Tο νέο Citroen C4 C-Cross (video)

By  |  0 Comments

 Το 2021, η Citroën «φέρνει την ηλεκτροκίνηση για όλους» με την κυκλοφορία έξι νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Με το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το νέο C4 C-Cross, η Μάρκα συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της και γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, στην κατηγορία των Crossovers.
 Ορίζοντας ξανά τους κανόνες για τα crossovers, η Citroën θέλει να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, αφήνοντας ταυτόχρονα και το στίγμα της:
o Το δυνατό concept: το νέο μοντέλο αποτελεί ένα πολύ δυνατό βήμα, σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της Citroën. Διαθέτει υψηλή απόσταση από το έδαφος και χρησιμοποιεί τροχούς μεγάλης διαμέτρου, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα επιβλητική και αεροδυναμική σιλουέτα, που ενσωματώνει χαρακτηριστικά από SUV, σε έναν δυναμικό coupe σχεδιασμό που προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης για να διαμορφώσει ο καθένας το αυτοκίνητο βάσει του προσωπικού του στυλ και αισθητικής.
o Επιλογή κινητήρα: Νέο Ë-C4 C-Cross – Το 100% Electric είναι το 5ο μοντέλο στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της Citroën, μετά τα C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid, Ami, ë-Jumpy και ë-SpaceTourer. Το Νέο C4 C-Cross διατίθεται επίσης με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.
o Προηγμένη άνεση: όλα τα οφέλη του προγράμματος Citroën Advanced Comfort® για κορυφαία επίπεδα άνεσης για όλους, χάρη στην ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions®, τα καθίσματα Advanced Comfort ή τα Citroën Smart Pad Support ™ που τα βλέπουμε σε παγκόσμια πρεμιέρα. Μια εμπειρία άνεσης που ενισχύεται από τις 20 τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, ένα ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης επιπέδου 2 και 6 τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Αυτές οι ιδιότητες ενισχύονται ακόμη περισσότερο στο νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric που προσφέρει την εμπειρία ë-Comfort.
 Το νέο Ë-C4 C-Cross-100% Electric και το Νέο C4 C-Cross είναι η 10η γενιά των αυτοκινήτων κατηγορίας C της Citroën που έχουν αφήσει το στίγμα τους σε κάθε εποχή, με την άνεση και τον χαρακτήρα τους. Αυτή η νέα γενιά, θα αρχίσει να γράφει τη δική της ιστορία από τον Ιανουάριο του 2021, με τιμή εκκίνησης τα 17.950€!

Μετά την επέκταση στην κατηγορία των SUV που χαρακτηρίστηκε από τα επιτυχημένα λανσαρίσματα των C3 Aircross SUV και C5 Aircross SUV, η Citroën κάνει μια ισχυρή επιστροφή στην αγορά των Crossovers. Με περισσότερες από 1.700.000 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2019, η κατηγορία C (hatch & Crossovers) αποτελεί σχεδόν το 11% των συνολικών πωλήσεων και κατά συνέπεια, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την ευρωπαϊκή αγορά. To Νέο Νέο C4 C-Cross είναι το μοντέλο της νέας γενιάς από τη Citroën, εμπνευσμένο από τις ανάγκες των ίδιων των πελατών και τον τρόπο οδήγησής τους. Προσφέρεται ως 100% ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο και με κινητήρα πετρελαίου, για να καλύψει κάθε ανάγκη και να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία, προσφέροντας μια μοντέρνα ιδέα γεμάτη χαρακτήρα. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να βρει κανείς στο επόμενό του αυτοκίνητο, για να πει πως, έτσι ορίζονται ξανά οι κανόνες της κατηγορίας.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

 Η 10η γενιά του μοντέλου της Citroën για την κατηγορία C
Τα αυτοκίνητα της Citroën στη συγκεκριμένη κατηγορία, έχουν μια ιστορία επιτυχίας 92 ολόκληρων ετών, από το πρώτο C4 του 1928.

 Καινοτομία στην κατηγορία με δυναμικό στυλ
Με μια μοναδική και τολμηρή ταυτότητα, το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross αποτελούν μια καινοτόμα ιδέα που τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας C. Συνδυάζει μοναδικά τα ισχυρά χαρακτηριστικά 3 διαφορετικών κόσμων. Με την υπερυψωμένη και δυναμική στάση του, υιοθετεί διακριτικά στοιχεία από SUV για επιπλέον δυναμισμό και χαρακτήρα. Η Coupe αεροδυναμική και η ρευστή σιλουέτα του νέου μοντέλου, αντανακλά την εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën, ιδίως με τη νέα υπογραφή από το φωτισμό LED εμπρός και πίσω, με μια νέα έκφραση στυλ που είναι πιο μυώδης και δυναμική. Το ζεστό και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του εκφράζει άμεσα την ευεξία, τον εκσυγχρονισμό, ενώ η άνεση και η κορυφαία ευρυχωρία των πίσω επιβατών είναι επιπέδου Sedan. Κάθε πελάτης θα μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του, ώστε να ταιριάζει στη δική του εικόνα με 31 συνδυασμούς εξωτερικής διαμόρφωσης και 6 συνδυασμούς στην καμπίνα των επιβατών.

