Αναβολή του Pindos Historic Rally

By  |  0 Comments

Η Regularity Master µε την αρωγή του Σ.Ι.Σ.Α. ̟είχε ετοιμάσει έναν απαιτητικό αγώνα Regularity, σε διαδροµές
άγριας οµορφιάς, στην οροσειρά της Πίνδου.
Δυστυχώς το Pindos Historic Rally (20-22/3), αναβάλλεται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Είχε 28 συμμετοχές. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Αγαπητοί φίλοι,
λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με το γνωστό σε όλους θέμα της επιδημίας του κορωνοϊού , και σε συνέχεια των ανακοινώσεων, διαρκώς αυξανόμενων μέτρων πρόληψης και περιορισμών, θεωρούμε σκόπιμο όπως η διοργάνωση του Pindos Historic Rally, αναβληθεί.

Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση για εμάς, καθώς αφορά μια εκδήλωση για την οργάνωση της οποίας έχει αφιερωθεί πολύς χρόνος, κόπος και χρήμα, αλλά θεωρούμε οτι είναι η σωστή για τους ακόλουθους λόγους:

• Πρέπει να σεβαστούμε την ανησυχία και τον φόβο πολλών εκ των συμμετεχόντων, ειδικά όταν πολλοί από αυτούς ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου.
• Είτε συμφωνούμε είτε όχι με τα ληφθέντα από την πολιτεία μέτρα, πρέπει να δείξουμε την ελάχιστη κοινωνική υπευθυνότητα και όχι να παριστάνουμε τους “επαναστάτες χωρίς αιτία”, όταν την ίδια στιγμή πλήθος άλλων εκδηλώσεων, πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς αναβάλεται, αλλά και το σύνολο των οικονομικών – κοινωνικών δραστηριοτήτων παγώνει, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλον τον κόσμο.
Με βάση δε την εμπειρία από χώρες που έχουν πληγεί νωρίτερα από τη δική μας, για τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων οπότε και αύξηση τις πίεσης προς τις δομές υγείας.

• Θέλουμε ο αγώνας αυτός να είναι μια γιορτή κι όχι μια εκδήλωση που θα γίνει υπο καθεστός άγχους, φόβου και κατήφειας.

• Τέλος, δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση το όνομα του αγώνα και πολύ δε περισσότερο το όνομα των χορηγών που μας έχουν τιμήσει, να συνδεθεί με δυσάρεστα γεγονότα.

Ως εκ τούτου, αποφασίζουμε την αναβολή του αγώνα, για μεταγενέστερη ημερομηνία (σίγουρα μετά τον Μάιο), ελπίζοντας ότι σύντομα η επιδημία του κοροναϊού θα πάψει να ρυθμίζει την καθημερινότητά μας.

Στο απίθανο σενάριο όπου τα πράγματα θα είναι καλύτερα την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε το θέμα, καθώς από οργανωτικής απόψεως τα πάντα είναι έτοιμα για την εκτέλεση του αγώνα, ενώ σίγουρα δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα εύρεσης δωματίων στο ξενοδοχείο!!

Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε σχετικώς.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Με εκτίμηση

