Τέλος i8 εποχής

By  |  0 Comments

Τα τελευταία 18 οχήματα BMW i8 έφυγαν από το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία παρουσία των μελλοντικών ιδιοκτητών τους. Κάθε αυτοκίνητο ήταν μοναδικό και προϊόν στενής συνεργασίας με τον πελάτη. «Το επίπεδο εξατομίκευσης ενείχε υψηλές προκλήσεις σε επίπεδο επιμελητείας (logistics) και διαδικασιών παραγωγής», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Hans-Peter Kemser. «Αλλά το εργοστάσιο παραγωγής μοντέλων BMW i απέδειξε για μία φορά ακόμα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Η κατασκευή μιας BMW i8 από μόνη της είναι ένας άθλος στην παραγωγή των σύγχρονων αυτοκινήτων, λόγω της εν γένει φιλοσοφίας της, της τεχνολογίας κίνησης και του μοναδικού συνδυασμού πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP) και αλουμινίου. Αλλά τα τελευταία 18 ειδικά μοντέλα επεφύλασσαν στην ομάδα παραγωγής της i8 ιδιαίτερες προκλήσεις: το φινίρισμα αμαξώματος κάθε αυτοκινήτου ήταν κάτι που δεν είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως στο εξωτερικό μιας BMW i8. Η βαφή ενός τόσο μεγάλου αριθμού εξωτερικών εξαρτημάτων στη συγκεκριμένη απόχρωση κατέστησαν τις διαδικασίες παραγωγής και logistics πολύ πιο περίπλοκες.

Καθώς τα εξαρτήματα κατασκευάζονταν και βάφονταν κυριολεκτικά με το χέρι από διάφορους προμηθευτές και στο εργοστάσιο του BMW Group στο Landshut, η πρόκληση ήταν να μπορέσουν να φτάσουν στη γραμμή παραγωγής με αψεγάδιαστη πολυτελή ποιότητα. Και καθώς κάθε εξάρτημα ήταν το μοναδικό που υπήρχε σε αυτή την απόχρωση και εξαιρετικά περίπλοκο να αναπαραχθεί, το όλο εγχείρημα απαιτούσε μέγιστη προσοχή και ακρίβεια τόσο σε επίπεδο logistics όσο και σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.

«Για μία ακόμα φορά έχουμε αποδείξει την ικανότητά μας να ικανοποιούμε τα απαιτητικά πρότυπα και τις εξατομικευμένες προδιαγραφές των πελατών μας με μοναδικές λύσεις και απαράμιλλη επιδεξιότητα», δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου Hans-Peter Kemser. «Η ολοκλήρωση της παραγωγής της BMW i8 με ένα τέτοιο φινάλε είναι κάτι για το οποίο είμαστε όλοι πολύ περήφανοι». Τα τελευταία οχήματα διαθέτουν επίσης εξατομικευμένα εξαρτήματα στο εξωτερικό τους, όπως επένδυση Alcantara στα καθίσματα και το τιμόνι, και ειδικές διακοσμητικές λωρίδες και ένθετα διακοσμητικά.

Οι πελάτες στο εργοστάσιο της Λειψίας – μερικοί από τους οποίους είναι μέλη του BMW i8 Club International – βρέθηκαν εκεί για να δουν τα οχήματά τους να περνούν τις πύλες του εργοστασίου και να μεταφέρονται στο κέντρο logistics. Ο Claus-Dieter Bachmann, Πρόεδρος του BMW i8 Club, περιέγραψε τη μέρα στο εργοστάσιο ως μία «εμβληματική στιγμή για τα μέλη της ομάδας μας». Τα μοναδικά οχήματα είναι τα  “dream cars” των μελλοντικών ιδιοκτητών τους και πρόσθεσε: «Το BMW Group και το εργοστάσιο της Λειψίας υλοποίησαν κάτι πραγματικά ξεχωριστό».  

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.