Η SKODA συνέχισε την ανοδική της πορεία

By  |  0 Comments
  • Το 2020 ήταν μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για τη SKODA, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Λανσάρισμα ή παρουσίαση νέων εντυπωσιακών μοντέλων και σημαντικές επιδόσεις σε επίπεδο πωλήσεων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, παρά τις δυσλειτουργίες στην παραγωγή, λόγω της πανδημίας
  • Συνολικά 3.221 αυτοκίνητα SKODA ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα το 2020, με το μερίδιο αγοράς της μάρκας να διαμορφώνεται στο 4%, το μεγαλύτερο που έχει σημειώσει η SKODA την τελευταία πενταετία
  • Στη λιανική αγορά οι 1.883 ταξινομήσεις χάρισαν στη SKODA επίσης μερίδιο 4%, αύξηση 22,3% σε σχέση με το 2019
  • Best-seller για τη μάρκα στην Ελλάδα το KAMIQ, με 1.064 μονάδες
  • Η SKODA βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στα οχήματα που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως κύριο καύσιμο, με ένα στα τρία μοντέλα που πωλήθηκαν το 2020 στην Ελλάδα, να είναι μοντέλο της SKODA (μερίδιο 33,6%)
  • Σε διεθνές επίπεδο, για έβδομο συνεχόμενο χρόνο η SKODA ξεπερνά το ορόσημο διάθεσης ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων, παρότι η παραγωγή είχε παγώσει για 39 ημέρες

Η SKODA βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, κάτι που επιβεβαιώθηκε και το 2020! Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και απρόβλεπτη χρονιά λόγω της πανδημίας, η SKODA στην Ελλάδα ταξινόμησε 3.221 αυτοκίνητα τη χρονιά που πέρασε, αυξάνοντας το μερίδιό της στην αγορά αυτοκινήτου στο 4%, το μεγαλύτερο που έχει σημειώσει την τελευταία πενταετία, αφότου η Kosmocar ανέλαβε την αντιπροσώπευση της μάρκας στην Ελλάδα. Αλλά και σε διεθνές επίπεδο, για έβδομο συνεχές έτος η SKODA ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων, παρότι η παραγωγή είχε παγώσει για περίοδο 39 ημερών, λόγω της πανδημίας.

Αν η αύξηση κατά 14% του μεριδίου της SKODA στην Ελλάδα το 2020 φαντάζει και είναι σημαντική, ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η επίδοση της μάρκας στη λιανική. Στη συγκεκριμένη αγορά, που σημείωσε πτώση 16% το 2020, η SKODA ταξινόμησε 1.883 αυτοκίνητα, ανεβάζοντας το μερίδιό της στο 4%, σημειώνοντας αύξηση 22,3% και παράλληλα, ρεκόρ πενταετίας.

Όσον αφορά στα μοντέλα, το KAMIQ, στον πρώτο πλήρη χρόνο εμπορικής παρουσίας του στην Ελλάδα, κατέγραψε 1.064 πωλήσεις, με τα KAROQ και SCALA να ακολουθούν με 635 και 554 αντίστοιχα. Οι πωλήσεις της SKODA OCTAVIA επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι η έναρξη της εμπορικής καριέρας του νέου, 4ης γενιάς μοντέλου, συνέπεσε με την πρόσκαιρη παύση της παραγωγής του. Παρόλα αυτά, οι συνολικές πωλήσεις της OCTAVIA στην Ελλάδα ήταν 373 μονάδες (συμπεριλαμβάνονται και πωλήσεις της απερχόμενης έκδοσης), επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του συγκεκριμένου μοντέλου στην ελληνική αγορά.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις της SKODA και στο τομέα των μοντέλων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (ως κύριο καύσιμο) για τη λειτουργία τους. Σε 1.341 ταξινομημένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν CNG, τα 444 ήταν μοντέλα της SKODA, περισσότερα από ένα στα τρία! Σημειώνεται ότι εκδόσεις φυσικού αερίου (G-TEC), η SKODA προσφέρει στα SCALA, KAMIQ και OCTAVIA.

Σε διεθνές επίπεδο, η SKODA AUTO κατέγραψε πωλήσεις 1.004.800 οχημάτων. Με καλά σχεδιασμένη στρατηγική, η μάρκα ανέκαμψε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν πλέον είχε ομαλοποιηθεί η παραγωγή, πάντα με παράλληλη τήρηση των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης. Το διάστημα αυτό η SKODA παρέδωσε σε πελάτες 578.100 οχήματα (το αντίστοιχο για το πρώτο εξάμηνο νούμερο ήταν 426.700). Επιπλέον, η SKODA αύξησε το μερίδιο που κατέχει στην ευρωπαϊκή αγορά σε 5,4%. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην εγχώρια αγορά της, η SKODA παρουσίασε άνοδο 3,34 ποσοστιαίων μονάδων, με το μερίδιό της στην αγορά της Τσεχίας να διαμορφώνεται για το 2020, στο άκρως εντυπωσιακό 41%!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.