Στη διάθεση του ΕΚΑΒ

By  |  0 Comments

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο Van, της εταιρίας MAXUS, που αντιπροσωπεύει η ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ είναι στην διάθεση του ΕΚΑΒ .

Την  παραχώρηση συντόνισε  η TryEV, καινοτόμος εταιρεία προώθησης της ηλεκτροκίνησης, στα πλαίσια του κοινού αγώνα κατά του κορωνοϊού, για την ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας  για τη μεταφορά φαρμάκων και υλικών , με στόχο την δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες ενός ηλεκτροκίνητου φορτηγού.

Αρωγοί στην προσπάθειά  αυτή ο εισαγωγέας της ΜΑXUS ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ  που διέθεσε το αμιγώς ηλεκτρικό Van MAXUS EV 80 3.5 τόνων, και οι ENGIE και Blink για τη διάθεση και εγκατάσταση των αναγκαίων σταθμών φόρτισης, ενώ αξιομνημόνευτη είναι και η στήριξη της Deloitte και της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΥΠΕΝ.

Πρόκειται για μια μικρή πράξη αλληλεγγύης όλων μας στον μεγάλο αγώνα που δίνει συνολικά η ελληνική κοινωνία μας για τον περιορισμό της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την ιδέα της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Οι πρώτες εντυπώσεις από την χρήση του ηλεκτροκίνητου VAN MAXUS EV80, με εμβέλεια δράσης τα 200 χλμ ,είναι θετικές, με τους οδηγούς να σχολιάζουν θετικά την άμεση επιτάχυνση και την αθόρυβη λειτουργία του οχήματος, και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου να τονίζει την ανάγκη ύπαρξης κι άλλων παρόμοιων δράσεων, που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του ΕΚΑΒ, και δοκιμάζουν νέες φιλικότερες  προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.