Δύο ελληνικές εταιρίες συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

By  |  0 Comments
  • Η Spanos Luxury Cars παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα τo ποδήλατο COCO-MAT Μentor 5-Speed.
  • Δύο εκπρόσωποι των εταιρειών ακολούθησαν την πιο κάτω διαδρομή. Ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο της COCO-MAT στην Ακρόπολη, παρέλαβαν εν συνεχεία από το εργοστάσιο στη Λυκόβρυση το COCO-MAT Mentor 5-Speed Folding Bike και τερμάτισαν συμβολικά στην έκθεση Jaguar Land Rover στη Λεωφόρο Συγγρού.
  • Η χρήση των δύο ποδηλάτων και της Jaguar I-PACE αντί συμβατικών αυτοκινήτων απέτρεψε την εκπομπή συνολικά 10.440 γραμμαρίων CO2, αναδεικνύοντας τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης

Οι δύο εταιρείες διοργάνωσαν μια πράσινη ποδηλατική εκδρομή στην Αθήνα, συνολικού μήκoυς  45 χιλιομέτρων, η οποία ξεκίνησε από το COCO-MAT BC και κατέληξε στο κατάστημα της Spanos Luxury Cars, στη Λεωφόρο Συγγρού. Στη συγκεκριμένη δράση, που στόχο είχε να καλωσορίσει έναν πρακτικό, οικονομικό και φιλικά περιβαλλοντικό τρόπο μετακίνησης εντός του αστικού ιστού με ποδήλατα COCO-MAT και με την ηλεκτρική Jaguar I-PACE, συμμετείχαν ο Αλέξανδρος Λούης, Product Genius της εταιρείας αυτοκινήτων μαζί με τον Πωλ Ευμορφίδη, Διευθύνoντα Σύμβουλο της COCO-MAT.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι δυο ποδηλάτες πραγματοποίησαν στάσεις σε σημεία-σύμβολα της Αθήνας, όπως το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, δείχνοντας ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να υιοθετηθεί ως βασικό μέσο καθημερινής μετακίνησης όπως αντίστοιχα και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επιτρέπει την απρόσκοπτη, αθόρυβη και με μηδενικούς ρύπους μετακίνηση σας στην πόλη. Ο Πωλ Ευμορφίδης τη Δευτέρα, 5 Απριλίου θα ξεκινήσει την ανάβαση του με την ελληνική αποστολή στο Έβερεστ με την ευγενική υποστήριξη της Spanos Luxury Cars.

«Η παγκόσμια πρόκληση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Η πράσινη μετακίνηση αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και για αυτό εμείς στη Spanos Luxury Cars διευρύνουμε συνεχώς το portfolio μας με επιλογές ηλεκτροκίνησης και στρατηγικές συνεργασίες » όπως ανέφερε ο Γιάννης Κωστούλας, Brand Manager της Spanos Luxury Cars.

Με βάση μάλιστα το νέο στρατηγικό πλάνο ‘Reimagine’ της Jaguar, η εταιρία στοχεύει να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας, Thierry Bollore, η Jaguar Land Rover θα επενδύσει 2.5 δις λίρες για τεχνολογίες εξηλεκτρισμού και για την ανάπτυξη υπηρεσιών και τεχνολογιών που βελτιώνουν την εμπειρία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων βάζοντας την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο των άμεσων πλάνων της. Το πλάνο αυτό είναι απόρροια των αυστηρότερων ρυθμίσεων για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως. Υπό το πρίσμα αυτό, στόχος της Jaguar Land Rover είναι η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τα προϊόντα και τις δραστηριότητές της έως το 2039. 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.