Δοκιμές στην πίστα Prokart Raceland για Παπαευθυμίου

By  |  0 Comments

Ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου αθλητής της Α.Λ.Α.Λαμίας, βρέθηκε στο Wackersdorf της Γερμανίας και συγκεκριμένα στην πίστα Prokart Raceland με την ομάδα του Sandro Lukovic, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον θεσμό FIA Karting Academy Trophy, όπου και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας.

Ο συγκεκριμένος θεσμός περιλαμβάνει 3 αγώνες, σε Wackersdorf (Γερμανία 17-20/6), Adria (Ιταλία 12-15/8), Kristianstad (Σουηδία 2-5/7) και οι 50 αντίπαλοι του Αλέξανδρου θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα στην αγωνιστική τους καριέρα, μέσα από το FIA Karting Academy Trophy.

Σπουδαία ονόματα που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή στην Formula 1, η οποία αποτελεί την κορωνίδα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, έχουν ξεκινήσει από τον θεσμό του FIA Karting Academy Trophy. Ενδεικτικά είναι τα ονόματα των Charles Lecler, George Russell, Esteban Ocon, οι οποίοι έχουν περάσει από τον συγκεκριμένο θεσμό!

Οι δοκιμές του αθλητή της Α.Λ.Α.Λαμίας, Αλέξανδρου Παπαευθυμίου με την ομάδα του Sandro Lukovic, πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε σχέση με τις μεικτές που είχε αντιμετωπίσει ο Αλέξανδρος κατά την προπόνηση του στην Adria της Ιταλίας. Το πρόγραμμα των δοκιμών περιελάμβανε τακτική και προσομοίωση αγώνα με φρέσκα αλλά και με φθαρμένα ελαστικά. Το γεγονός πως υπήρχαν στην Γερμανική πίστα και άλλοι αθλητές Karting  που πραγματοποιούσαν τις δικές τους δοκιμές, έδωσε την δυνατότητα στον Αλέξανδρο να βρεθεί στον συναγωνισμό και να κατανοήσει καλύτερα τι θα συναντήσει στον θεσμό του FIA Karting Academy Trophy.

Μετά το τέλος του διημέρου, ο Αλέξανδρος μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από τις δοκιμές στην πίστα Prokart Raceland στo Wackersdorf της Γερμανίας,:

Δοκιμές στην πίστα Prokart Raceland στο Wackersdorf της Γερμανίας, ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

“Είχαμε συνολικά ένα διήμερο δοκιμών το οποίο κύλησε όπως θα θέλαμε. Δουλέαμε πάρα πολύ και κάναμε πολλούς γύρους στην πίστα και ελπίζω να με βοηθήσει στον πρώτο μου αγώνα, που θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα”.

Πριν βρεθείς στην συγκεκριμένη πίστα για δοκιμές, για ακόμη μια φορά δούλεψες στον προσομοιωτή, αλήθεια πόσο σε βοήθησε;

“Αυτή τη φορά είχα λιγότερο χρόνο προετοιμασίας στον προσομοιωτή αλλά και πάλι με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν χρειάστηκα παρά μερικούς γύρους για να βρω τα πατήματα μου, οπότε ναι με βοήθησε πάρα πολύ”.

Αυτή τη φορά δούλεψες με διαφορετική ομάδα, αυτή του Sandro Lukovic, πως ήταν η συγκεκριμένη εμπειρία;

“Η ομάδα με υποδέχθηκε με πολύ θέρμη και με έκανε να νιώσω άνετα αμέσως, Να σας πω την αλήθεια, εμένα με ενδιαφέρει η οδήγηση και να έχω ένα καλό σύνολο, είμαι χαρούμενος που μου δόθηκε ένα άρτιο Kart και μπόρεσα να κάνω το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει”.

Πόσο διαφορετική ήταν η συγκεκριμένη πίστα σε σχέση με αυτή της Ιταλίας;

“Η Γερμανική πίστα θα έλεγα ότι είναι “stop and go”, έχει αρκετές στροφές χαμηλής ταχύτητας που χρειάζεται προσοχή, βέβαια έχει και ένα σημείο που μου άρεσε πάρα πολύ, αυτό το “χάσιμο” πριν την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού”.

Η πρεμιέρα του θεσμού του FIA Karting Academy Trophy 2021, πλησιάζει ποιες είναι οι σκέψεις σου;

“Είμαι ήρεμος και δεν το σκέφτομαι προς το παρόν, είμαι συγκεντρωμένος στο πρόγραμμα των προπονήσεων μου και στις σχολικές μου υποχρεώσεις καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου”.

Ο κόσμος σε στηρίζει όλο και περισσότερο, έχεις να πεις κάτι σε όλους αυτούς;

“Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να δικαιώσω την στήριξη τους προς το πρόσωπο μου. Να συμπληρώσω επίσης πως είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την χώρα μου και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να προβάλω την Μηχανοκίνητη Κουλτούρα της πατρίδας μας”. Ο Αλέξανδρος Παπαεθυμίου συνεχίζει την προετοιμασία του, ενόψει της πρεμιέρας του FIA Karting Academy Trophy. στις 17 Ιουνίου στο Wackersdorf της Γερμανίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.