 Επιλογές κινητήρα: 100% ηλεκτρικό, βενζίνη και πετρέλαιο
Νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric, το 5o από τα μοντέλα που θα ωθήσουν στον εξηλεκτρισμό τη γκάμα της Μάρκας και το Νέο C4 C-Cross προσφέρουν στους πελάτες την άνεση να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 τύπους κινητήρων υψηλής απόδοσης και αποδοτικότητας: 100% Electric 100 kW (136 hp) με αυτονομία 350 km που επιτρέπει μεγάλη ελευθερία κινήσεων, βενζινοκινητήρα προδιαγραφών Euro 6d νέας γενιάς με απόδοση από 100 hp έως 155 hp ή diesel μηχανικό σύνολο με απόδοση από 110 hp έως 130 hp.

 Μια νέα έκφραση του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®
Το νέο Ë-C4 C-Cross -100% Electric και το Νέο C4 C-Cross αποτελούν ένα νέο βήμα για το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, προσφέροντας σύγχρονη πολύπλευρη άνεση για όλους. Η ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions® και τα Advanced Comfort καθίσματα προσφέρουν απόλυτη άνεση στην οδήγηση. Η άνεση των επιβατών ενισχύεται από τον υπέροχο εσωτερικό χώρο, με κύρια χαρακτηριστικά του την ευρυχωρία, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, των έξυπνων αποθηκευτικών χώρων και το Smart Pad Support Citroën™. Η ξεκούραστη οδήγηση και η παραμονή των επιβατών στην καμπίνα, προκύπτει μέσα από μια χαλαρωτική και φωτεινή ατμόσφαιρα με ζεστά υλικά και την ηλεκτρική γυάλινη ηλιοροφή. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 20 τεχνολογίες που διευκολύνουν το έργο του, συμπεριλαμβανομένης του Highway Driver Assist, ενός ημι-αυτόνομου συστήματος οδήγησης επιπέδου 2 και των 6 τεχνολογιών σύνδεσης. Αυτές οι ιδιότητες ενισχύονται ακόμη περισσότερο στο Nέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric με τα πλεονεκτήματα του ë-Comfort: αθόρυβη λειτουργία, απουσία κραδασμών, ευκολία και ευχαρίστηση στη χρήση.

  1. ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
     ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
    Το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross είναι η φυσική εξέλιξη με βάση τη μακρά και την πλούσια εμπειρία της Citroën στην κατηγορία C, με σχεδόν 12.500.000 πωλήσεις μέσα σε 92 χρόνια: πρώτη γενιά C4 (1928), Ami 6 και Ami 8, GS και GSA, ZX, Xsara, C4 (2004 και 2010 γενιές) και C4 Cactus. Μια σειρά από hatchbacks και Crossovers που έχουν μείνει στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας ανταποκρινόμενες στις ανάγκες των πελατών που αναζητούν μεγάλη άνεση και εξαιρετική οδική συμπεριφορά, συμπαγείς διαστάσεις εξωτερικά και ευρυχωρία στην καμπίνα, ενώ θέλουν σχεδιαστική κομψότητα και κατασκευαστική στιβαρότητα. Με το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross ξαναζωντανεύουν τα στοιχεία που συνθέτουν την ξεχωριστή «γεύση» ενός Citroën: όλο το πνεύμα του André Citroën μέσα στο C4 του 1928, το τολμηρό σχέδιο των Ami 6 και Ami 8, η θρυλική άνεση των GS και GSA, η υποδειγματική οδική συμπεριφορά του ZX, η γενναιόδωρη ευρυχωρία του Xsara, η τεχνολογία και η ευελιξία του C4 (γενιές 2004 και 2010) και ο δυναμικός, μοναδικός και καινοτόμος χαρακτήρας του C4 Cactus.
  2. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟ ΣΤΥΛ
    o ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Η Citroën, όπως συνηθίζει, με το σχεδιασμό του Νέου Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και του Νέου C4 C-Cross συνδυάζει:
     Την κομψότητα και τον δυναμισμό ενός συμπαγούς Coupe μέσω του ρευστού σχεδιασμού, των εκλεπτυσμένων γραμμών και των δυνατών λεπτομερειών,
     Τη δύναμη, τον χαρακτήρα και την στιβαρότητα ενός SUV χάρη στο αυξημένο ύψος, στους μεγάλους τροχούς, τα γενναιόδωρα και μυώδη χαρακτηριστικά και την περιμετρική προστασία στο αμάξωμα.
     Την άνεση και την ευρυχωρία ενός Sedan με τους γενναιόδωρους χώρους για τα γόνατα των πίσω επιβατών (198mm)

Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω, σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου και την απόσταση από το έδαφος των 156 mm, δίνουν στο αυτοκίνητο μια μοναδική, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση στάση. Μια στάση που το κάνει να δείχνει «έτοιμο για όλα»: Το Νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross, απαλλαγμένα από τα στερεότυπα της κατηγορίας, επαναφέρουν τα συμπαγή Crossovers στο προσκήνιο. Με μεγάλο μεταξόνιο (2.670 mm) το αυτοκίνητο βρίσκεται στην καρδιά της κατηγορίας C, βάσει των διαστάσεών του: μήκος 4.360 mm, πλάτος 1.800 mm, ύψος 1.525 mm. Με το διαθέσιμο ύψος στο επίπεδο των ματιών του οδηγού (1,22μ), το νέο μοντέλο προσφέρει υψηλότερη θέση οδήγησης, και συνεπώς αυξημένη ορατότητα και ασφάλεια κατά την οδήγηση.

o Σύγχρονη, υψηλής τεχνολογίας φωτεινή υπογραφή
Μπροστά, με τα φώτα ημέρας σε σχήμα «V», ενσωματώνει τα νέα αισθητικά πρότυπα της Citroën, που προβάλλονται στο CXPerience Concept, το Ami One Concept και το 19_19 Concept και από το φθινόπωρο του 2020 εμφανίζονται και στο νέο C3, μια φυσική εξέλιξη του φωτιστικού αποτυπώματος της Citroën με διπλά φωτιστικά σώματα και χρωμιομένο σήμα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Τα φώτα ημέρας και πορείας είναι στην κορυφή και οι προβολείς στο κάτω μέρος, επισημαίνοντας την τεχνολογία φωτισμού 100% LED “Citroën LED Vision”. Από LED αποτελούνται και τα φώτα ομίχλης, τα οποία σε συνδυασμό με πολύχρωμα ένθετα με πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, ολοκληρώνουν αυτό το πρωτοποριακό και υψηλής τεχνολογίας μπροστινό μέρος.

Το οριζόντιο και ψηλά τοποθετημένο καπό, παραπέμπει στο κοίλο σχήμα του C5 Aircross SUV, προσθέτοντας δύναμη στην όψη του νέου μοντέλου, κάνοντας τα νέα Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και Νέο C4 C-Cross να φαίνονται ακόμα πιο δυναμικά ακόμα και όταν είναι σταματημένα.

o Ένα «ρευστό» και αεροδυναμικό προφίλ
Οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου (690 mm) επισημαίνονται από την ιδιαίτερη σχεδίαση των ζαντών 18″ στην «καρδιά» της γκάμας των εκδόσεων. Η τοποθέτησή τους στις 4 γωνίες του οχήματος, παρέχουν σιγουριά και ταιριάζουν ιδιαίτερα στο συνολικό σχήμα του αμαξώματος. Οι μαύρες αψίδες των τροχών, που συνδέονται με τα μαύρα τμήματα των προφυλακτήρων, χαμηλά, εμπρός και πίσω, αλλά και τα Airbumps® με χρωματιστά ένθετα, τονίζουν την αντοχή και το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του μοντέλου παρέχοντας ταυτόχρονα προστασία από μικροεπαφές. Τα χρώμια στα παράθυρα και οι νέοι καθρέπτες στις πόρτες, με το μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό τους, τονίζουν την κομψότητα, ενώ ταιριάζουν ιδανικά στην αισθητική του αυτοκινήτου. Η μοναδική γραμμή οροφής, σε συνδυασμό με το κεκλιμένο πίσω παράθυρο, εκφράζουν με σαφήνεια τη διάθεση για καλή αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η αεροτομή, ενισχύει τη sport διάθεση στην εμφάνιση του μοντέλου. Η ελαφρώς κεκλιμένη οροφή με τα 3 πλευρικά παράθυρα, αποτελούν παραπομπή στο εμβληματικό Citroën GS.

