Το 49ο Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ στην Αρχαία Ολυμπία (upd)

By  |  0 Comments

Ο σχεδιασμός της μεγαλύτερης και πιο σημαντικής εκδήλωσης της χρονιάς προχωράει δυναμικά! Ως γνωστό, η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 23 – 26 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η περιοχή επελέγη για την φυσική της ομορφιά, τις πανέμορφες διαδρομές, τα ωραία ξενοδοχεία και το ενδιαφέρον που θα έχει σε ξένα πληρώματα (και όχι μόνο) λόγω του ιστορικού ενδιαφέροντος που προσφέρει (μουσεία, αρχαία κλπ). Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν συνολικά 533 χλμ. και θα “αναμετρηθούν” σε δεκάδες ΕΔΑ με περισσότερες από 40 χρονομετρήσεις.

Το Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ που διεξάγεται τα τελευταία 49 χρόνια στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, φέτος θα διεξαχθεί σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της χώρας με συναρπαστικά, δραματικά εναλλασσόμενα τοπία μεταξύ των ορεινών και παραθαλάσσιων διαδρομών: στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, με επίκεντρο την Ολυμπία!


Η εκκίνηση του Ράλλυ θα γίνει στην Κόρινθο και την πρώτη μέρα οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε μια πανέμορφη διαδρομή που θα τους οδηγήσει στον τερματισμό του πρώτου σκέλους και τόπο διαμονής των πληρωμάτων, στην Ολυμπία.


Τις επόμενες δύο μέρες τα πληρώματα θα διαγωνιστούν σε αρκετές “ειδικές δοκιμασίες” και θα απολαύσουν την οδήγηση των ιστορικών τους οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, που θα περιλαμβάνει κυρίως ορεινές διαδρομές.
Η διαμονή των πληρωμάτων θα είναι στο πολυτελές 4στερο ξενοδοχείο Amalia Hotel όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν ένα κοκτέιλ στη πισίνα και να γευτούν τα τοπικά πιάτα.

Την Κυριακή, οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και να εξερευνήσουν ευρύτερη περιοχή. Το γεύμα απονομής θα γίνει στο Amalia Hotel και κατόπιν, τα πληρώματα θα μπορούν να αποχωρήσουν.


Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν ιστορικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1919 – 1991 με κάρτα FIVA ή FIA.


Τα πληρώματα έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν στην κατηγορία Regularity “Super Trophy” ή στην κατηγορία Touring “Classic Trophy”. Η κατηγορία Regularity “Super Trophy” είναι πιο ανταγωνιστική, με περισσότερες ειδικές δοκιμασίες, ενώ η κατηγορία Touring “Classic Trophy” ακολουθεί την ίδια διαδρομή αλλά έχει λιγότερες ειδικές δοκιμασίες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα διανύσουν συνολικά περίπου 533 χιλιόμετρα. Η κατηγορία Regularity “Super Trophy” θα έχει συνολικά περίπου 40 χρονομετρήσεις και η “Classic Trophy” περίπου 10.

Όπως πάντα θα υπάρχουν 2 κατηγορίες: η Super Regularity και η Classic Regularity (Touring).

Tο κόστος συμμετοχής είναι €580 για τα μέλη της λέσχης, €630 για τα μη μέλη και συμπεριλαμβάνει: 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο 4 αστέρων “Amalia” στην Ολυμπία, τα οργανωτικά έξοδα, τα έπαθλα, τα αναμνηστικά, την ασφάλεια, την οδική βοήθεια και το γεύμα απονομής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.