Το Peugeot 208 Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 (video)

By  |  0 Comments

Το Peugeot 208 είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020. Επικράτησε μάλλον άνετα του ανταγωνισμού, όπως θα δείτε στον σχετικό πίνακα. Έτσι η Ευρώπη ακολούθησε την επιλογή των Ελλήνων δημοσιογράφων, όπως αυτή προέκυψε από την ψηφοφορία της 10ης Δεκεμβρίου 2019.

Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε πριν από λίγο στη Γενεύη, εκεί που παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο, στα πλαίσια της γνωστής Διεθνούς Έκθεσης. Η οποία φέτος ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού, ωστόσο η τελετή – απονομή διοργανώθηκε κανονικά. Απλά ήταν “κεκλεισμένων των θυρών” και μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Υποψήφια είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες (30 ήταν για το 2020), διαθέσιμα σε τουλάχιστον 5 ευρωπαϊκές χώρες και με προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή άνω των 5.000 μονάδων. Κρίνουν οδηγούν και αποφασίζουν, 60 δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου, από 23 Ευρωπαϊκές χώρες.

Κάθε κριτής έχει στη διάθεση του 25 πόντους να απονείμει όπως αυτός κρίνει στους 7 φιναλίστ. Ωστόσο δεν μπορεί να δώσει πάνω από 10 πόντους σε ένα αυτοκίνητο, δεν μπορεί να έχει δύο αυτοκίνητα ισόβαθμα στην πρώτη θέση και πρέπει να δώσει πόντους σε τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα.

Καθοριστικό όπως μάθαμε για την επιλογή αρκετών συναδέλφων ήταν το γεγονός ότι το νέο 208 προσφέρεται από το λανσάρισμά του, με τρεις εναλλακτικούς τρόπους κίνησης – ηλεκτρικό, βενζίνη ή diesel. Η γραμμή και η εμφάνιση του αμαξώματος δεν υπαγορεύει πλέον τη χρήση του αυτοκινήτου!
Η νέα αυτή γενιά του 208, που συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική μετακίνησης της Peugeot στο premium κομμάτι της αγοράς, ξεχωρίζει από το τολμηρό design που διακρίνεται από τον αέρα νεότητας και της ενέργειας που αναδίδει.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Peugeot 208 | 281
Tesla Model 3 | 242
Porsche Taycan | 222
Renault Clio | 211
Ford Puma | 209
Toyota Corolla | 152
BMW 1 Series | 133

Οι επιλογές του συναδέλφου Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.