Ατέρμονη κυκλική οικονομία

By  |  0 Comments

Κατόπιν της απόσυρσης, το αυτοκίνητο ως βαρύ ρυπογόνο απόβλητο πρέπει να αντιμετωπίζεται στην ανακύκλωσή του με την απαραίτητη σύγχρονη μέθοδο που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανακύκλωση αυτοκινήτου δημιουργεί στην κυριολεξία το επόμενο βήμα μίας εκ νέου εκμετάλλευσης-παραγωγής του κάθε μεταλλικού, γυάλινου, υγρού, πλαστικού, ελαστικού στοιχείου ή μπαταρίας που είχε κατασκευαστεί.

Με πρωταρχικό γνώμονα το περιβάλλον και την προστασία του, η ανακύκλωση και η ανάλογη επεξεργασία των υλικών αποφέρουν σε επαγγελματικές ειδικότητες ένα σημαντικό κύκλο εργασιών και δημιουργούν νέα προϊόντα. Αυτός είναι άλλωστε και ο απόλυτος στόχος της ανακύκλωσης: Περιβάλλον, εκμετάλλευση αποβλήτων, εκ νέου παραγωγή, θέσεις εργασίας συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη. Ουσιαστικά το απόβλητο αυτοκίνητο αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα μιας ατέρμονης στην πράξη, κυκλικής οικονομίας.

H Alykon Ανακύκλωση, είναι εταιρεία ανακύκλωσης αυτοκινήτων
πιστοποιημένη από τον κρατικό φορέα Ε.Δ.Ο.Ε. (Εταιρεία Διαχείρισης
Ελληνικών Οχημάτων) και αναπτύσσει την δραστηριότητά της στις 22.000
τετραγωνικών μέτρων εγκαταστάσεις της στην Παιανία της Αττικής. Τα
στελέχη της έχουν μακρά εμπειρία στον χώρο της ανακύκλωσης και μαζί με
το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό έχουν συνεχή επιμόρφωση και παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα δραστηριότητας της Alykon.

O Γιάννης Σμυρλής (φωτογραφία), γενικός διευθυντής της Alykon Ανακύκλωση, είναι σαφής για την φιλοσοφία που διέπει την εταιρεία ως προς την ανακύκλωση: “Η Ε.Ε επιβάλλει την κυκλική οικονομία. Εμείς εδώ στην Alykon Ανακύκλωση, όχι απλά εφαρμόζουμε τους κανόνες αυτής της κατεύθυνσης αλλά αποτελούμε πρότυπο παράδειγμα. Προτιμάται περισσότερο κάτι να επαναχρησιμοποιηθεί, παρά να ανακυκλωθεί. Δηλαδή να μεγαλώσει ο χρόνος ζωής του όποιου αντικειμένου. Φροντίζουμε για τα υλικά, προνοητικά και αποτελεσματικά.
Ενημερωνόμαστε συνεχώς και προηγούμαστε των εξελίξεων, των προδιαγραφών και των κανόνων”.

Η Alykon Ανακύκλωση διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο, σεβόμενη σε
πρώτο χρόνο το περιβάλλον, το μερίδιο που της αναλογεί από τα 45.000
αυτοκίνητα που αποσύρονται σήμερα το χρόνο στην Ελλάδα και στόχος της
είναι, να αποτελεί πάντα παράδειγμα των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών στις
εταιρείες ανακύκλωσης αυτοκινήτων!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.