H Alfa Romeo Racing Orlen στο Grand Prix της Αυστραλίας

By  |  0 Comments

Η νέα σαιζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 ξεκινά από την Αυστραλία και η Alfa Romeo Racing Orlen, επιστρέφει για την πρώτη επίσημη μάχη της χρονιάς. Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης, η C39 θα αναμετρηθεί σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες της χρονιάς. Η πίστα της Μελβούρνης στο Albert Park χαρακτηρίζεται από το όχι ιδιαίτερα ομαλό οδόστρωμα, τη χαμηλή πρόσφυση, αλλά και τις πολύ υψηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες. 

Frédéric Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG

«Η χρονιά μόλις αρχίζει, αλλά ο αγώνας της Αυστραλίας αποτελεί για εμάς ένα πρώτο σημείο αναφοράς μετά από μήνες εργασίας στο εργοστάσιο και τις δύο εβδομάδες των χειμερινών δοκιμών. Ερχόμαστε στη Μελβούρνη ανυπόμονοι να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα δεν θα απογοητευθούμε ή θα ενθουσιαστούμε υπέρμετρα. Αυτός ο αγώνας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και στοχεύουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, όπως άλλωστε θα κάνουν και οι αντίπαλοι μας. Θα δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό από εδώ, έως και το Abu Dhabi.»

Kimi Räikkönen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “Stelvio”)

«Δεν έχει σημασία αν είναι η αρχή ή το τέλος της σαιζόν. Κάθε αγώνας έχει την ίδια αξία σε βαθμούς και θα κάνουμε ότι καλύτερο. Είναι πάντα δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη για την απόδοση μας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Αν και κάναμε ότι καλύτερο στις 6 ημέρες των χειμερινών δοκιμών στη Βαρκελώνη θα ξέρουμε σε ποιο επίπεδο είμαστε μετά τον αγώνα της Αυστραλίας. Όλη η ομάδα εργάστηκε σκληρά για να βελτιώσουμε το μονοθέσιο. Έχουμε διαβάσει το μάθημα μας και πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη Μελβούρνη.»

Antonio Giovinazzi (αριθμόμονοθεσίου 99 – “Giulia”)

«Ανυπομονώ για το ξεκίνημα της χρονιάς. Οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά, αλλά μόλις βρεθείς στο μονοθέσιο για τον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη, τότε τα συναισθήματα γίνονται πραγματικά έντονα. Πλέον δεν είμαι πρωτάρης και έτσι νιώθω καλύτερα προετοιμασμένος σε σχέση με πέρυσι. Το μόνο που μένει τώρα είναι να βρεθούμε στην πίστα και να δούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό.»

Το Grand Prix της Μελβούρνης με τη γλώσσα των αριθμών:

Χρονιά που πραγματοποιήθηκε το 1ο Grand Prix στην πίστα του Albert Park: 1996

Αριθμός γύρων: 58

Μήκος γύρου: 5.303χλμ.

Συνολική απόσταση αγώνα: 307.574χλμ.

Ταχύτερος γύρος: 1:24.125 Michael Schumacher (2004)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.