Abarth Racing 2021

By  |  1 Comment
  • Η Abarth συνεχίζει την εστίαση της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της για το 2021 σε 20 αγωνιστικές εκδηλώσεις.
  • Για 8η συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί στο Ιταλικό F4 Championship Powered by Abarth και για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Γερμανικό ADAC F4 Championship Powered by Abarth.
  • Παράλληλα το 124 rally θα συμμετέχει τόσο στο  FIA R-GT Cup, όσο και στο 3ο Abarth Rally Cup.
  • Η φετινή σαιζόν της Abarth στους αγώνες  θα έχει και Ελληνικό χρώμα, με τη συμμετοχή του 16χρονου Τζώρτζη Μαρκογιάννη στο Ιταλικό πρωτάθλημα της F4, όπου τα μονοθέσια εφοδιάζονται με τον κινητήρα της Abarth.  

Με τους αγώνες να βρίσκονται χαραγμένοι στο DNA της, η Abarth ετοιμάζεται για τη φετινή αγωνιστική σαιζόν, έχοντας ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της, τόσο σε αγώνες πίστας με τα μονοθέσια της F4, όσο και στους αγώνες ράλι με τα 124 rally.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, τα μονοθέσια του Ιταλικού θεσμού F4 Championship Powered by Abarth θα κινηθούν με το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο της μάρκας, ενώ για 7η συνεχόμενη χρονιά το ίδιο θα συμβεί και στο Γερμανικό ADAC F4 Championship Powered by Abarth. Ειδικότερα στην Ιταλία, ο ιδιαίτερα ανταγωνιστικός θεσμός, θα έχει και Ελληνικό χρώμα με τον ταλαντούχο 16χρονο Τζώρτζη Μαρκογιάννη, να συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του θεσμού με την ομάδα CRAM Motorsport. Τα πρωταθλήματα της F4 αποτελούν φυτώρια νέων οδηγών που έχουν σαν τελικό στόχο το μαγικό κόσμο της Formula 1, με γνωστά ονόματα, όπως οι Mick Schumacher και Lance Stroll να έχουν αποφοιτήσει από αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό «σχολείο» του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο δυναμικός κινητήρας, 1.4 Τ-Jet της Abarth, ο οποίος εφοδιάζει και εκδόσεις παραγωγής των μοντέλων της μάρκας, θα κινήσει και μονοθέσια της F4 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου εκτός των άλλων θα συμμετέχει σε αγώνες και ο Enzo Trulli, γιος του πρώην οδηγού της F1, Jarno Trulli.  

Παράλληλα με τις πίστες, ο «Σκορπίος» θα επιβεβαιώσει το αγωνιστικό του πνεύμα και στα ράλι, με την τρίτη χρονιά του Abarth Rally Cup, του θεσμού που ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι. Για ακόμα μια χρονιά τα βραβεία θα είναι σημαντικά, με τον νικητή σε κάθε αγώνα να κερδίζει 10.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη και τρίτη θέση θα επιβραβεύονται με 8.000 και 6.000 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα το FIA R-GT Cup, το οποίο κατάκτησε το 2020 ο Andrea Mabellini με το 124 Abarth 124 rally, θα αποτελέσει ακόμα ένα «πεδίο μάχης» για τη μάρκα. Τέλος το 124 rally αναμένεται να κάνει την παρουσία του και σε αγώνες του WRC, όπου στο παρελθόν έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα του, φέρνοντας ορισμένες φορές με την απόδοση του σε δύσκολη θέση ακόμα και αγωνιστικά με κίνηση σε όλους τους τροχούς.   

Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Abarth για το 2021 είναι:

ItalianFChampionshipPoweredbyAbarthPaul Ricard – Le Castellet (14-16 Μαΐου); Misano Adriatico (4-6 Ιουνίου); Vallelunga (18-20 Ιουνίου); Imola (23-25 Ιουλίου); Red Bull Ring (10-12 Σεπτεμβρίου); Mugello (8-10 Οκτωβρίου); Monza (29-31 Οκτωβρίου).

ADACFChampionshipPoweredbyAbarth: Oschersleben (14-16 Μαΐου); Red Bull Ring (11-13 Ιουνίου); Zandvoort (9-11 Ιουλίου); Nürburgring (6-8 Αυγούστου); Lausitzring (10-12 Σεπτεμβρίου); Sachsenring (1-3 Οκτωβρίου); Hockenheimring (22-24 Οκτωβρίου).

Abarth Rally Cup* – FIA European Rally Championship: Rally Islas Canarias (Ισπανία – άσφαλτός), 6-8 Μαΐου; Rally Poland (Πολωνία – χώμα), 18-20 Ιουνίου; Rally Liepāja (Λετονία – χώμα), 1-3 Ιουλίου; Rally di Roma Capitale (Ιταλία – άσφαλτος), 23-25 Ιουλίου; Rally Barum Zlín (Δημοκρατία της Τσεχίας – άσφαλτος), 27-29 Αυγούστου; Rally Hungary (Ουγγαρίας – άσφαλτος), 22-24 Οκτωβρίου. 

*Πρόγραμμα υπό διαδικασία έγκρισης από την FIA WMSC

1 Comment

  1. Pingback: Abarth Racing 2021 – autoliveris – Way – Κύπρος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.