Οι επτά της Peugeot Sport

By  |  0 Comments

H PEUGEOT Sport ανακοίνωσε τα ονόματα των 7οδηγών που θα υπερασπιστούν τα χρώματά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (FIA WEC) και στις 24 Ώρες του Le Mans. Και οι επτά έχουν εμπειρία είτε στη Formula 1 ή/και στους αγώνες αντοχής σε επίπεδο παγκόσμιας κλάσης. Μερικοί έχουν συνυπάρξει μεταξύ τους, ενώ άλλοι έχουν στενούς δεσμούς στην καθημερινή τους ζωή ή και προπονούνται μαζί.

Οι αγώνες αντοχής είναι διάσημοι ως μια ασυμβίβαστη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού όπου το ανθρώπινο στοιχείο και το ακλόνητο ομαδικό πνεύμα είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για αυτόν τον τερματισμό. Κατά τη διάρκεια του 2021, οι έξι επίσημοι οδηγοί και ο αναπληρωματικός οδηγός (και οδηγός του προσομοιωτή), θα συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη του νέου Hypercar και θα συνεργαστούν με την Peugeot Sport, στην υλοποίηση του προγράμματος. Εκτός από τις αντίστοιχες δεσμεύσεις τους για το 2021, οι επτά εργοστασιακοί οδηγοί της PEUGEOT θα συμβάλουν στην πρόοδο του έργου σε καθημερινή βάση, με στόχο τη διοργάνωση μιας πρώτης δοκιμής πριν από το τέλος του έτους.

Οι επτά επιλεγμένοι οδηγοί:

  • Loïc DUVAL_Γαλλία (38 ετών)
    Παγκόσμιος Πρωταθλητής WEC FIA και νικητής του Le Mans / Πρώην Πρωταθλητής της Formula
    Nippon και της Formula Campus
  • Kevin MAGNUSSEN_Δανία (28)
    118 εκκινήσεις στη Formula 1 / Πρώην Πρωταθλητής Formula Ford Δανίας και Formula Renault 3.5
  • Jean-Eric VERGNE_France (30)
    58 εκκινήσεις στη Formula 1 / Δύο φορές Πρωταθλητής της Formula Ε / Πρώην Πρωταθλητής της βρετανικής Formula 3 και της Formula Campus
  • Paul di RESTA_Σκωτία (34)
    59 εκκινήσεις στη Formula 1 / Νικητής του Le Mans (LMP2) / Πρώην Πρωταθλητής Formula 3 Euro Series και DTM
  • Mikkel JENSEN_Δανία (26)
    Πρώην Πρωταθλητής ADAC Formel Masters και ELMS (LMP3)
  • Gustavo MENEZES_USA (26)
    Παγκόσμιος Πρωταθλητής WEC FIA (LMP2) και νικητής του Le Mans (LMP2)
  • James ROSSITER_Αγγλία (37)
    Αναπληρωματικός οδηγός και οδηγός του προσομοιωτή
    Εμπειρία αγώνων μονοθέσιων (Super Formula, κ.λπ.) και αγώνων αντοχής (Super GT, LMP1, LMP2κ.λπ.) / οδηγός δοκιμών Formula 1 και εφεδρικός οδηγός.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.