o Σύγχρονη, καλαίσθητη και φιλόξενη καμπίνα
Το εσωτερικό εμπνέει εμπιστοσύνη με την πρώτη ματιά μέσω της απτής ποιότητας και της απόλυτα σύγχρονης εικόνας του. Είναι μια διάσταση του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, με την οποία η Γαλλική εταιρεία προτείνει άνεση με το καθαρό, απλό και μοντέρνο ταμπλό, τα όμορφα σχήματα στις επενδύσεις των θυρών, τα πολλαπλά σημεία αποθήκευσης, τα μαλακά υλικά και τα καθίσματα που προσκαλούν τους επιβάτες να έρθουν και να καθίσουν για μεγάλα διαστήματα. Το ταμπλό δίνει στους επιβάτες μια αίσθηση χώρου και διαθέσιμου όγκου, ενώ προσφέρει και αυτό πολλούς αποθηκευτικούς χώρους ενσωματωμένους στο σχεδιασμό του: Το ντουλαπάκι του συνοδηγού, το Citroën Smart Pad Support ™ και τη δυνατότητα μετακίνησης της κεντρικής κονσόλας.

Οι επιβάτες βρίσκονται σε μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα: νέο, αυθεντικό μοτίβο γραφικών στο ταμπλό, νέα μοτίβα στα καθίσματα του προγράμματος Advanced Comfort, συνδυασμοί χρωμάτων που ταιριάζουν τα καθίσματα με το συνολικό διάκοσμο και τα panels των θυρών. Τα υλικά που κάνουν τη διαφορά, είναι μαλακά σε περιοχές όπου έχει μεγαλύτερη σημασία: στο επάνω μέρος του ταμπλό, στα panels των θυρών και στο υποβραχιόνιο.

Μπροστά στον οδηγό, το τιμόνι με τη μεγάλη κάθετη ακτίνα ενσωματώνει τα χειριστήρια υποβοήθησης του οδηγού στα αριστερά, καθώς και αυτά για το χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας στα δεξιά. Νέα, γυαλιστερά μαύρα paddles για τις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, είναι ενσωματωμένα σταθερά πίσω από το τιμόνι και επιτρέπουν άμεσες αλλαγές ταχυτήτων, ανεξάρτητα από τη γωνία του τιμονιού.

Το Νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross έχουν ένα νέο, κομψό και ποιοτικό μοχλό ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο. Με 3 θέσεις (R, N και D) για εύκολη επιλογή όλων των σχέσεων. Στο «M» ενεργοποιείται η χειροκίνητη λειτουργία, ενώ υπάρχει και η θέση «B» για ενεργοποίηση της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας στην ηλεκτρική έκδοση. Η κονσόλα ενσωματώνει επίσης το ηλεκτρικό χειρόφρενο και τον επιλογέα των προγραμμάτων οδήγησης, όπου οι επιλογές είναι: Eco, Normal και Sport.

o Πολλαπλές Επιλογές Εξατομίκευσης
Με 31 εξωτερικούς συνδυασμούς, μπορεί να βρει κανείς αυτό που θέλει για να ταιριάξει με την εικόνα του. Συνδυάζοντας:
 7 χρώματα αμαξώματος, από το απλούστερο και πιο φωτεινό, το διαχρονικό και αδιαμφισβήτητο Polar White, το Obsidian Black, το Cumulus Gray και Platinum Grey, στα ζωηρά και ζεστά Elixir Red και Caramel Brown, αλλά και μια κομψή και εκλεπτυσμένη πρόταση, το Iceland Blue.
 5 χρωματικά πακέτα, που περιλαμβάνουν γυαλιστερό μαύρο, το μπεζ της άμμου, γκρι σατινέ, βαθύ κόκκινο και λαμπερό μπλε, με το τελευταίο να είναι αποκλειστικό χρώμα για το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και πανομοιότυπο με αυτό που προσφέρεται στο C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid. Αυτά τα χρωματικά πακέτα, αποτελούν κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης των αυτοκινήτων της Citroën, και αφορούν τα ένθετα γύρω από τα μπροστινά φώτα ομίχλης και τα Airbump®, επιτρέποντας τη δημιουργία διακριτικών, εκλεπτυσμένων ή πιο δυναμικών οπτικών συνδυασμών.
 Μια μεγάλη συλλογή σχεδίων και διαφορετικών διαστάσεων για τις ζάντες.

