Παραιτήθηκε ο Luca

By  |  0 Comments

Η SEAT ανακοινώνει ότι ο Luca de Meo, κατόπιν δικού του αιτήματος και κοινής συμφωνίας με το Volkswagen Group, αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου της SEAT.

O Luca de Meo θα παραμείνει μέλος του Group μέχρι νεωτέρας. Ο αντιπρόεδρος Carsten Isensee, αναλαμβάνει μέχρι νεότερης ανακοίνωσης την Προεδρία της SEAT, ενώ θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά και τα έως τώρα καθήκοντα του. Οι αλλαγές αυτές στην Εκτελεστική Επιτροπή της SEAT τέθηκαν σε ισχύ από την χθες. Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 80 χώρες και στις 5 ηπείρους. Το 2018, η SEAT πούλησε 517.600 οχήματα, ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων στην ιστορία των 68 χρόνων της μάρκας, πέτυχε τα υψηλότερα κέρδη μετά φόρων τα οποία ανέρχονται σε 294 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών πλησίασε τα 10 δις ευρώ. Στο SEAT Group εργάζονται σχεδόν 15.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza, Leon και Arona. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το Ateca στη Τσέχικη Δημοκρατία, το Tarraco στη Γερμανία, το Alhambra στη Πορτογαλία και το Mii στη Σλοβακία. Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο γνώσεων και απασχολεί περίπου 1.000 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για το νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Η SEAT διαθέτει ήδη στη γκάμα της την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και αυτή τη περίοδο ασχολείται με τη διαδικασία ψηφιοποίησης της εταιρείας προκειμένου να προωθήσει την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.