MINI Cabrio: Με ανοιχτούς ορίζοντες (video)

By  |  0 Comments

Με φρέσκα σχεδιαστικά στοιχεία και την εκφραστική εξωτερική απόχρωση Zesty Yellow, η νέα έκδοση του ανοιχτού τετραθέσιου φέρνει τώρα στην πολυτελή μικρή κατηγορία ακόμα περισσότερο στυλ MINI. Νέες εκδόσεις και πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν στοχευμένη εξατομίκευση.

Η άνοιξη είναι ήδη καθοδόν. Ένας ελκυστικός προάγγελος της αγαπημένης εποχής του χρόνου κυκλοφορεί κιόλας στους δρόμους. Το λανσάρισμα του νέου MINI Cabrio σηματοδοτεί το επόμενο βήμα για τη γνώριμη διασκεδαστική οδήγηση και το εξωστρεφές στυλ ενός μικρού αυτοκινήτου. Το ανοιχτό τετραθέσιο της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας υπογραμμίζει τώρα τα μοναδικά ταλέντα του με μία καθαρή και απέριττη σχεδίαση. Οι φρέσκιες πινελιές στο εξωτερικό εκφράζονται με ιδιαίτερη ένταση σε συνδυασμό με την εξωτερική απόχρωση Zesty Yellow που διατίθεται αποκλειστικά για το MINI Cabrio.

Η δυναμική, λαμπερή κίτρινη απόχρωση τονίζει τη ζωηρή εμφάνιση του MINI Cabrio. Στο εμπρός τμήμα, κοσμεί επίσης τη λωρίδα του προφυλακτήρα, που χρησιμεύει και ως βάση για την πινακίδα κυκλοφορίας και δεν βάφεται πλέον σε μαύρο αλλά πάντα στο ίδιο χρώμα με το αυτοκίνητο. Η μινιμαλιστική γλώσσα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο ένα κλασικό στοιχείο ταυτότητας της μάρκας. Η εξαγωνική μάσκα είναι μεγαλύτερη και πιο δυναμική, ενώ μαύρα εσωτερικά κελύφη δείχνουν τους στρογγυλούς προβολείς ακόμα πιο εκφραστικούς. Οι μονάδες LED στο βασικό εξοπλισμό προσφέρουν λαμπερό και ομοιόμορφο φωτισμό του δρόμου. Κάθετες εισαγωγές αέρα για τα air curtains έχουν αντικαταστήσει τα φώτα ομίχλης.

Οι προσεγμένες μετατροπές στο προφίλ περιλαμβάνουν πλαίσια θόλων τροχών με νέο περίγραμμα. Επιπλέον, τα φλας που είναι ενσωματωμένα στα επανασχεδιασμένα φινιστρίνια είναι LED. Στο πίσω τμήμα, η καθαρή σχεδίαση και τα στάνταρ φώτα LED σε μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack) προσελκύουν το βλέμμα.

Το MINI Cabrio συνδυάζει τον ενθουσιασμό για open-top διασκεδαστική οδήγηση με έξυπνη λειτουργικότητα. Είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το τελείως αθόρυβο, υφασμάτινο soft top μπορεί να ανοίγει και να κλείνει μέσα σε 18 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Το soft top μπορεί επίσης να ενεργοποιείται σε ταχύτητες έως 30 km/h. Για ελεγχόμενη παροχή φρέσκου αέρα και ηλιακού φωτός, το εμπρός τμήμα του soft top είναι συρόμενο σε μία διαδρομή μήκους 40 cm. Αυτή η λειτουργία της ηλιοροφής διατίθεται σε οποιαδήποτε ταχύτητα. Εναλλακτικά, αντί της μαύρης έκδοσης, υπάρχει επίσης ένα soft top MINI Yours, που παραπέμπει στην πατρίδα της μάρκας MINI με ένα μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack) σε απόχρωση titanium grey. Το δυναμικό γραφικό του βέλους στο soft top του MINI Cabrio στην έκδοση Sidewalk Edition είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Ο διασκεδαστικός open-air χαρακτήρας της μάρκας προσελκύει έναν σταθερά αυξανόμενο αριθμό φίλων από όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα, η σημαντικότερη αγορά πωλήσεων για το MINI Cabrio είναι η Γερμανία, και ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία, με διαφορά από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Για την τελευταία γενιά του MINI Cabrio, υπάρχουν τρεις εκδόσεις κινητήρων με ισχύ από 75 kW/102 hp έως 131 kW/178 hp. Οι βενζινοκινητήρες με τρεις ή τέσσερις κυλίνδρους υιοθετούν σύγχρονη τεχνολογία MINI TwinPower Turbo και συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d. Η γκάμα του μοντέλου περιλαμβάνει επίσης την σούπερ σπορ έκδοση MINI John Cooper Works Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,4 – 7,1 l/100 km κατά το πρότυπο WLTP, 7,4 – 7,1 l/100 km κατά το πρότυπο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 167 – 161 g/km κατά το πρότυπο WLTP, 169 – 163 g/km κατά το πρότυπο NEDC). Η έκδοση αυτή κινείται σαν αστραπή. Ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 170 kW/231 hp προσφέρει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, το σπριντ 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Το MINI Cabrio δεν είναι απλά το πρώτο στην κατηγορία του, αλλά και το μόνο open-top μοντέλο στην πολυτελή, μικρή κατηγορία που είναι πραγματικά μοναδικό. Ο αποκλειστικός χαρακτήρας του αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο με νέα στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού. Εκτός από τον εξωτερικό χρωματισμό Zesty Yellow, διατίθενται δύο νέα χρώματα αμαξώματος, Rooftop Grey metallic και Island Blue metallic. Η γκάμα ζαντών αλουμινίου περιλαμβάνει πέντε νέες εκδόσεις. Μεταξύ αυτών είναι ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών σε σχέδιο Scissor Spoke, μέχρι πρότινος διαθέσιμες μόνο για το MINI Cabrio Sidewalk, και οι ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke με ομόκεντρη δίχρωμη εμφάνιση.

Οι νέες εκδόσεις και τα πακέτα εξοπλισμού προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες εξατομίκευσης. Με αρμονικά συνδυασμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, οι εκδόσεις Classic, MINI Yours και John Cooper Works υπογραμμίζουν έξυπνα τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του MINI Cabrio. Παρομοίως, τα νέα πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν τη στοχευμένη εξατομίκευση σε επίπεδο άνεσης, συστημάτων υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.