  1. 100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ
     Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
    Το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric ενσωματώνει την υψηλή τεχνολογία και τη σύγχρονη ηλεκτρική, βιώσιμη κινητικότητα, ενισχύοντας την άνεση και την ευελιξία στη χρήση. Μετά το C5 Aircross SUV, Ami, ë-Jumpy και ë-SpaceTourer, το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric σας επιτρέπει να οδηγείτε σε ηλεκτρική λειτουργία καθημερινά, σε ένα σιωπηλό και πολιτισμένο εσωτερικό, που είναι άνετο και απόλυτα φιλόξενο. Με την ηλεκτρική λειτουργία, οι επιβάτες τυλίγονται σε μια αύρα ηρεμίας. Η αθόρυβη λειτουργία, η ομαλή κίνηση του οχήματος, η ευχαρίστηση της οδήγησης, η άνεση από την ανάρτηση, τα μαλακά καθίσματα Advanced Comfort, η μόνωση της καμπίνας από τους κραδασμούς, η εργονομία και η ευκολία χρήσης των διεπαφών και των ειδικών υπηρεσιών – όλα συμβάλλουν στην ενίσχυση της άνεσης για όλους τους επιβάτες.

Η οδήγηση του νέου e-C4 100% Electric, σημαίνει:
 Οι εκπομπές CO2 είναι μηδενικές για ικανοποίηση της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης των πελατών
 Μηδενικός θόρυβος κατά την οδήγηση
 Μηδενικές δονήσεις, μηδενικοί κραδασμοί, μηδενικές αλλαγές ταχυτήτων, για απόλυτα ομαλή οδήγηση
 Άμεσα διαθέσιμη ροπή για τον οδηγό που θέλει και τις επιδόσεις
 Απομακρυσμένες προγραμματιζόμενες υπηρεσίες για απόλυτη ηρεμία στις καθημερινές μετακινήσεις
 Μειωμένο κόστος χρήσης και συντήρησης

Ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι ιδιαίτερα δυνατός, με ισχύ 136 ίππων, άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm για καθαρή, γραμμική επιτάχυνση. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h γίνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα στο πρόγραμμα Sport και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. Η μπαταρία είναι 400 V Li-Ion με χωρητικότητα 50 kWh. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, η μπαταρία είναι εγγυημένη για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ για το 70% της χωρητικότητά της στη φόρτιση.

 ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤIΣΗΣ
Στo Mode 4, σε ταχυφορτιστή 100 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται με ρυθμό 10 km/min, πράγμα που σημαίνει πως σε 30 λεπτά της ώρας, έχει φορτίσει στο 80%.

Στο Mode 3, με wall box οικιακό 32 A η επαναφόρτιση της μπαταρίας επιταχύνεται και διαρκεί 7,5 ώρες σε μονοφασικό ρεύμα ή ακόμη και 5 ώρες σε τριφασικό, με τη χρήση του standard εσωτερικού φορτιστή 11 kW.

Για να κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους πελάτες και να τους επιτρέψει να απολαμβάνουν το ηλεκτρικό τους όχημα με ταχύτερους χρόνους φόρτισης σε καθημερινή βάση, η Citroën φροντίζει τα πάντα και προσφέρει μια λύση «one-stop shop» για την εγκατάσταση ενός Wall Box στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό και την παράλληλη χρήση της εφαρμογής MyCitroën οι πελάτες προγραμματίζουν τη φόρτιση του οχήματος για να ωφελούνται από τα ωράρια οικονομικού ρεύματος όπου κι αν βρίσκονται.

 ΜΙΑ ΓΚΑΜΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ
Τα νέα Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και Νέο C4 C-Cross προσφέρουν μια πλήρη γκάμα κινητήρων για κάθε επιθυμία:
 Νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric:
o Ένας 100% ηλεκτρικός κινητήρας απόδοσης 136 hp (100 kW) και μπαταρία 50 kWh.
 Νέο C4 C-Cross :
o Τέσσερις επιλογές με βενζινοκινητήρα Euro 6d:
Δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων: PureTech 100 S&S και PureTech 130 S&S,
Δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8
o Δύο επιλογές με κινητήρα diesel Euro 6d: BlueHDi 110 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

  1. ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CITROËN ADVANCED COMFORT®
     ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITROËN ADVANCED COMFORT®
    Ένα πραγματικό σήμα κατατεθέν της Citroën που υποστηρίζει το σχεδιασμό και την εξέλιξη των οχημάτων της Μάρκας, το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, είναι μια νέα πιο μοντέρνα και πιο ορθολογική προσέγγιση στην άνεση. Το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross προσφέρουν συγκεκριμένες λύσεις στους 4 πυλώνες αυτού του προγράμματος για να ανταποκριθούν στις πολλαπλές και παγκόσμιες προσδοκίες των πελατών όσον αφορά την άνεση.

