Ο Μάριος στο τιμόνι!

By  |  0 Comments

Την υποψηφιότητα του στις προσεχείς αρχαιρεσίες της Ο.Μ.Α.Ε., ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Α., Μάριος Ηλιόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου. Ο κ. Ηλιόπουλος συνάντησε τους εκπροσώπους του Τύπου σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπως αποδείχτηκε, επί περίπου 2,5 ώρες, στην οποία κατέθεσε τη δυσκολία με την οποία κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση, αλλά και τους περισσότερους από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν.

            «Σέβομαι όλες τις απόψεις, ειδικά από ανθρώπους που έχουν δώσει πολλά χρόνια από τη ζωή τους και το είναι τους στο σπορ», ήταν τα λόγια του Μάριου Ηλιόπουλου, ο οποίος συνέχισε λέγοντας, «Σας κάλεσα ώστε να συζητήσουμε, να μου κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση θέλετε και να σας δηλώσω ότι βάζω υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Μ.Α.Ε., θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα να πάρω το τιμόνι σε αυτό το πλοίο που μπάζει νερά. Πρέπει να γίνουν πράγματα πρακτικά και άμεσα χωρίς πολλά και παχιά λόγια. Να μπορεί επιτέλους ο Έλληνας αγωνιζόμενος να μεταφέρει το αγωνιστικό του στους αγώνες. Να προσαρμοστεί η ελληνική νομοθεσία στην ελληνική πραγματικότητα, σχετικά με την κατοχή και τη χρήση των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Να επιστρέψουν οι αγώνες στην κανονικότητά τους». Καταλήγοντας δε, έδωσε και το σύνθημα για την επόμενη ημέρα της Ομοσπονδίας που εντοπίζεται στο τρίπτυχο «Ασφάλεια, Ποιότητα, Προβολή», με στόχο οι ελληνικοί αγώνες να αναπτυχθούν και να προσελκύσουν νέους ηλικιακά αλλά και νέους στον χώρο οδηγούς.

            Σχετικά με την δυσκολία της απόφασης τόνισε: «Πολύ δύσκολη απόφαση! Από την μία αναλαμβάνω κάτι που οι στενοί μου συνεργάτες μου είπαν να μην το κάνω και από την άλλη ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του καθήκοντος, όπως αυτό προκύπτει από τις βασικές αρχές που έχω σαν άνθρωπος. Αισθάνθηκα μεγάλη συγκίνηση στην πρόσφατη συνάντηση με τα Σωματεία και ήταν αυτός ένας παράγοντας που μίλησε στο μυαλό μου και στην καρδιά μου».

            Νωρίτερα είχε τονίσει πως αισθάνεται προδομένος από την έκπτωτη διοίκηση του σπορ, καθώς τα μέλη της εκμεταλλεύτηκαν την προσπάθειά του να στηρίξει το άθλημα τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά διευκρίνισε πως όπως έχει ήδη τονίσει θεωρεί εαυτόν θεματοφύλακας της ομαλότητας των ελληνικών αγώνων, μέσα από τις ιδιότητες που έχει.

            Στάθηκε σε μεγάλο βαθμό στα δέκα σημεία «Εξυγίανσης και Προόδου» τα οποία ο Σ.Ο.Α.Α. είχε καταθέσει από τον Απρίλιο του 2018 στην Ο.Μ.Α.Ε., δίνοντας τον τόνο για την αλλαγή σελίδας που επιχειρείται στην Ομοσπονδία.

            Όσον αφορά τη διοίκηση που θα κληθεί να ασκήσει, ο Μάριος Ηλιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα έχει την φιλοσοφία του μάνατζμεντ, με ανθρώπους «κλειδιά», με έργο και πειθαρχεία, οι οποίοι θα αξιολογούνται και αν δεν μπορούν να προσφέρουν δεν θα αποτελούν κομμάτι της Ομοσπονδίας.

Σχετικά με το «όμορφο» και ενδιαφέρον ασυμβίβαστο όπως το χαρακτήρισε, το οποίο ορισμένοι θα βιαστούν να του προσάψουν, λόγω συμμετοχής στους αγώνες, επεσήμανε πως γνωρίζει ο ίδιος καλά, μέσα από τις αξίες του, τον τρόπο με τον οποίο θα προφυλάξει τα ιδανικά του και τις μάχες για την νομιμότητα, τις οποίες εκείνος έχει δώσει στο παρελθόν.

Στο ίδιο πλαίσιο και σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σ.Ο.Α.Α., τόνισε ότι ως διοίκηση της ΟΜΑΕ θα θεσμοθετήσει τον Σύνδεσμο Οδηγών και τότε θα παραιτηθεί από τη θέση που διατηρεί τα τελευταία 4 χρόνια.

Αναφορικά με την οικονομική κακοδιαχείριση του παρελθόντος επεσήμανε πως ορκωτοί λογιστές που διεξάγουν σοβαρότατους ελέγχους σε εταιρίες εισηγμένες στο χρηματιστήριο θα διασφαλίσουν την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, την οποία μάλιστα θα κληροδοτήσουν στις μελλοντικές διοικήσεις. Για τις ευθύνες που προκύπτουν δε, χαρακτήρισε λυπηρή την έλλειψη ευθιξίας ανθρώπων που έχουν κάνει λάθη στο παρελθόν και δεν το αναγνωρίζουν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.