Με απόλυτη επιτυχία η 1η Η&Κ ΑΕΒΕ Ανάβαση Μαλίων

By  |  0 Comments

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η Η&Κ ΑΕΒΕ Ανάβαση Μαλίων που διοργάνωσε ο ΑΟΚ- Αθλητικός Όμιλος Κρήτης τη Κυριακή 16 Μαΐου. Ο αγώνας αποτέλεσε το πρώτο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Κρήτης, και συγκέντρωσε 32 οδηγούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους έπειτα από αρκετό διάστημα απραξίας, στη μήκους 5.2 χλμ διαδρομή της ανάβασης.

Νικητής της μεγάλης κατηγορίας 2000+ κυβικών, θέτοντας και τον απόλυτο χρόνο ημέρας, ήταν ο πανελλήνιος πρωταθλητής ράλλυ ασφάλτου Γιώργος Αναπολιωτάκης με Ford Fiesta R5 (φωτογραφία επάνω). Πίσω του ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Γιώργος Περουλάκης και Δημήτρης Καζάνας, με Mitsubishi Lancer Evo 8 καιEvo 9, αντίστοιχα.

Μιχάλης Ζερβάκης

Στη κατηγορία των 2000 κυβικών, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κτιστάκης με Peugeot 306. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τίτος Τιτάκης με Citroen DS3 R3T στο ντεμπούτο του στους ελληνικούς αγώνες, ενώ μόλις 4 δέκατα πίσω του, τρίτος ήταν ο Ανδρέας Μαραγκάκης με Honda Civic Type R

Στα 1600 κυβικά ο Μιχάλης Ζερβάκης με Citroen Saxo πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Άγγελο Σφίγγα με Peugeot 206 να είναι δεύτερος και τον Γιάννη Δαμιανάκη με Peugeot 106 να ανεβαίνει στη τρίτη θέση του βάθρου.

Στα “μικρά” 1400άρια του αγώνα, ο Γιώργος Ιωαννίδης με Citroen AX επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε τη νίκη. Ο Μιχάλης Πουλάκης με το νέο του Toyota Yaris τερμάτισε δεύτερος ενώ στη τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Στράτος Σταματάκης με Peugeot 106 Rallye 1.3.

Γιώργος Ιωαννίδης

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των νικητών σε κατηγορίες και κλάσεις έχουν ως εξής:

2000+: Γιώργος Αναπολιωτάκης Ford Fiesta R5
2000: Δημήτρης Κτιστάκης – Peugeot 306
1600: Μιχάλης Ζερβάκης – Citroen Saxo VTS
1400: Γιώργος Ιωαννίδης -Citroen AX

Α5: Μιχάλης Πουλάκης – Toyota Yaris
A6: Δημήτρης Δαμιανάκης – Peugeot 106
Α7: Τίτος Τιτάκης – Citroen DS3 R3T
A8: Γιώργος Αναπολιωτάκης – Ford Fiesta R5
N2: Λευτέρης Ζερβάκης – Citroen Saxo VTS
Ν4: Δημήτρης Καζάνας – Mitsubishi Lancer Evo IX
Ε9: Γιώργος Ιωαννίδης: Citroen AX
Ε10: Μιχάλης Ζερβάκης – Citroen Saxo VTS
E11: Δημήτρης Κτιστάκης – Peugeot 306
E12: Κων/νος Γιαννούτσος – Alfa Romeo 75 Turbo
FST2: Κυριάκος Παπαργυρίου – BMW E30 Drift

Επόμενος αγώνας του Κυπέλλου Αναβάσεων Κρήτης είναι η πρωταθληματική Ανάβαση Ομαλού στις 10 & 11 Ιουλίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.