 Άνεση οδήγησης: για την προστασία των επιβατών από εξωτερικές ενοχλήσεις, τόσο από την άποψη των προβλημάτων που ανακύπτουν από την ανάρτηση, όσο και από την άποψη του επιπέδου θορύβου, έτσι ώστε να είναι σαν να βρίσκεστε στο σαλόνι του σπιτιού σας.
 Άνεση διαβίωσης: να διευκολύνεται η παραμονή των επιβατών στην καμπίνα του αυτοκινήτου, χάρη στην ευρυχωρία, τα πρακτικά σημεία αποθήκευσης αντικειμένων και την έξυπνη διαρρύθμιση.
 Άνεση του μυαλού: παροχή ηρεμίας στον οδηγό μειώνοντας την πνευματική κόπωση, οργανώνοντας και δίνοντας προτεραιότητα στις πληροφορίες, ώστε να εμφανίζονται μόνο αυτές που είναι πραγματικά χρήσιμες, δημιουργώντας μια χαλαρωτική εσωτερική ατμόσφαιρα.
 Άνεση χρήσης: για βελτίωση της χρήσης του αυτοκινήτου και του εξοπλισμού του με έξυπνη τεχνολογία, χρήσιμα χαρακτηριστικά καθημερινής βοήθειας και ψηφιακή διεπαφή μεταξύ επιβατών και αυτοκινήτου.

 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ PROGRESSIVE HYDAULIC CUSHIONS® ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ
Το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross είναι εξοπλισμένα από τη βασική τους κιόλας έκδοση, με την ανάρτηση που χρησιμοποιεί τα Progressive Hydraulic Cushions®, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα C4 Cactus και C5 Aircross SUV, παρέχοντας εξαιρετική άνεση και αίσθηση οδήγησης πάνω σε «μαγικό χαλί», για ευεξία, δυναμισμό και κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά. Αυτό το αποκλειστικό στοιχείο είναι το αποκορύφωμα της τεχνογνωσίας της Citroën στον τομέα της ανάρτησης: η άνεση της ανάρτησης βρίσκεται στα γονίδια της Μάρκας για περισσότερα από 100 χρόνια και οι πελάτες έχουν πιστέψει στην άνεση της Citroën, η οποία είναι διαφορετική από οτιδήποτε άλλο στην αγορά. Για τη συγκεκριμένη τεχνολογία στην ανάρτηση του αυτοκινήτου, έχουν κατατεθεί 20 πατέντες από τη Citroën.

 ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ADVANCED COMFORT ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΕΣΗ
Τα μεγάλα και φιλόξενα καθίσματα του νέου Ë-C4 C-Cross – 100% Εlectric και του νέου C4 C-Cross προσκαλούν τους επιβάτες να κάτσουν αναπαυτικά στην καμπίνα. Παρέχουν μια ευχάριστη αίσθηση άνεσης, ευεξίας και υποστήριξης, δίνοντας στους επιβάτες την εντύπωση ότι κάθονται σε μια πολυθρόνα και είναι απομονωμένοι από το δρόμο. Καθισμένοι ψηλότερα από τον ανταγωνισμό, οι επιβάτες είναι εγγυημένο ότι θα δουν περισσότερα κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους με το νέο μοντέλο της Citroën. Για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αίσθηση της άνεσης, τα μπροστινά καθίσματα μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα μασάζ και θέρμανση.

 ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί κατά τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, στους αποθηκευτικούς χώρους για την εξυπηρέτηση όλων των επιβατών. Ο σχεδιασμός του οχήματος, βασισμένος στο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, έχει απελευθερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Υπάρχουν τουλάχιστον 16 αποθηκευτικοί χώροι με συνολικό όγκο 39 λίτρων που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη πρακτικότητα για τις καθημερινές ανάγκες, με καινοτόμο και πρακτικό εξοπλισμό που ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες όλων των επιβατών.

 ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
Ένα Crossover πρέπει να είναι ικανό για τα πάντα. Το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το Νέο C4 C-Cross, προσφέρουν συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις για να διατηρήσουν την ευελιξία που απαιτείται για καθημερινή χρήση και γενναιόδωρο εσωτερικό χώρο, χάρη σε ένα μεταξόνιο μήκους 2.670 mm, ένα από τα μακρύτερα στην κατηγορία, το οποίο προσφέρει εξαιρετικό χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Το εξωτερικό πλάτος των 1.800 mm, σημαίνει πως το νέο μοντέλο της Citroën φιλοξενεί με άνεση τρία άτομα στο πίσω κάθισμα, όπου το εσωτερικό πλάτος είναι 1.380 mm στους ώμους και 1.440 mm στους αγκώνες.

