Του πάει το μπλε

By  |  0 Comments
  • Με ένα μπλε φως να σηματοδοτεί την αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση
  • Το μπλε είναι όμορφο: Φωτισμός καμπίνας σε οχήματα παραγωγής και πρωτότυπα
  • Προσοχή: Μεγαλύτερη ασφάλεια με μπλε φως και σύγχρονα εμπρός φλας LED

Ξεχωρίζει από μακριά! Όταν ένα Opel Grandland X plug-in hybrid χρησιμοποιεί το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την αθόρυβη λειτουργία, κάνει με το δικό του τρόπο αισθητή την παρουσία του στο δρόμο, για οδηγούς και πεζούς: με ένα ιδιαίτερα κομψό μπλε φως στο παρμπρίζ, ακριβώς κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη. Όταν είναι αναμμένο, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης διακόπτει τη λειτουργία του και το Grandland X βασίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια. Για το σκοπό αυτό, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη ρύθμιση “electric” από τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης, και το υβριδικό μοντέλο αλλάζει αυτόματα σε ηλεκτρική λειτουργία. Το μπλε φως διευκολύνει επίσης τον έλεγχο από την τροχαία, όταν για παράδειγμα, το Grandland X κινείται σε περιοχές όπου επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ηλεκτρικά οχήματα. Σε αυτή την περίπτωση, μία ματιά είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι ένα Opel κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

Προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μπλε φωτισμό στην πόλη, το Grandland X plug-in hybrid διαθέτει μία λειτουργία “e-Save”. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία υψηλής τάσης για μετέπειτα χρήση, όπως για οδήγηση σε περιοχές όπου επιτρέπεται η πρόσβαση μόνον ηλεκτρικών οχημάτων. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί αυτή τη λειτουργία μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής του συστήματος infotainment, διατηρώντας επομένως μέρος ή το σύνολο της διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργεια μέχρις ότου κριθεί απαραίτητη στη διαδρομή.

Bestseller: Η Opel προσφέρει επίσης το Grandland X σε δύο εκδόσεις plugin hybrid:

  • Το Opel Grandland X διατίθεται ως hybrid με εμπρόσθια κίνηση (FWD) και ισχύ έως 165 kW/224 hp (κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο WLTP 1,5-1,4 l/100 km, εκπομπές CO2 34-31 g/km, NEDC : 1,7-1,5 l/100 km, 37-35 g/km CO2, σταθμισμένες τιμές στο μικτό κύκλο).
  • Το Opel Grandland X Hybrid4, προσφέρει ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης και ισχύ έως 221 kW/300 hp (κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο WLTP 1,4-1,3 l/100 km, εκπομπές CO32-29 g/km, NEDC: 1,6-1,5 l/100 km, 36-34 g/km CO2, σταθμισμένες τιμές στο μικτό κύκλο).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.