθητήρων συνεργάζονται αρμονικά ώστε ο οδηγός και οι συνεπιβάτες να αισθάνονται και να παραμένουν ασφαλείς ενώ η οδήγηση γίνεται με αυτοπεποίθηση, την ημέρα και τη νύχτα.

Σκληροτράχηλο αλλά Ασφαλέστερο

Ασφαλέστερο σε συνθήκες off-road χάρη στα νέα Hill Descent Control και Off-Road Modes, η 6η γενιά L200 λανσάρει αρκετά, νέα βασικά χαρακτηριστικά ασφάλειας, πολλά από τα οποία παραμένουν μοναδικά στην κατηγορία pickup:

Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας:

 • Λειτουργία πολλαπλών προβολών με πανοραμική εικόνα 360⁰

Multi Around Monitor (MAM)

Το στοιχείο αυτό χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες τοποθετημένες μπροστά και πίσω και στους εξωτερικούς καθρέπτες για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το όχημα και προβάλλει μία πανοραμική εικόνα για τυχόν εμπόδια στην οθόνη.

Ειδικότερα, το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει τις τυφλές γωνίες μπροστά, πίσω και στις δύο εμπρός πλευρές.

Όταν ο οδηγός επιλέγει όπισθεν, το μόνιτορ υπερθέτει γραμμές καθοδήγησης στην εικόνα για πρόσθετη υποστήριξη ελιγμών.

 • Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με Ανίχνευση Πεζών

Forward Collision Mitigation (FCM)

Το FCM χρησιμοποιεί κάμερα και συστήματα ραντάρ μέσω λέιζερ για την ανίχνευση ενός οχήματος ή ενός πεζού μπροστά υποστηρίζοντας την ασφαλέστερη οδήγηση.

Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, εκδίδει έναν ηχητικό συναγερμό και ενεργοποιεί τη λειτουργία πέδησης του FCM για την αποφυγή μιας σύγκρουσης ή περιορισμό των επιπτώσεών της.

 • Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου

Blind Spot Warning (BSW) με λειτουργία Lane Change Assist function (LCA)

Το BSW με LCA χρησιμοποιεί μία μονάδα ραντάρ χιλιοστομετρικού  κύματος που βρίσκεται στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα για την ανίχνευση οχημάτων που πλησιάζουν από πίσω ή βρίσκονται σε τυφλή γωνία για τον οδηγό.

Όταν το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα, προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία του αναβοσβήνοντας ένα σήμα στον εξωτερικό καθρέπτη. Εάν ο οδηγός δείξει πρόθεση να κινηθεί προς τη λωρίδα  ενός άλλου οχήματος, το σύστημα τον ενημερώνει για την κατάσταση, με το φλας του εξωτερικού καθρέπτη και ένα ηχητικό σήμα.

 • Αυτόματη Λειτουργία Προβολέων

Auto High Beam (AHB)

Για να ενισχυθεί η ασφάλεια, η άνεση και η ευκολία στην οδήγηση τη νύχτα, οι προβολείς γυρίζουν αυτόματα στη μικρή σκάλα όταν ανιχνευτούν αυτοκίνητα μπροστά και επιστρέφουν αυτόματα στη μεγάλη σκάλα, ώστε να μην χρειαστεί να απομακρύνετε το χέρι σας από το τιμόνι, για να χειριστείτε το μοχλό των φώτων.

 • Σύστημα Αποφυγής Ακούσιας Επιτάχυνσης και Περιορισμού Πρόσκρουσης σε

Στενούς Χώρους Στάθμευσης

Ultrasonic Misacceleration mitigation System (UMS)

Το UMS στόχο έχει τον περιορισμό των ζημιών σε μία σύγκρουση επιβραδύνοντας κατά την εκκίνηση ή την οπισθοπορεία. Με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων τοποθετημένων στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, όταν το σύστημα ανιχνεύει ένα εμπόδιο προς την κατεύθυνση κίνησης, ενεργοποιεί έναν συναγερμό και μειώνει την κινητήρια ισχύ εάν ο οδηγός κατά λάθος πατήσει πολύ γρήγορα ή απότομα το γκάζι.

Το UMS λειτουργεί σε εμβέλεια 4 μέτρων μπροστά & πίσω από το όχημα.

 • Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας σε Διασταύρωση

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Το RCTA χρησιμοποιεί μία μονάδα ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος που βρίσκεται στο εσωτερικό του πίσω προφυλακτήρα για την ανίχνευση οχημάτων που πλησιάζουν από πίσω ή στο τυφλό σημείο για τον οδηγό.

Κατά την έξοδο με όπισθεν από ένα γκαράζ, ή κατά τη διάρκεια απαιτητικών ελιγμών, προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχήματος που πλησιάζει από πίσω, ενεργοποιώντας το φλας του εξωτερικού καθρέπτη, εκπέμποντας ένα ηχητικό σήμα και αναβοσβήνοντας ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων.

Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας προσφέρονται επιπλέον των όσων  ήδη διέθεταν τα προηγούμενα μοντέλα L200 Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπως:

 • Brake override system
 • Brake Assist
 • Λειτουργία Emergency Stop Signal (ESS)
 • Σύστημα Lane Departure Warning (LDW)
 • Active Stability & Traction Control (ASTC)
 • Hill Start Assist (HAS)
 • Trailer Stability Assist (TSA)

Η προηγούμενη γενιά L200 έχει αποσπάσει τα 4 αστέρια στις τυποποιημένες δοκιμές EURO NCAP από το 2015, τα οποία τo κατέταξαν στην κορυφή της κατηγορίας των pickup. Με την προσθήκη των εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας, το Rock Solid νέο L200 θέτει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και είναι έτοιμο να κατακτήσει μεγαλύτερες διακρίσεις. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.