Η Leasys στην Ελλάδα

By  |  0 Comments
  • Με την έναρξη λειτουργίας του νέου γραφείου της στην Αθήνα, με επικεφαλής τον Διονύση Ξανθάκο, ενισχύει περαιτέρω την διαδικασία διεθνοποίησης στο όνομα της βιώσιμης κινητικότητας.
  • Η Leasys επιπλέον της Ιταλίας δραστηριοποιείται σε 10 Ευρωπαϊκές αγορές, σε Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία.

Μετά την κατάκτηση ηγετικής θέσης στην μακροχρόνια μίσθωση στην Ιταλία, η Leasys συνεχίζει τα αναπτυξιακά της σχέδια στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας το άνοιγμα υποκαταστήματος και στην Ελλάδα παράλληλα με την επανέναρξη της τουριστικής υποδοχής Ευρωπαίων τουριστών από τα μέσα Μαΐου, η εταιρία που αποτελεί ένα brand name του Group Stellantis και μια θυγατρική εταιρία της FCA Bank, συνεχίζει την διαδικασία διεθνοποίησης που ξεκίνησε το 2017 και θα οδηγήσει την Leasys μέσα στο 2021 να προσφέρει υπηρεσίες σε συνολικά 12 Ευρωπαϊκές χώρες.

Έτσι η Ελλάδα μαζί με,  Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, και Ισπανία, γίνεται η ενδέκατη αγορά που δραστηριοποιείται η Leasys. Επικεφαλής του υποκαταστήματος που θα εδρεύει στην Αθήνα, θα είναι ο Διονύσης Ξανθάκος (όπου και θα αναφέρεται στον Alberto Grippo, CEO της Leasys S.p.A),  όπου και θα έχει την ευθύνη της εκμετάλλευσης των επιχειρηματικών ευκαιριών σε μια αγορά που δείχνει να ανακάμπτει σταθερά σε προ-πανδημικά επίπεδα και μερίδιο αγοράς για την μακροχρόνια μίσθωση να είναι πάνω από το 17%, έτοιμος να αντιμετωπίσει της προκλήσεις των νέων υπηρεσιών κινητικότητας ειδικότερα στον τομέα υβριδικής και ηλεκτρικής. 

Η Leasys θα εφαρμόσει και στην Ελλάδα υπηρεσίες «από ένα λεπτό μέχρι και μια ζωή» με τη συμμετοχή της χώρας στην επανάσταση της βιώσιμης κινητικότητας που θα υλοποιηθεί αφενός από την μετατροπή του στόλου σε ηλεκτροκίνητα παράλληλα με την επέκταση του δικτύου Leasys Mobility Stores (μέσα στο 2022 σε 1.500 σε όλη την Ευρώπη) και αφετέρου στην προσφορά πρωτοποριακών, πράσινων, ψηφιακών υπηρεσιών.

Με την άφιξη στην Ελληνική αγορά η Leasys λανσάρει τις ακόλουθες προσφορές : Fiat 500 1.0 HYBRID 70 HP POP με €174,00 (μηνιαίο μίσθωμα χωρίς ΦΠΑ) και με προκαταβολή €2.500 (χωρίς ΦΠΑ) και Jeep 1.0 Gse T3 120 HP – S&S Sport FWD με €242,00 (μηνιαίο μίσθωμα χωρίς ΦΠΑ), με προκαταβολή €3.500 (χωρίς ΦΠΑ), για 48 μήνες με 20.000 km ετησίως.

Όπως δηλώνει και ο Γενικός Διευθυντής της Leasys, Alberto Grippo, σε μια εποχή σαν αυτή που χαρακτηρίζεται από συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίδα για σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς των ενοικιάσεων η είσοδος στην Ελληνική αγορά είναι ένα σημαντικό βήμα όχι μόνον για την ισχυροποίηση της Διεθνούς μας θέσης αλλά και για να τοποθετηθούμε ως πρωταγωνιστές της οικολογικής, βιώσιμης κινητικότητας στην μια χώρα σαν την Ελλάδα, πολλά υποσχόμενη σε αυτόν τον τομέα.

H Leasys ένα Brand της Stellantis και θυγατρική της FCABank, μια κοινοπραξία 50:50, μεταξύ της Stellantisκαι της Crédit Agricole, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001. Η Leasys προσφέρει ολοκληρωμένα και καινοτόμα προγράμματα υπηρεσιών κινητικότητας για ιδιώτες, επαγγελματίες και για μικρές ή μεγάλες, επιχειρήσεις: Από την μεσοπρόθεσμη  και την μακροπρόθεσμη ενοικίαση , σε χρήση ανταλλαγής μεταξύ χρηστών (PeertoPeer), μέσω των εφαρμογών UGo και I- Link.
Στα τέλη του 2019, λανσάρισε πρώτη την συνδρομητική υπηρεσία αυτοκινήτου με το CarCloud, ενώ με το Clickarbrand η Leasys αποτελεί κατέχει ηγετική θέση στην Ιταλική αγορά ανάμεσα στους online και  offline λιανοπωλητές εταιρικών στόλων είτε σε ιδιώτες πελάτες ή επαγγελματίες και εταιρίες. Η Leasys με την έδρα στην Ιταλία ξεκίνησε την διαδικασία διεθνοποίησης το 2017 ανοίγοντας πολλά γραφεία σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα σήμερα η δραστηριότητες της να έχουν επεκταθεί σε, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, και Πολωνία, θα διαχειρίζεται έναν στόλο πλέον των 400.000 οχημάτων μέχρι το τέλος του 2021.
Το Ιούνιο του 2019, η εταιρία ξεκίνησε την λειτουργία των LeasysMobilityStores, καταστήματα με φυσική παρουσία σε όλη την Ιταλία ενώ είναι διαθέσιμα πλέον και στην Γαλλία για να μπορούν να προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες κινητικότητας που παρέχει η Leasys  ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές που λειτουργεί η Leasys.
Με την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρικού καταστήματος κινητικότητας που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Τορίνο, (Caselle) η Leasys είναι στον σωστό δρόμο ώστε να κατορθώσει να γίνει βασικό διαχειριστής βιώσιμης κινητικότητας. Χάρη στην εγκατάσταση 1.200 σταθμών φόρτισης σε όλα τα καταστήματα η Leasys διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο ηλεκτροκίνησης στην Ιταλία.
Το 2021 συνεχίζεται σταθερά η ανάπτυξη αυτού του δικτύου και στις Ευρωπαϊκές αγορές που δραστηριοποιείται η Leasys. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.leasys.com

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.