Ανοιχτή πρόκληση

By  |  0 Comments
  • Ξεκίνησε η παραγωγή του ολοκαίνουργιου Volkswagen T-Roc Cabriolet στο Όσναμπρυκ της Γερμανίας, του μοναδικού cabrio στη γκάμα της μάρκας σήμερα
  • Το εργοστάσιο στο Όσναμπρυκ έχει μεγάλη παράδοση στα cabrio μοντέλα και μερικά από τα πιο εμβληματικά cabrio της Volkswagen τα τελευταία 70 χρόνια, έχουν κατασκευαστεί εκεί
  • Το T-Roc Cabriolet έχει ιδιαίτερη θέση στη σημερινή αυτοκίνηση, καθώς είναι το πρώτο cabrio μοντέλο στην κατηγορία των compact SUV

Πολύς κόσμος δεν έχει ακούσει καν για το Όσναμπρυκ, μία γραφική πόλη στη βορειοδυτική Γερμανία που ιδρύθηκε από τον Καρλομάγνο, το 780 μΧ.. Και όμως, πολλοί είναι αυτοί που τα τελευταία 70 χρόνια έχουν απολαύσει μία διαδρομή σε ένα Volkswagen με κατεβασμένη την οροφή. Η πλειοψηφία αυτών των μοντέλων, έχει εξελιχθεί και κατασκευαστεί στο Όσναμπρυκ, σε ένα εργοστάσιο που ειδικεύεται στην κατασκευή cabrio αυτοκινήτων. Εκεί ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν λίγες εβδομάδες και το ολοκαίνουργιο Volkswagen T-Roc Cabriolet, το πρώτο cabrio compact SUV και πιο πρόσφατο μέλος στην οικογένεια των μοντέλων της Volkswagen με μαλακή, ανοιγόμενη οροφή.

Το Όσναμπρυκ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των cabrio της Volkswagen. Το 1913, ο Wilhelm Karmann, ο πρωτοπόρος στην παραγωγή cabrio και coupe αμαξωμάτων, κατοχύρωσε άδεια ευρεσιτεχνίας για ένα μηχανισμό αναδίπλωσης μαλακών οροφών που θα έφερνε την επανάσταση στην παραγωγή των ανοιχτών αμαξωμάτων. Ο Karmann όχι μόνο εξέλιξε το Beetle Cabriolet κατασκευάζοντας περίπου 332.000 από αυτά τα εμβληματικά Volkswagen με μαλακή οροφή, από το 1949 έως το 1980, αλλά ως επιχειρηματίας ανέδειξε αυτό το εργοστάσιο ως μία παγκόσμια έδρα των cabrio μοντέλων.

Άξια αναφοράς είναι η ιστορία με το cabrio που είχε ως βάση το Golf Mk 1. Ο Karmann είχε αρχικά εξελίξει το αυτοκίνητο χωρίς μόνιμο roll-bar, τη χαρακτηριστική μπάρα προστασίας σε περίπτωση ανατροπής και έτσι το παρουσίασε το 1976 στον τότε επικεφαλής εξέλιξης της Volkswagen, Ernst Fiala. «Όχι χωρίς roll bar!», ήταν η άμεση απάντηση του Fiala και έτσι το Golf Cabriolet απέκτησε ένα εντυπωσιακό roll-bar, όντας μπροστά από την εποχή του και σε θέματα παθητικής ασφάλειας.

Το Golf Cabriolet έθεσε επίσης τα ποιοτικά πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια και την ευκολία στην κατηγορία των cabrio, χάρη σε στοιχεία όπως η αδιάβροχη μαλακή οροφή, με επένδυση. Και έτσι κατάφερε να αναδειχθεί ως το cabrio με το μεγαλύτερο ρυθμό παραγωγής στον κόσμο – 388.525 αυτοκίνητα είχαν παραχθεί έως το 1993 ενώ ακόμη 200.000 μονάδες του άμεσου διαδόχου του μοντέλου, του Golf Mk 3, κατασκευάστηκαν μέχρι το 2001.

Για πολλά χρόνια ο Karmann παρέμεινε παγκοσμίως γνωστός ως ο κορυφαίος κατασκευαστής cabrio αμαξωμάτων. Ωστόσο, η εταιρεία του έπεσε τελικά θύμα της πτώσης των πωλήσεων αυτών των μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο. Λόγω έλλειψης παραγγελιών, η επιχείρηση τέθηκε υπό καθεστώς διαχείρισης τον Απρίλιο του 2009. Η Volkswagen αγόρασε το εργοστάσιο της Karmann, ανέλαβε τον έλεγχο των μεμονωμένων τμημάτων και ενσωμάτωσε την εταιρεία στον Όμιλο ως Volkswagen Osnabrück GmbH.