Ανάλογα γενναιόδωρος είναι και ο χώρος για τις αποσκευές, με χωρητικότητα 380 λίτρων και εύκολη πρόσβαση χάρη στο χαμηλό, επίπεδο κατώφλι (στα 715 mm), το ευρύ άνοιγμα και το κανονικό του σχήμα. Για πρόσθετη ευκολία, ένα δάπεδο δύο θέσεων επιτρέπει στο χώρο αποσκευών να χωρίζεται σε διαμερίσματα και παρέχει ένα ενιαίο επίπεδο πάτωμα για φόρτωση όταν αναδιπλωθεί και το πίσω κάθισμα.

 10 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
Με τις τεχνολογίες για τη βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση, επιτυγχάνεται ένα σημαντικό βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση:

  1. Active Safety Brake: Το σύστημα φρενάρει αυτόματα το όχημα σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης ανιχνεύοντας και αναλύοντας εμπόδια, είτε σταθερά είτε κινούμενα, πεζούς, ποδηλάτες ή οχήματα, ακόμα και τη νύχτα.
  2. Ειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης και φρένο ασφαλείας μετά την σύγκρουση: Η συσκευή προειδοποιεί τον οδηγό ότι το όχημα κινδυνεύει να συγκρουστεί με το όχημα μπροστά, από 30 km/h και πάνω. Η ειδοποίηση ενεργοποιείται λίγο πριν την επέμβαση του αυτόματου συστήματος πέδησης. Το φρένο ασφαλείας μετά τη σύγκρουση, ενεργοποιείται για τον περιορισμό των επιπτώσεων μετά την πρώτη σύγκρουση.
  3. Σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων: Ο οδηγός ειδοποιείται από μια προειδοποιητική λυχνία στους εξωτερικούς καθρέπτες εάν υπάρχει αυτοκίνητο στο τυφλό σημείο.
  4. Σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αναχώρηση από τη λωρίδα: Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και διορθώνει την τροχιά του οχήματος μόλις εντοπίσει τον κίνδυνο ακούσιας αναχώρησης λωρίδας χωρίς να ενεργοποιηθεί το φλας. Ο οδηγός μπορεί να αποτρέψει αυτήν την διόρθωση, εάν το επιθυμεί, κρατώντας το τιμόνι σταθερά.
  5. Adaptive cruise control με λειτουργία Stop & Go: Το σύστημα προσαρμόζεται στην ταχύτητα του προπορευόμενου οχήματος διατηρώντας αυτόματα την απόσταση ασφαλείας που είχε επιλέξει προηγουμένως ο οδηγός. Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα έχει επίσης τη δυνατότητα να σταματήσει το όχημα και να το επανεκκινήσει αυτόματα, χωρίς την επέμβαση του οδηγού, ενεργοποιώντας τα φρένα και το γκάζι.
  6. Highway Driver Assist: Αυτή η ημι-αυτόνομη δυνατότητα οδήγησης επιπέδου 2 συνδυάζει το Adaptive cruise control με τη λειτουργία Stop & Go και το Active Lane Departure Warning, με το όχημα να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα και την πορεία σε δρόμους με ευδιάκριτη διαγράμμιση. Ο οδηγός μπορεί έτσι να αναθέσει εν μέρει την οδήγηση, ο μόνος περιορισμός είναι να συνεχίζει να επικεντρώνεται στο δρόμο, με τα χέρια του οδηγού στο τιμόνι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  7. Coffee Break Alert: Ο οδηγός προειδοποιείται από μια ένδειξη στο ταμπλό ότι πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα μετά από δύο ώρες οδήγησης με ταχύτητες πάνω από 70 km/h.
  8. Driver Attention Alert: Το σύστημα αξιολογεί την κατάσταση εγρήγορσης του οδηγού εντοπίζοντας αποκλίσεις στην τροχιά του αυτοκινήτου και προειδοποιεί τον οδηγό εάν μειωθεί η εγρήγορση.
  9. Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας: Το σύστημα εμφανίζει τα σήματα ορίου ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και ορισμένα σήματα κυκλοφορίας (στάση, μονόδρομος κ.λπ.). Η ταχύτητα καταγράφεται με μία μόνο ενέργεια ως σημείο ρύθμισης του Adaptive Cruise Control.
  10. Αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων: Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την αυτόματη εναλλαγή από μεγάλη σε μεσαία σκάλα (και αντίστροφα) στα φώτα.