Για την οργανωτική επιτροπή

Σπύρος Μουστάκας

ο κύβος ερρίφθη και η οργάνωση του Pindos Historic Rally είναι γεγονός. Η Regularity Master µε την αρωγή του Σ.Ι.Σ.Α. ̟ροχωρά στην οργάνωση ενός α̟αιτητικού αγώνα Regularity, σε διαδροµές άγριας οµορφίας, στην οροσειρά της Πίνδου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί ουσιαστικά την Παρασκεύη 20/3 (12:00 - 23:30) και το Σάββατο 21/3 (10:00 - 21:00), ενώ την Κυριακή 22/3 το µεσηµέρι, θα γίνει η τελετή βράβευσης των νικητών µε την υ̟όλοι̟η µέρα να είναι ελεύθερη για ε̟ισκέψη - βόλτα - ε̟ιστροφή. • Ταυτότητα του αγώνα: Ο αγώνας θα κινηθεί στην ευρύτερη ̟εριοχή της Πίνδου, µε κέντρο την ̟ανέµορφη και ̟λούσια σε ιστορία ̟όλη των Ιωαννίνων, σε ορεινές διαδροµές ̟ου θα ̟εριλαµβάνουν τόσο κλασικούς ̟ροορισµούς ό̟ως το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουµέρκα, όσο και ̟ανέµορφες άγριες και άγνωστες στους ̟ερισσότερους διαδροµές, α̟ό τα ελληνοαλβανικά σύνορα µέχρι την Καλαµ̟άκα κι α̟ό την Κόνιτσα µέχρι το Βουργαρέλι. Πρόκειται για έναν αγώνα Regularity σε ανοιχτούς δρόµους, µε χρήση Μ.Ω.Τ. ο ο̟οίος θα ̟εριλαµβάνει ̟ολλα̟λές κρυφές χρονοµετρήσεις, µε χρήση δορυφορικού συστήµατος. Η δυσκολία και η οµορφιά του αγώνα θα ̟ροκύ̟τει α̟ό τον συνδιασµό ̟ανέµορφων σφιχτών διαδροµών, µε υψηλές Μ.Ω.Τ. (max 50 km/h). Το κάθε σκέλος (µέρα) του αγώνα θα ̟εριλαµβάνει 400~450 km µε ̟άνω α̟ό τα µισά να είναι ειδικές διαδροµές. Λόγω ε̟οχής, θα α̟οφευχθούν τα ̟εράσµατα α̟ό ̟ολύ µεγάλα υψόµετρα, µε το 80% των διαδροµών να κινούνται σε υψόµετρο γύρω στα 1000 µέτρα. • Συµµετοχές: Λόγω του ιδιαίτερου του χαρακτήρα, ο αγώνας α̟ευθύνεται µόνο σε σαφώς έµ̟ειρα ̟ληρώµατα. ∆ηλώσεις συµµετοχής θα γίνονται δεκτές µέχρι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, εν τούτοις ̟αρακαλούµε για την κατά το δυνατόν ̟ιο έγκαιρη δήλωση συµµετοχής. Στην ̟ερί̟τωση ̟ου ο αριθµός των αιτήσεων συµµετοχής ξε̟εράσει τον µέγιστο αριθµό συµµετοχών, η οργανωτική ε̟ιτρο̟ή διατηρεί το δικαίωµα να α̟ορρίψει κά̟οιες εξ αυτών. ∆ηλώσεις συµµετοχής στο www.pindos.org • Παράβολο συµµετοχής: Το ̟αράβολο συµµετοχής ανέρχεται στα 680 ευρώ, και ̟εριλαµβάνει όλα τα έξοδα οργάνωσης του αγώνα (έντυ̟ο υλικό, χρονοµέτρηση, έκδοση α̟οτελεσµάτων, ασφάλιση), την διαµονή του ̟ληρώµατος σε δίκλινο δωµάτιο (2 διανυκτερεύσεις), καθώς και το γεύµα της τελετής βράβευσης την Κυριακή 22/3 το µεσηµέρι. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PINDOS HISTORIC RALLY 2020 ∆ευτέρα 2 ∆εκεµβρίου 2019 08:00 Εναρξη εγγραφών συµµετοχής. Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 20:00 Λήξη περιόδου µειωµένου παραβόλου συµµετοχής. Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 20:00 Λήξη εγγραφών συµµετοχής. Πέµπτη 19 Μαρτίου 2020 16:00-20:00 ∆ιοικητικός / Τεχνικός έλεγχος (Hotel du Lac Ιωάννινα). Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 08:00-10:30 ∆ιοικητικός / Τεχνικός έλεγχος (Hotel du Lac Ιωάννινα). 12:00 Εκκίνηση 1ου σκέλους. 23:00 Τερµατισµός 1ου σκέλους. Ανακοίνωση αποτελεσµάτων 1ου σκέλους. Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 09:00 Εκκίνηση 2ου σκέλους. 21:00 Τερµατισµός 2ου σκέλους. Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσµάτων. Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 11:30 Απονοµή επάθλων - γεύµα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.