Πρωτιά DS στο Μονακό

By  |  0 Comments

Η DS Automobiles συνεχίζει να κυριαρχεί στο Πριγκιπάτο του Μονακό! Αφού κέρδισε το πρώτο E-Prix του Μονακό το 2019 με τον Jean-Eric Vergne, η DS Automobiles κράτησε το τρόπαιο του νικητή στο φετινό E-Prix με την τελική επικράτηση του Αntonio Felix Da Costa.

Ο υπερασπιστής του τίτλου του Πρωταθλητή, Antonio Felix Da Costa, πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν, την έκτη του στη Formula E και έδωσε στο νέο DS E-TENSE FE21 τη δεύτερη νίκη του μετά από έναν θεαματικό αγώνα, που είχε αγωνία μέχρι την τελευταία στροφή. Ο Jean-Éric Vergne συμπλήρωσε την εξαιρετική ημέρα για την ομάδα, κατακτώντας την 4η θέση και χάνοντας για πολύ λίγο την 3η και την παρουσία του στο βάθρο.

Και τα δύο μονοθέσια αποδείχθηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικά από τις ελεύθερες δοκιμές έως και τις κατατακτήριες, με τον Da Costa να παίρνει την pole position και τον Vergne την P4. Στην αρχή του αγώνα, o Da Costa διατήρησε το πλεονέκτημα, αλλά η μάχη των πρώτων θέσεων ήταν έντονη και κράτησε έως το τέλος. Ο Da Costa και ο Frijns αντάλλαξαν το προβάδισμα τέσσερις φορές. Στους τελευταίους γύρους, ο Evans ήταν ο κύριος αντίπαλος του Πορτογάλου οδηγού, ο οποίος εξασφάλισε τη νίκη με μια εκπληκτική κίνηση στο Nouvelle Chicane στον τελευταίο γύρο.

Μετά την απογοήτευση από το αποτέλεσμα στη Βαλένθια, η ομάδα φάνηκε να επιστρέφει στα καλές εμφανίσεις, με τον Da Costa να παίρνει το τρόπαιο του νικητή από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο II του Μονακό, ο οποίος έφτασε στην πίστα με DS 9 E-TENSE 4×4 360HP νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, η DS Automobiles επιστρέφει στην 3η θέση στην κατάταξη των ομάδων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E, με μόλις 7 βαθμούς να τη χωρίζουν από τον πρωτοπόρο. Ο Da Costa και ο Vergne είναι στην 4η και 7η αντίστοιχα θέση, στην κατάταξη των οδηγών, όπου η απόσταση από την κορυφή μειώνεται διαρκώς. Για τα πρωταθλήματα ομάδων και οδηγών, όλα είναι ακόμα ανοιχτά, καθώς η σειρά προχωρά τώρα στο διπλό αγώνα της Puebla στο Mexico, στις 19-20 Ιουνίου.

António Félix Da Costa, Νικητής E-Prix του Μονακό:

“Είναι απίστευτο το να κερδίζεις στο Μονακό. Είχαμε κάποιες καταπληκτικές μάχες σήμερα, σκληρές, αλλά δίκαιες και προσωπικά, μου αρέσουν οι αγώνες όταν είναι έτσι. Δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου να είχαμε τόσες πολλές εναλλαγές οδηγών στην πρώτη θέση, ήταν απίστευτο. Τα έδωσα όλα στον τελευταίο γύρο και αυτό ήταν κάτι που απέδωσε. Έχουμε τώρα έξι εβδομάδες προετοιμασίας, πριν από τον επόμενο αγώνα και θα κρατήσω τη σημερινή διάθεση για νίκη μέχρι την Puebla”.

Jean-Éric Vergne, P4:

“Σήμερα αποδείξαμε ότι η ομάδα θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα. Δυστυχώς, έχασα το 2ο attack mode που με έκανε να χάσω κάποιες καλές ευκαιρίες για προσπέραση, αλλά στη συνέχεια αντέδρασα. Το βάθρο ήταν πολύ κοντά. Συγχαρητήρια στον Antonino που κέρδισε τον αγώνα. Ας δώσουμε μια καλή μάχη στην Puebla”.

Mark Preston, Διευθυντής ομάδας DS TECHEETAH:

“Η νίκη του Μονακό είναι καταπληκτική και είμαι τόσο εντυπωσιασμένος από ολόκληρη την ομάδα που τα καταφέραμε back to back, μετά την νίκη του JEV εδώ πέρυσι και τώρα με τον Antonio. Η δουλειά που κάναμε ήταν εξαιρετική καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η ομάδα είχε προετοιμαστεί ιδανικά για να πάρουμε τη δεύτερη νίκη μας εδώ. Ο JEV έκανε σπουδαία δουλειά σήμερα για να τερματίσει 4ος και να κάνει και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, που δίνει ένα ακόμα πόντο στο αποτέλεσμαy, τόσο για αυτόν όσο και για την ομάδα. Πηγαίνοντας στο Monaco, συζητούσαμε πώς θα επιστρέψουμε στο προβάδισμα του πρωταθλήματος πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο και όλοι συμφωνήσαμε ότι χρειαζόμαστε μια νίκη για να το γυρίσουμε. Αυτό με κάνει να θεωρώ πως η αποστολή μας ολοκληρώθηκε ιδανικά. Η νίκη σήμερα ήταν ξεχωριστή για εμάς, καθώς δεν έχουμε αγώνα φέτος στο Παρίσι, οπότε εδώ είμαστε στο κοντινότερο με την έδρα μας μέρος.  Ήταν υπέροχο που είδαμε την CEO της DS Automobiles, Beatrice Foucher στο βάθρο να παραλαμβάνει το τρόπαιο της ομάδας και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εμπλέκονται, για την τεράστια υποστήριξη που έχουμε από ολόκληρη την ομάδα της DS”.

Thomas Chevaucher, Διευθυντής DS Performance:

“Τι σαββατοκύριακο! Το να αγωνίζεσαι στο Monaco είναι πάντα κάτι ιδιαίτερο, αλλά η νίκη ξεκινώντας από την pole position είναι η καλύτερη δυνατή απόδειξη του επιπέδου ενός μονοθεσίου, ενός οδηγού και μιας ομάδας. Αφού πέρασα μερικές δύσκολες στιγμές, είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα και τις εξαιρετικές ικανότητές της. Τώρα επιστρέφουμε στις μάχες για τους τίτλους οδηγών και ομάδων, καθώς δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας για την ανταγωνιστικότητα του DS E-TENSE FE21”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.