 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ
 Η οθόνη αφής 10″, που ο χειρισμός της γίνεται μόνο με την άκρη του δακτύλου, είναι το πραγματικό κέντρο ελέγχου του οχήματος. Σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το όχημά σας, να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων, αλλά και στο τηλέφωνο, στον κλιματισμό και την πλοήγηση. Δέχεται και φωνητικές εντολές.
 Η ασύρματη φόρτιση για smartphones επιτρέπει σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών συμβατών με Qi να φορτίζεται επαγωγικά στην κεντρική κονσόλα.
 Το ConnectedCAM Citroën®, ένα ανεξάρτητο σύστημα κάμερας ενσωματωμένο στο κάτω μέρος του εσωτερικού καθρέπτη, χρησιμοποιεί τεχνολογία Full HD και GPS. Αυτή η κάμερα, σας επιτρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία ή βίντεο της εξωτερικής σκηνής μπροστά από το όχημά σας, με τα αντίστοιχα δεδομένα να είναι αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη κάρτα μνήμης 16 GB. Χάρη στη σύνδεση WiFi, τα δεδομένα που καταγράφονται από την κάμερα μπορούν να μεταφερθούν σε smartphone για κοινή χρήση μέσω e-mail ή κοινωνικών δικτύων. Το ConnectedCAM Citroën® καταγράφει συνεχώς τον δρόμο μπροστά από το παρμπρίζ και αποθηκεύει αυτόματα την εικόνα σε περίπτωση ατυχήματος.
 Το Connect Assist, μια δωρεάν, χωρίς συνδρομή, 24/7 υπηρεσία κλήσης έκτακτης ανάγκης και βοήθειας βάσει τοποθεσίας, επιτρέπει την αποστολή της κατάλληλης βοήθειας, είτε αυτόματα, είτε πατώντας το κουμπί έκτακτης ανάγκης.
 Η εφαρμογή MyCitroën που δίνει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως: προγραμματισμός φόρτισης και προθέρμανσης της καμπίνας ή ενεργοποίηση του κλιματισμού πριν την ώρα αναχώρησης για βελτιστοποίηση της ηλεκτρικής αυτονομίας, έλεγχος της χωρητικότητας της μπαταρίας και της υπολειπόμενης αυτονομίας, τα διανυθέντα χιλιόμετρα και η θέση του οχήματος.
 Το Connect Nav, το τρισδιάστατο σύστημα πλοήγησης τελευταίας γενιάς, συνδυάζεται με υπηρεσίες όπως το TomTom Traffic, το οποίο παρέχει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, τοποθεσία και τιμές πρατηρίων βενζίνης και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, πληροφορίες για τον καιρό και τοπική αναζήτηση για σημεία ενδιαφέροντος, εστιατόρια, κλπ. Οι χρήστες θα εκτιμήσουν επίσης την ένδειξη των υπηρεσιών Danger Zones. Αυτό το σύστημα είναι ειδικά βελτιωμένο με πληροφορίες στην ηλεκτροκίνηση του οχήματος, με POI συμπεριλαμβανομένων των ζωνών ηλεκτρικής φόρτισης εκτός από τους σταθμούς καυσίμων και μια γραφική αναπαράσταση που δείχνει την ακτίνα δράσης σύμφωνα με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, για καλύτερη διαχείριση της αυτονομίας του οχήματος.
 Το ConnectPlay με τη λειτουργία Mirror Screen συμβατή με το Android Auto και το Apple CarPlay που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε εφαρμογές από το smartphone σας στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου με πλήρη ασφάλεια. Το Νέο C4 C-Cross διαθέτει τέσσερις υποδοχές USB που επιτρέπουν σε όλους να επαναφορτίζουν το smartphone τους: δύο υποδοχές στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας (μία USB τύπου A και μία USB τύπου C) και δύο υποδοχές USB τύπου A στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας – για τους πίσω επιβάτες.

TΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 Mήκος: 4,360 mm
 Πλάτος: 1,800 mm / 2,056 mm με καθρέπτες/1,834 mm με αναδιπλούμενους καθρέπτες
 Ύψος: 1,525 mm
 Μεταξόνιο: 2,670 mm
 Διάμετρος τροχού: 690 mm
 Κύκλος στροφής: 10.9 m
 Απόσταση από το έδαφος: 156 mm
 Χώρος αποσκευών: 380 l
 Κατώφλι φόρτωσης από το έδαφος: 715 mm
 Νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric:
o Ισχύς: 136 hp (100 kW)
o Μπαταρία: 400 V Li-Ion 50 kWh
o Ροπή: 260 Nm
o Αυτονομία: 350 km – WLTP cycle
o Τελική ταχύτητα: 150 km/h
o 0-100 km/h: 9.7 δευτερόλεπτα (Sport)
o Χρόνος φόρτισης:

Σε 100 kW ταχυφορτιστή: σε 30 λεπτά φορτίζει το 80% της μπαταρίας ή 10 km/min
Σε 32 A Wall Box: Μεταξύ 5 ωρών (τριφασικό ρεύμα) και 7:30 ωρών (μονοφασικό ρεύμα)
Σε οικιακή πρίζα: Μεταξύ 15 και 24 ωρών

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.