Η Volkswagen Osnabrück GmbH καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα κατασκευής, από την τεχνική εξέλιξη, το σχεδιασμό συστημάτων, την κατασκευή εργαλείων έως και τη μηχανολογική εξέλιξη. Το εργοστάσιο έχει τη δυνατότητα να εξελίσσει πλήρως και να παράγει αυτοκίνητα από την πρώτη σχεδιαστική γραμμή μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Χάρη στο νέο T-Roc Cabriolet, η Volkswagen Osnabrück GmbH παράγει τώρα το μόνο cabrio σήμερα στη γκάμα της Volkswagen, κρατώντας την παράδοση και συνεχίζοντας μια αδιάλειπτη πορεία με 70 χρόνια ιστορίας και τεχνογνωσίας στο εργοστάσιο του Όσναμπρυκ.

Το νέο T-Roc Cabriolet της Volkswagen φέρνει για πρώτη φορά τον cabrio σχεδιασμό στην κατηγορία των compact SUV – μια κατηγορία που παρουσιάζει ιδιαίτερα έντονη ανάπτυξη. Τα σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά εγγυώνται τη μέγιστη ασφάλεια – ένα σύστημα προστασίας σε περίπτωση ανατροπής εκτείνεται πίσω από τα πίσω καθίσματα μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και αφού το αυτοκίνητο υπερβεί μια ορισμένη τιμή πλευρικής επιτάχυνσης ή γωνίας κλίσης. Το πλαίσιο του παρμπρίζ έχει επιπλέον ενίσχυση, ενώ το κάτω μέρος του αμαξώματος, τα πλευρικά πάνελ, τα εγκάρσια στοιχεία και οι πόρτες έχουν επίσης τροποποιηθεί ανάλογα.

Υπάρχει μια λεπτομέρεια που έχει παραμείνει αναλλοίωτη, από το Beetle έως το Golf και το T-Roc Cabriolet – η παραδοσιακή μαλακή οροφή. Στο πιο πρόσφατο μοντέλο της Volkswagen, με το πάτημα ενός διακόπτη η οροφή «ανοίγει» σε μόλις 9 δευτερόλεπτα (και κλείνει σε 11) – ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως και 30 χλμ./ώρα.

Η μαλακή οροφή τοποθετείται στο T-Roc Cabriolet σε λίγα μόλις λεπτά από εξειδικευμένους τεχνίτες. Τηρούνται πολύ υψηλά στάνταρ ποιότητας σε όλη τη γραμμή παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των φάσεων λίγο πριν από το «Σημείο Ελέγχου Νο. 8», το οποίο είναι και το τελευταίο σημείο της παραγωγής. Εκεί οι ειδικοί ελέγχουν τους άξονες και τους τροχούς και επίσης δοκιμάζουν τα ηλεκτρονικά και μηχανικά συστήματα, τα φρένα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τη λειτουργία του κινητήρα. Και ενώ εδώ κανονικά ολοκληρώνεται η παραγωγή ενός τυπικού αυτοκινήτου, δεν συμβαίνει το ίδιο με το T-Roc Cabriolet.

Στη συνέχεια το μοντέλο έρχεται αντιμέτωπο με μια δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες. Πραγματοποιείται μία ειδική και επίπονη δοκιμή στεγανότητας, για κάθε αυτοκίνητο, σε ένα τούνελ βροχής που προσομοιώνει μια δυνατή βροχόπτωση. Κάθε T-Roc Cabriolet βρέχεται από μεγάλη ποσότητα νερού υπό πίεση για περίπου δέκα λεπτά της ώρας, πριν ακολουθήσει μια λεπτομερής επιθεώρηση και έλεγχος για πιθανή εισροή νερού, πριν την τελική έγκριση για προώθηση στο δίκτυο της μάρκας και τον τελικό καταναλωτή.

Το T-Roc Cabriolet είναι ένα περήφανο προϊόν του Όσναμπρυκ, φέρει και αντιπροσωπεύει τη σωρευτική εμπειρία και τεχνογνωσία ενός εργοστασίου με κορυφαία θέση παγκοσμίως στην εξέλιξη και κατασκευή cabrio μοντέλων. Και τώρα, με το νέο T-Roc Cabriolet σηματοδοτείται η έναρξη μίας νέας εποχής για το εργοστάσιο και τα compact SUV – ταυτόχρονα με την έναρξη της φετινής περιόδου των cabrio.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.