Στη νέα γέφυρα San Giorgio

By  |  0 Comments
  • Το Νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, Fiat 500 εγκαινίασε την κυκλοφορία στη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα.
  • Αποτελώντας ένα παγκόσμιο πρεσβευτή του “Made in Italy”, το νέο ηλεκτρικό 500 γίνεται σήμερα ένα σύμβολο θετικής ενέργειας και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστό αυτοκίνητο από το νέο ηλεκτρικό 500, για να εγκαινιάσει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία, τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano. Το νέο έργο αντικατέστησε τη γέφυρα Ponte Morandi μετά την τραγική κατάρρευση της τον Αύγουστο του 2018.

Το νέο 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, διέσχισε την μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα, πριν αυτή δοθεί στην κυκλοφορία. Η εικόνα του Fiat 500 “la Prima” cabrio να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας περνώντας πάνω από τη γέφυρα αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

Όπως στο παρελθόν, όπου τα πρώτα Fiat 500 ταξίδευαν στο νέο αυτοκινητόδρομο Α1 Autostrada del Sole (“O Αυτοκινητόδρομος του Ήλιου) που ενώνει την απόσταση των 760χλμ. μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Ιταλίας, σήμερα το ηλεκτρικό μοντέλο συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα πρωτοπορίας και ανανέωσης. Γιατί, το Fiat 500 είναι ένα αυτοκίνητο ικανό να οδηγεί τις εξελίξεις με μια θετική αύρα και ένα τυπικά Ιταλικό χαρακτήρα αισθητικής και κομψότητας που όμως ξεπερνά τα στενά όρια της χώρας.

Όπως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης, έτσι και η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera –η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ- αντιπροσωπεύει μια κορυφαία έκφραση της αρχιτεκτονικής, η οποία δημιούργησε ένα νέα σύμβολο για τη Γένοβα. Για την κατασκευή της San Giorgio απαιτήθηκαν μόλις 596 ημέρες, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετώδης σε 24ωρες βάρδιες για να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο.  

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.