To νέο ηλεκτρικό Fiat 500 εμπλουτίζει το ρεπερτόριο του με Ελληνικές επιτυχίες (video)

By  |  0 Comments

Ο καινοτόμος χαρακτήρας του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 είναι απλά ασταμάτητος, με τη μάρκα αυτή τη φορά να προσφέρει στο κοινό μια νέα –με Ελληνικό χαρακτήρα- ακουστική προσέγγιση στο σύστημα ηχητικής προειδοποίησης AVAS.

Μια νέα και πολύ μελωδική αυτή τη φορά έκπληξη περιμένει του φίλους του Fiat 500, του θρυλικού μοντέλου που πλέον διαθέτει και μια εντελώς νέα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Παράλληλα με το ξεχωριστό του στιλ, το ηλεκτρικό 500 έχει εντυπωσιάσει και με μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών. Μία από αυτές είναι η πρωτότυπη προσέγγιση όσον αφορά στη λειτουργία του συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alerting Systems). Το σύστημα AVAS είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ουσιαστικά αποτελεί μια τεχνητή ηχητική προειδοποίηση προς τους πεζούς, ώστε να αντιληφθούν την αθόρυβη κίνηση ενός οχήματος χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι περισσότεροι κατασκευαστές στη σύνθεση του AVAS επέλεξαν τεχνητούς θορύβους χωρίς κάποια ιδιαίτερη μελωδία, όμως η Fiat για αυτό το μοντέλο σύμβολο δεν θα μπορούσε παρά να καινοτομήσει και σε αυτό το επίπεδο. Έτσι αντί για έναν απλό θόρυβο, το σύστημα AVAS του Fiat 500 «παίζει» το μουσικό θέμα που συνέθεσε ο Nino Rota για την ταινία Amarcord του Fellini.   

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τους ανθρώπους της Fiat που αποφάσισαν ότι ένα αυτοκίνητο που δίνει τόσες πολλές λύσεις εξατομίκευσης στους χρήστες του δεν θα μπορούσε παρά να δίνει και τη δυνατότητα επιλογής για τις νότες που θα «παίζει» το σύστημα AVAS. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κάτοχοι του νέου ηλεκτρικού 500 θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την αγαπημένη τους Ελληνική μελωδία από αγαπημένα σύγχρονα, αλλά και παλαιότερα τραγούδια. Ήδη έχει προχωρήσει η συνεργασία με τη γνωστή δισκογραφική εταιρεία «ΛΥΚΟΜΙΦΩΝ», ενώ δεν απέχουμε μακριά από την ημέρα που τα ηλεκτρικά 500 θα κάνουν «μουσικές κόντρες» εκπέμποντας μέσω του AVAS τα αγαπημένα τραγούδια των οδηγών τους. Η συγκεκριμένη τροποποίηση θα επιφέρει και τη μετονομασία του συστήματος από “AVAS” σε “ΗAVAS” θέλοντας να τονίσει τη δυνατότητα επιλογής της μουσικής. Για λόγους ασφάλειας και τήρησης της νομοθεσίας η ένταση του ΗAVAS δεν θα μπορεί να ρυθμιστεί από τον οδηγό, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα αποκλειστούν –λόγω περιεχομένου- κάποια τραγούδια, όπως τα «Οδηγώ και σε σκέφτομαι», «Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά» και «Δεν το ξανακάνω σε Autobianchi».   

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε τη λειτουργία του συστήματος AVAS του νέου ηλεκτρικού 500 στη βασική του εκδοχή με τη μουσική του Nino Rota μαζί με τις ευχές μας για Καλό Μήνα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.