Power Stage «Γιάννης Ψηφίδης»

By  |  0 Comments

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης τιμώντας τη μνήμη του πρώην προέδρου και επί σειρά ετών αθλητή του Ομίλου Γιάννη Ψηφίδη δίνει στην power stage του 53ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. το όνομα του.

Ο Γιάννης Ψηφίδης συμμετείχε σε αγώνες σχεδόν 30 χρόνια, πάντα με το αυτοκόλλητο του Α.Ο.Θ. κολλημένο στα αγωνιστικά του και αγάπησε τον Όμιλο όσο λίγοι, βοηθώντας τον να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες του παρουσιαζόταν, ενώ ανέλαβε την προεδρία του σε μια κρίσιμη για τη βιωσιμότητα του περίοδο.

Το κέντρο του 53ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα βρίσκεται στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι δραστηριότητες του αγώνα. Το Γυμνάσιο της Δημοτικής Ενότητας Ανθεμούντα θα φιλοξενήσει το service park, ενώ στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου, η εκκίνηση του αγώνα το πρωί της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου και ο τερματισμός του το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η power stage «Γιάννης Ψηφίδης» που ξεκινάει από τη Γαλάτιστα και τερματίζει στο Λιβάδι αποτελεί την τελευταία ειδική διαδρομή του 53ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. και επιβραβεύεται με επιπλέον βαθμούς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτινων Ράλλυ.

Η θέσπιση της power stage στους αγώνες ράλλυ στην Ελλάδα και παγκοσμίως έχει ως σκοπό τη διατήρηση του ενδιαφέροντος για το αποτέλεσμα του αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή και την επιθετική οδήγηση μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Πιστός στη φιλοσοφία αυτή υπήρξε ο Γιάννης Ψηφίδης ως οδηγός αγώνων. Ποτέ δεν οδήγησε συντηρητικά για κύπελλα και βαθμούς, αλλά πάντα προσπαθούσε να εξαντλεί τα όρια του και του αυτοκινήτου του, κάτι που όπως και ο ίδιος χαριτολογώντας έλεγε του στερούσε πολλές φορές τον τερματισμό.

Το 53ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. θα διεξαχθεί με κέντρο τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής τηρώντας με ευλάβεια το Ειδικό Πρωτόκολλο Υγιεινής και Ασφάλειας Αγώνων Ράλλυ που ισχύει σήμερα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 και απαγορεύει την ύπαρξη θεατών.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά για την στήριξη:

• Τους Δήμους Πολυγύρου, Λαγκαδά, Θέρμης, Αριστοτέλη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την παραχώρηση των τμημάτων του οδικού δικτύου των ειδικών διαδρομών.

• Τη Δ.Ε.Θ. Helexpo Α.Ε. για την έμπρακτη και διαχρονική της στήριξη όλων των αγώνων και των λοιπών δραστηριοτήτων του ομίλου.

• Τους χορηγούς επικοινωνίας που βοηθούν την προβολή και κάλυψη του αγώνα.

• Τις κατά τόπους διευθύνσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής που διασφαλίζουν την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

• Τους χορηγούς του αγώνα χωρίς τους οποίους η τέλεση του αγώνα δε θα ήταν δυνατή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.